söndag, december 30, 2007

Klockan är 12,och allt är väl

Allting är precis som det ska, bortsett från en och annan snorpropp. Efter åtta dagars ledighet har jag lyckats varva ner, julmaten är ett minne blott och snart är festliga nyårsafton här. Tydligen hade jag varit riktigt snäll, för tomten kom med en massa fina klappar. Jag och Benjamin satt som två tända ljus på vardagsrumsmattan medans Cassandra satt i sin mammas knä och skakade av skräck för den skäggiga gubben som lät så hemskt. När tomten frågade om Cassandra varit snäll iår så svarade hon skräckslaget "NEJ, NEJ, NEJ!".

Snart börjar ett nytt år, och precis som 99% av befolkningen så har även jag planerat att 2008 ska bli ett riktigt kanonår. Jag ska vara superpepp när det gäller träningen, jag ska lyckas spara massor av slantar, inte göra några misstag och lista ut vad jag ska göra med livet som närmar sig med en skrämmande fart. Iofs så har det nog varit mina planer de senaste fem åren, och hittils har det gått sådär, men iår, då jävlar. Någogn gång måste jag ju lyckas!

lördag, december 22, 2007

Dagens underhållning

Det blir smärtsamt uppenbart att mammas syn inte är vad den en gång varit när vi städar kylen;

"-Hanna, ta den här osten!"
"-Eh, mamma, det är en korv.."
"-Märk inte ord!"

onsdag, december 19, 2007

Vart tog den vägen?

Jag kämpar hårt för att behålla julstämningen, men nu börjar det blir svårt. Den försvinner i samma takt som snön töar bort, och allt blir grått, blaskigt och trist. Försöker hårt att julmedicinera med prinskorv, rödbetsallad, julpynt och att glo på julgranen som är full av vackra pumlor. Att det är hård åtgång på pepparkakorna och julmusten hemma hos oss är en underdrift, Darling är som besatt! Får se om julfriden håller i sig iår. Jag och pappa har tippat på att den ryker kring den 23:dje, den som lever får se.

söndag, december 16, 2007

Hip hurra, för min pappa idag!














56, och inte en dag yngre!

lördag, december 15, 2007

Sportfiske i december

Imorse klev jag upp 06:45 för att julmysa lite, käka julig frukost och kolla på Leilas jul var tanken. Så blev det inte riktigt! När jag tänt granen&julstjärnorna, slängt ett getöga på pepparkakshuset och gjort färdigt mitt kanelthé med tillhörande leverpastej&rödbetssalladsmackor så slog jag mig ner i soffan. På med tv4+, men inte var det det någon julstämning där inte..det var FiskeDrag! Så min julmysiga morgon fick börja med lite sportfiske och drömmar om ljusa sommarnätter med ett spö i handen, så härligt! Bara nio dagar kvar till julafton idag, så fisket får vänta åtminstonde (eller heter det åtminstone?!?) till i vår när solen tinat fram.

Idag blir det först mysmorgon här hemma, sen drar vi till Kåbban, och efter det vidare till Kronogård där det blir fest med Darlings kompisar. Imorgon ska väl Darling vara bakis, och jag gå på morgonpromenad ute i det vackra vinterlandet ;D Pappa fyller år också! Så tårta blir det garanterat :)

torsdag, december 13, 2007

Energi sökes

Gud vet vad det är med mig. Jag är trött 24/7, orkar ingenting och vill bara krypa ihop till en liten ynklig boll och sova tills det blir ljusa sommarnätter igen. Antar att mörkret&den (än så länge) tama kylan gör sitt, men såhär brukar jag ju inte bete mig när tomtens ankomst nalkas. Känns skönt att jag har nästan allt preppat inför julen, så jag nu kan sova bort kommande vecka och ladda batterierna inför en hektisk och intensiv jul. Det suger verkligen att vara såhär osocial och grinig, men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Snälla tomten, du kan väl komma med lite energi i säcken iår? Nu ska det chokladdoppas biskvier, en till bock på listan..Ett steg närmare sängen. Godnatt nu, godmorgon i januari!

måndag, december 10, 2007

Kom igen julen, jag är redo

Jag har tjuvstartat med luciaglitter på skallen, bakat bullar som ska med till Kåbban i jul, handlat alla julklappar utom en (och jag vet dessutom vad det ska bli!), pyntat färdigt granen och lagt alla paket därunder, köpt julklänningen och kommit i rätt stämning. Vad kan nu gå fel? INGENTING!

För att fira att jag är ute i så god tid så ska jag käka chokladpudding och kolla på Nobelfesten/Simpsons. Jag råder er att göra samma sak!

onsdag, december 05, 2007

måndag, december 03, 2007

It won't be long until the days seem brighter

Efter en arbetsdag då jag känt mig död i kroppen&sinnet så blev det ytterligare lite julklappshopping för att höja humöret. Det lyckades, tills vi kom hem och jag skulle försöka vara duktig och baka långpannebullar med gluten. Det gick åt pipsvängen! Modstulen och allmänt less så kröp jag ner i ett riktigt hett bad med tillhörande chicklit och tända ljus i massor. Det gjorde susen! Nu känns allt mycket lättare, och jag håller just på att lyssna igenom Kylie's nya, skulle kunna bli riktigt bra musik att ha i öronen på gymmet. Ska umgås med Darling och en kopp the, sen blir det tidigt i säng. Sov gott!

lördag, december 01, 2007

Ut och dejta

Hela den här helgen är jag&Darling på skilda håll för första gången på 1 och ett halvt år. Det känns skumt! Jag dövar saknaden med ostbågar och kvalitetstid med min fru. Mellan spackling av toalettväggen och tillverkning av mazariner har vi hunnit med en skön vinterpromenad, och strax ska vi ut på romantisk middagsdejt. Sug på den du, Darling! Jag ska på dejt!