onsdag, april 30, 2008

Underbart

18 grader i skuggan och jag mår som en prinsessa (men ser tydligen ut som en påskkyckling). Nu blir det grillning på altanen, sen startar vi upp och tar cyklarna ner till Simon där det blir korvgrillning på hög nivå i samband med alkoholintag. Kan en vårdag bli bättre än såhär?

torsdag, april 24, 2008

En riktigt snäll flickvän (och hör sen Erik!)














Jag plockade en fin liten vårblomma till min Darling idag!

Klumpen i magen krympte avsevärt idag efter att jag och Elini flåsat Skurholmsfjärden runt och jag fått tjattra av mig lite. Att jag dessutom ska fika med fina Lisa imorgon gör absolut inte saken sämre! Bara att sikta framåt på roliga saker och förtränga allt tråkigt som kommer hända om mammas planer på flytt går i lås. Nu är det dax att kramas en massa och ladda batterierna, sov gott!

Världens bästa låt just nu

Can't take my eyes of off you med valfri artist. Fast Lauryn Hill's och Frank Sinatra's versioner är helt klart bäst. Listen up nu!

Hej!

onsdag, april 23, 2008

Je vous prie, ne me laisse pas derrière

Oj, var det så länge sedan jag parkerade rumpan här? Dagarna går fort, om än tungt. Jag drömmer och längtar till Milano och tills vi äntligen får flytta in i vårat fina lilla hus. Drömmarna får det att kännas lite lättare att acceptera sånt som är svårt och det blir lättare att förtränga känslan av att jag har en stor klump i magen som inte vill försvinna. En dag i taget, kära du.

lördag, april 19, 2008

Morgonstund, gott folk!

Uppe med tuppen idag, herre så härligt. Ska alldeles strax ut och springa, och efter det ska jag göra amerikanska pannkakor och väcka Darling&Ebba. Sen blir det lite shopping innan vi beger oss till Vidsel för schlagerfest på hotell Storforsen. Den har dagen har ju grymt med potential! Trevlig helg!

fredag, april 18, 2008

Underbara Edeforsgatan

Det är med lite blandade känslor vi bestämt oss för att lämna våran kära Edeforsgata bakom våra ryggar. Här händer det alltid spännande saker!

Det går inte två dagar utan att man får se antingen en polisbil, brandbil eller ambulans, 80% av grannarna bär en ständig odör av alkohol och sjunger högt på Coop, man får passa sina steg så man inte trampar i antingen hundbajs eller en spya och idag när vi gick från parkeringsplatsen såg vi att någon från grannhuset kastat ut ugnspannkaka från sitt fönster.

Vid samma hus stod en polisbil parkerad, och ur huset, akompanjerad av två polismän kom en liten tant. Poliserna placerade henne i baksätet, och bad henne dra in benen så att de kunde stänga dörren. "-BÅDA benen tack!"

Jag <3 Edeforsgatan!

onsdag, april 16, 2008

Lätt-lätt-i-lätt-lätt

Se på tusan! Vi susade hela rundan runt, trots att Elina just käkat kams..Jag är imponerad av oss, och stolt som tuppen! Cirkus en månad kvar till vårruset, och vi ska klå förra årets tid!

Tror ni vi gjort något vettigt på jobbet idag?


















Knappast! Istället har vi varit glada över det ljuvliga vädret, fnissat åt tanken att få se "vår" ekorre komma cyklandes på liten cykel med liten hjälm på sitt huvud, paparazzat och använt världsliga ord såsom beta titanium.

Nu ska jag ut och springa med Elini, vi behöver ett lycka till men kommer njuta av det vackra vädret. Hej!

tisdag, april 15, 2008

Life is gooood

Ja ni, för en gångs skull så har jag upplevt en bra tisdag..Något att skriva in i historieböckerna! Solen sken när jag kravlade ur sängen och drack en himmelskt god smoothie, och hela arbetsdagen flöt på utan missöden. Kom hem och lagade bifteki och klyftpotatis (snacka om att magen blev glad), sen blev det en härlig promenad med Elina (imorgon ska vi börja med uppladdningen inför vårruset, önska oss lycka till..vi behöver det!), och när jag kom hem efter det så hade Darling bakat en smaskens kladdkaka. Lite vaniljglass, blåbär och hallon till det, och nu kan jag dö lycklig..ska bara se klart säsongspremiären av Desperate Housewives först.

måndag, april 14, 2008

fredag, april 11, 2008

Fredagkväll

Ni kan tro att jag haft en riktigt fin eftermiddag! Efter jobbet drog jag iväg till Älvsbyn där det blev jättegott fika hos Maria på Centrum och shopping på ICA med Sandra, Filip och Sandras mormor. Sedan bar det av mot Bredsel, och jag och Ebba har haft en så mysig kväll!

Först käkade vi klämgrillsmackor och kollade på Anne på Grönkulla (eller, såg&såg, jag powernapade), sen åkte vi ner till Jockes lägenhet och hälsade på svärmor som städade lite inför inflytten. Vi har också hunnit med att hänga lite framför datorn, svammlat på och så har vi en kalasfin sockerkaka i ugnen..Myspys när alla kommer hem och vi har bakat&kokat kaffe!

Tre orsaker till varför jag hatar vita bönor i tomatsås

-Det smakar illa
-Magen gör uppror
-Luffare&cowboys tycks älska det, och jag är varken det ena eller det andra

tisdag, april 08, 2008

Jag bjöd tydligen på dagens garv

Idag skulle jag vara generös och dela med mig av ett riktigt bra ekologiskt tips (som jag i min tur fått av moster Lena) till mina arbetskamrater. Vad tror ni jag fick för respons? Hånskratt, kommentarer som "Are you nuts" och blickar följda av lustiga flin.

Mitt tips? Indiska tvättnötter, och våga nu inte ni också skratta! Prova istället!

Skatteåterbäringen blev en besvikelse

Visst förstod jag att fjolårets pengaregn inte skulle upprepas, men fyrahundra? Fyra hundra svenska kronor? Snåla, dumma skatteverket. Visst förstår jag ju att om man inte betalar in skattepengar i överflöd, så får man inte tillbaka överflödet..Men fyra hundra, det känns som ett skämt. Tack iallafall att jag inte fick restskatt (men hittar skatteverket hit så får jag väl det). Antar att det enda rätta är att gå till ekonomiansvarige och be henne dra 33% istället för 31,7%, och se det som ett sparande.

söndag, april 06, 2008

Det känns som hundra år sedan


















..och jag har ont i magen och hjärtat.
Imorgon är det din födelsedag.



(Bild från Syster Jess)

Årets första

-vårpromenad-check!
-mjukglass-check!
-outfit med ballerinas på fötterna-check!

lördag, april 05, 2008

Just kul!

Vi hade planerat att gå på bio och kolla in No Country For Old Men ikväll, men efter ett besök på Golden Dragon i Piteå så vrider det om i magen. Precis som om någon sträcker in en hand i ens innanmäte, tar ett stadigt tag och vrider om sisådär en fyrtio varv. Jag vågar inte åka ifrån mitt kära badrum, vi får mysa i soffan ikväll istället och gå på bio imorgon!

Ursäkta, jag glömde ett vårtecken

-Jag har fått mina snygga outfits som jag ska bära på Mido, och fräck namnskylt får jag också. JUST JA, jag ska ju möta våren i Miiiilano!
-Snön vräker ner, oo vilket typiskt vårtecken. Jag hoppas verkligen att det slutar snart och smälter bort, för jag ligger redan efter i schemat med löpträningen..jag måste ju vara fit for fight till Vårruset! Under 25 minuter iår va Elina?

Well, well, bara att svepa en smoothie och studsa iväg till Helex på ett pass.

fredag, april 04, 2008

Så många vårtecken!

-Fyndade en kalasfin sommarklänning för endast 98pix och en supersöt blommig blus för endast 49pix på H&M
-Såg två svanar
-Man blir blöt om fötterna så fort man går utanför dörren (om man inte har sina Viking retro flower på fötterna dvs)
-Shoppade några Xider Spring, den som lever får se när dom ska förtäras
-Hela stan tycks vara inhöljd i en lätt odör av hundbajs
-Fåglarna kvittrar sig nästan hesa
-Undertecknad är vaken efter 22.00, måste vara ljusets fel

Morgonstund, ni vet

Eftersom att jag har börjat dricka frukost istället för att äta den, så har jag massvis med tid över varje morgon. Lätt som en plätt är det; en banan, tre matskedar hallon, två nypor socker, två matskedar havregryn, en slatt naturell yoghurt och en slatt mjölk, i med stavmixern och gojsa ihop det, sen är det bara att surpla på! Håller på att experimentera fram det perfekta receptet som ska göra att jag inte har ett hål i magen ~8, eftersom det ju inte är f.m.fika förrän nio. En näva nötter på sidan av kanske? Vi får se!

Helgen bjuder inte på särskilt storslagna planer, bio ska vi iofs se (eftersom det i onsdags helt plötsligt damp ner två biocheckar i huvudet på mig), men annars är det bara aerobics på lördag&söndag som står inplanerat. Jag hoppas på vackert väder så man blir motiverad att ta en lång skön promenad ute längs någon isväg och kanske grilla en korv, men Darling påstår att det ska snöa både ikväll och imorgon. Time will tell! Annars så har vi ju faktiskt sju avsnitt kvar av O.C-boxen, och något ska vi väl hitta på att fördriva tiden med. (Vi ska iallafall inte se 27 Dresses igen, major disappointment (ska det verkligen vara två p:n?)!)

Nåväl, kära vänner, även fast jag dricker frukost så kommer jag inte undan tandborstningen, tandtrådningen och floursköljet, dax att röra på rumpan!

onsdag, april 02, 2008

Bara jag&Jack Johnson hemma ikväll

Jag är gräsänka ikväll, Darling är och bowlar med jobbet (tur att han kör så att han inte blir sådär redlös som sist ;)). Eftersom jag har PF/SF så har jag planerat en riktigt mysig ensamkväll med bad, Greys och 27 Dresses..kanske kommer det slinka ner en liten kaka eller ett&annat chips också. Har ätit en så otroligt ljuvlig risotto och härjat i tvättstugan också, tur att jag fick skjuts hem av Richo så jag hann.

Ska jag hinna med allt mitt mys och även komma i säng i ansenlig tid så är det bäst att jag rappar på! Ingen tid att spilla!