onsdag, december 31, 2008

Vi är nog glada för hela det gågna året!

Nu har vi sprättat mammas vindunk och poppar massor av gamla godingar. Just nu är det Troll (och då menar jag inte det norska hårdrocksbandet) ljuder i högtalarna, det är ju bara SÅ bra!

Gott nytt får!

Pappa steker tre fläskfileér
Linda stickar en elefant
Mamma försöker ta sig in i duschen
Jessica är DJ och bjuder på alla Magnus Ugglas hits
Crille tjuvsnusar onico
Patrik har barrikaderat duschen (och tvättar förhoppningsvis håret och rakar sin fjuniga haka)

Jag har ont i huvudet efter gårdagens tjejfest med god middag, organiskt vin och konstant fniss medans vi spelade spel. Siktar på duschen även jag, snart är det dax för middag och partaj. Börjar det bli dax att korka upp Allegron nu?

Årets lista

Årets låt: Viva la Vida-Coldplay

Årets sommarplåga: Nått jävla skit med Danny kanske

Årets händelse: Bästa var flytten in i huset, sämsta var att säga hejdå till farfar

Årets roligaste fest: Gårdagens tjejfest var jäkligt kul, och rallarsvängen hos Janet och Petter

Årets nykomling: Filip Pettersson och Gabriel Fridlund!

Årets skandal: Att jag fick kicken

Årets språk: Engelska

Årets fetish: Klänningar och örhängen

Årets ros: Krävs av Jessica.

Årets ris: Svår match mellan Uncle Bens och Eldorados råris

Årets bild:
I brist på bildarkiv får det bli årets första vårdag med Mira













Årets resa: Till Knislinge och mina söta små

Årets person/er: Krävs även av Jessica

Årets skitstövel: Dom snåla Rävaporna som var så sugen på sina arv

Årets fylla: Crille som var klapp kalas när vi var till Piteå

Årets sommarnatt: En hel natt på pakethållaren Luleå runt

Årets dryck: Vatten, alltid vatten!

Årets överraskning: Att jag fick kicken

Årets längtan: Är endast ett fåtal invigda i

Årets butik: Annas mammas garnbutik i Sävast

Årets parfym: Be delicious-DKNY

Årets godissort: Haribos fruktnappar

Årets önskan: Kanske en valp?

Årets tvserie: SATC

Årets sämsta jobb: städningen efter att Darling slipat trappen

Årets tack: till Darling för att han alltid hjälper mig upp när jag faller

Årets förlåt: No regrets!

måndag, december 29, 2008

Nya favoriter

2008 har ju förresten gett mig två nya favoritsysselsättningar. Stickning och längdskidåkning! Stickningsmanin har resulterat i tre mössor hittills, och ungefär tusen ideér. Fortfarande anser jag att skidor bäst åks utför och inte på längden, men efter två dagar i spåret så tycker jag att det verkar inte vara så tokigt att nöta elljusspår. Ikväll for vi ut kring halv tio när termometern visade +3 och himlen var stjärnklar..efter att ha peppat varandra runt 5km-slingan la vi oss ner i snön och kollade på den mäktiga stjärnhimlen och jag fick se en fallande stjärna. Vad jag önskade och vem det gällde skriver jag inte här, då slår det ju inte in!

Dessutom har jag fått upp ögonen för yoga och är riktigt sugen på att åtminstonde prova på det. Visst fick vi prova på både yoga&poweryoga på gymnasiet, men nu vill jag prova "på rikt". Funderar på att köpa hem en dvd och matta för att prova på lite hemma efter rekommendationer av Sockan. Prova kan man ju alltid!

2008-bra eller anus?

Jag har lite svårt att bestämma mig vad jag ska tycka om det gångna året. Det har varit jävligt tufft periodvis, men samtidigt så har det funnits ljusglimtar här och var, dax att sammanställa vad som hände under 2008.

Januari
-Fest hos oss på trettondagsafton. Våghals, Guitar Hero och Singstar hann vi med, sen kom Securitas.
-Farfar somnade in och det kändes så overkligt även om jag visste att det var det bästa i den situationen. Det är svårt att säga hejdå.
-Filip Pettersson kom till världen och har sedan dess varit en riktig liten solstråle som gör en varm i hjärtat varje gång man ser honom

Februari
-Begravning. Det gjorde ont att riva upp sår som just börjat läka, men det var fint, lugnt och stillsamt. Precis som han skulle ha velat ha det.

Mars
-Vi kollade Kent i Övik! En hejdundrandes konsert och tre mysiga nätter på hotell där vi kramades och rådde om varandra.
-Skidåkning i Vittjåkk med Palina. En riktigt rolig dag med två av de bästa människorna som finns, tills vädret sa stopp och gjorde snöstorm.

April
-Schlagerfest på hotell Storforsen. Riktigt rolig kväll med riktigt roliga människor, oj så vi skrattade när Nicke skulle dyrka upp en dörr med Darlings glasögon..
-Första maj blev det cykling, brännboll och korvgrillning. Första gången jag tippade med cykeln i vuxen ålder!

Maj
-Glasögonmässa i Milano med Polaris. En lärorik upplevelse och något av det roligaste jag gjort. Fint hotell, fina middagar och fina kläder..och glasögon förstås!
-Sprang Vårruset med Elina. Hade laddat halva våren och det gick riktigt bra! Repris 2009 va? ;)

Juni
-Första doppen i tjuvholmssundet den 5:te! Kallt som fan.
-Hanna kom hem och hälsade på, vi fikade på stan och spelade minigolf..jag saknar dig!
-Midsommar spenderades i Jäkna, traditionsenliga som vi är. Bo i tält, bastu, rökt fisk, blåsrör och kubb. För att inte tala om myggen!
-Utflytt från lägenheten i Luleå, pust. Aldrig mer tre trappor utan hiss.

Juli
-Vi bodde hos svärmor&svärfar i Bredsel med halva vårat flyttlass. Det var en upplevelse att bo i lådor, en jag gärna inte gör om.
-Husvagnsägare! Det trodde jag inte, men så blev det..Svensson svensson deluxe!
-Fest hos Janet och Petter på Rallarsvängen. Mycket kul kväll, mindre rolig var dagen efter!
-Flyttade in i vårat parhus! Underbart!

Augusti
-Luleåkalaset med Frun, alla fester är på topp när man är med dig! Lustigt att alla trodde vi var stupfulla när vi i själva verket var spiknyktra? Vi har så kul ändå!
-Tre år med Darling, och aldrig har någonting kännts så rätt!
-Erik lämnade Polaris! Hemskt! Tycker att allt för många arbetskamrater lämnat mig åt mitt öde på Polaris, men snart är det ju min tur.
-En vecka i Knislinge med syster, karl och de (då) två små. Det är alldeles för sällan..
-Turkiet med Darling. Vi solade, badade, pussades och åt kebab varje dag. Magsjuka blev vi också. Tror att jag lämnar Turkiet till sitt öde, varken charter eller turkiet var nog våran grej..

September
-Jag blev jaktänka och Darling älgjägare. Några helger hann jag vara med och smyga runt i skogarna..Kanske jag har jägarexamen nästa höst?
-Systersonen Gabriel kom till världen! Ännu en underbarling!

Oktober
-Jaktuppehållshelgen blev det hotell och mys i Skeå. Dirty weekend som Stephen kallade det.
-Det visade sig att en närstående person mådde betydligt sämre än vi någonsin kunnat ana. Hela världen var upp och ner, och vi gjorde vårat bästa för att pussla ihop dagarna och få allt att gå ihop.
-En mycket god vän förlorade sin pappa alltför tidigt och där stod man utan ett vettigt ord att säga. Bestämde mig en gång för alla att det inte kan finnas någon gud och att hela spektaklet runt denna sagofigur är absurt och ologiskt.

November
-Oskar Lars Sinnett kom ur Helenas mage! En tjusig liten kille med humör :)
-Blev uppsagd, och nu lyder frågan- vad fan ska man göra med livet?

December
-Julglädjen blev större och större efter att jag träffat efterlängtade hemvändare, och julafton utan min del av familjen var helt okej. Vi tog igen det på juldagen!
-Nyårsafton blir det Kåbban, och hur den kvällen slutar, det vette gudarna. Det hör till ett annat inlägg.

Allt passar sig självklart inte att skriva här, men det har varit ett tufft år både för oss och för många runt omkring oss. Det har blivit många roliga fester, jag har haft riktigt kul, och jag nog lärt mig ett och annat om mig själv också..

2009 har potential att bli riktigt bra, jag utnämner det här och nu till förändringens år! Hurra på det!

Upp och hoppa

Det finns många som skulle bli mäkta förvånade om jag sa att jag vänt dygnet..men det har jag, litegrann i varje fall. I vanliga fall är jag så trött att jag grinar om jag inte får krama kudden kring tio på vardagskvällar, och helgerna somnar jag vanligtsvis kring 11 i soffan. Inatt låg jag klockan två och tittade i taket med ögonen pigga och vidöppna, försökte desperat somna för att vara pigg nu på morgonen när jag har planerat hela förmiddagen. Väckaren ringde klockan 9, jag tillät mig själv snooza till halv 10, sen stickade jag lite på nyaste mössan och här sitter jag nu. Igår klev jag upp tjugo över 11, mycket ovanligt för att vara jag..

Man skulle lugnt kunna säga att jullovs-jag behöver en spark i arslet för att komma igång med dagen. Eftersom mitt ben inte än nog långt/jag är för ovig för att kunna sparka mig själv därbak så får en rask promenad med hurtig musik i öronen bli dagens start. Ut i friska luften!

lördag, december 27, 2008

Harmoni

En promenad när solen fortfarande befinner sig långt under horisonten och träden ser sådär läskigt svarta ut mot himlen. Coldplay i öronen och jag laddar inför konserten i augusti som jag fick i julklapp av Darling.

Julen har så här långt har varit mysig och lugn. Att vara ifrån min familj på julafton var inga problem, jag känner mig så hemma hos familjen Stråmo, och dom är ju faktiskt min familj också. Det kom ingen tjock gubbe med vitt skägg och säck, men under granen fanns det gott om klappar ändå. Presentkort på IKEA, lotter, torkat renkött, kola, Yankee Candles, örhängen, rödtjut, tvåp par trososr från Frank Dandy, två pocketböcker, biljetter till Viva La Vida-Coldplay, Charm Bracelet från Thomas Sabo, ett halsband från Efva Attling med texten "From here to eternity", fruktkorg, grytunderlägg från Katarina K, receptbok för egna recept, necessär med produkter från Bodyshop, filmen P.S I love you, en korg med rättvisemärkta produkter (bl.a torkad ananas och thé), kort på syskonbarnen, extern hårddisk, plåtställ, en julbox med recept, pysseltips mm. Hoppas att jag inte glömt något..

Har jag varit snäll under 2008 eller? Och Luleå vann i hockeyn igår, nu ligger vi etta i tabellen, hurra! Dax att duscha och sedan ta avsked av syster och svåger (även om syster snart kommer tillbaka från Luleå).

måndag, december 22, 2008

This is not the year

Jag har ont i halsen, är snorig och matt. Ska jag få en dunderförkylning av tomten iår igen? Hoppas inte, för då får jag ett sammanbrott och bryter ihop helt och hållet.

En dag kvar innan julafton, och jag fortfarande inte en susning om vad jag ska köpa till Darling. Våra planer på att så romantiskt möta våren i Rom gick i stöpet då jag fick kicken, och det var ju min plan A. Plan B, den existerar inte ens. Karln behöver ingenting, och önskar sig ännu mindre. Jag får väl helt enkelt uppehålla mig i badrummet under julklappsutdelningen och sedan låtsas som ingenting när alla ser förvånade ut över att det inte fanns något paket från mig till honom där längst in under grenarna. Ebba föreslog att jag skulle ge honom en bäbis, men det kunde hon väl kläckt ur sig för nio månader sen! Då hade jag iallafall haft en plan B, om jag skulle få sparken, vilket jag fick. Tusan också. Inte min dag, inte mitt år. 2009 blir nog bättre.

söndag, december 21, 2008

En riktigt bra helg, kort sagt.

Fredagens kväll med tjejerna blev hur kul som hellst. Päron med after eight, rödvin&julskum, våghals med allt vad det innebar, låna sugrör hos grannen, fia med hutt (och god persikosprit!), svammel och skratt..Ni är bäst tjejer!

Lördag blev det ingen baksmälla (för en gångs skull), vi skottade fram husvagnen, jag och Ebba stickade på våra mössor, vi firade Johanna och käkade smörgåstårta. Mys hos familjen Stråmo, så skönt att lugnet kring jul börjar infinna sig.

Idag klev vi upp tidigt och var riktigt pigga. En sväng till Kåbban för att hälsa på och krama om min underbara fru, gratta pappsen och lämna lite julklappar. Snabbt som attans till Luleå där mamma Stråmos julklappar inhandlades och vi syndade på MAX..Just hemkomna fick vi besök av Daniel, rundvisning på kullenvägen 10, kaffe, pepparkakor och en massa surr, det är alldeles för sällan!

Vi kan sammanfatta helgen med att jag har hängt med några av de bästa människorna i hela världen! ♥

torsdag, december 18, 2008

En kopp skvaller, tack

En mysig torsdagkväll har jag haft! Två fräcka fina flickor från Piteå (frun&kusin Agneta) kom på thé och tjatter om allt möjligt från bloggar till pensionärer. Vi kom även fram till att jag fr.o.m nu på bloggen ska skriva ut alla smaskiga detaljer jag kommer över om deras privatliv..visst var det så? ;) En lugn och skön kväll med trevligt sällskap, nu ska jag packa väskan inför helgen i Bredsel och hoppa i duschen, imorgon ska jag vara pigg, glad och taggad inför julminuten. Just ja, jag har glömt att berätta om mitt påfund julminuten, vi tar det en annan dag!

onsdag, december 17, 2008

Ingen jul utan sång

Nu behöver vi få konstaterat- vilken är tidernas bästa jullåt?

Jag tycker alla tjatar om Fairytail of New York, men min favorit är hundra, om inte tusen, gånger bättre. 5 minuter och 34 sekunder ren och skär humor, med stämningshöjande jultoner. Jag ger er, gott folk; Vår julskinka har rymt-Werner&Werner. Lämna en kommentar med eran favorit!

tisdag, december 16, 2008

Såhär i förbifarten

Ett intensivt försök till att vara effektiv. Ska äta julbord med jobbet om en timme och har fortfarande håret i turban, en oklädd julgran och ett oringt grattissamtal till min far kvar att bocka av från listan.

Intervjun igår gick bra! Han uppdaterade min profil och vi kollade igenom mina betyg och tidigare referenser, så nu är det bara att hålla tummarna att något kul dyker upp! Eller något tråkigt för den delen, för denna ovisshet äter upp mig inifrån som en mask i ett äpple. Äcklig liknelse eller vad?

Stress iväg!

söndag, december 14, 2008

Min kalender är mitt liv

En mysig tredje advent lider mot sitt slut. Darling försöker mäta mitt huvud med tumstock och mumlar "-Det var inte mycket..hmm..det här var inte alls särskilt mycket. Vad ska vi göra åt saken älskling?". Ska jag månne knuffa ner honom i sängen och hoppas att han somnar?

En späckad vecka har jag framför mig, är ni intresserade så fortsätt läsa, är ni mot all förmodan inte intresserade så gör ni bäst i att klicka vidare till en annan blogg istället (massa bra exempel finns ju i menyn till höger!)

Måndag
Jobb, anställningsintervju som blev framflyttad från i fredags, en snabbis på stan för att införskaffa de två sista grejerna som hör hemma under granen.

Tisdag
Jobb, julmiddag med jobbet. Carro&Pappa fyller år!

Onsdag
Jobb, tripp till Kåbban för att gratta pappsing och hämta hem fotöljen Darling fick av mamma.

Torsdag
Jobb, besök av frun!

Fredag
Jobb, benvaxning på Salong Lina, frisörbesök hos Jannike på Killerqueen, racerfart till Vidsel där det är tjejkväll och födelsedagsbaluns för Carro.

Lördag
Sova länge, andas djupa andetag för att inte gripas av julstressen, promenad.

Söndag
Sova ännu längre, andas ännu djupare och ta en ännu längre promenad. Redo för julveckan!

Bilder får en att längta

Gräset är alltid grönare..när det inte ligger en halvmeter snö som tynger ner det. Tro inte att jag inte älskar vintern och snön, men när jag sitter och tittar på bilder från i somras så kan jag inte låta bli att längta till frukost i solen..aaah! Snart kommer systern på bilden hem, och jag längtar så! :)

torsdag, december 11, 2008

Jag och Ebba/Arjan är i skapartagen!

Ett pepparkaksparhus, mintkyssar, marmeladrutor, cornflakesformar och knäck i drivor har det blivit ikväll. Riktigt duktiga och effektiva har vi varit..även om tramsigheten infann sig för ett tag sedan. Vid den här tiden borde små flickor som vi redan sova!

måndag, december 08, 2008

lördag, december 06, 2008

Tadaa!

Blod, svett, tårar och en helsikes massa kristyr. Nu saknas bara plastgranarna och pappas ambitiösa belysning (som tydligen ska bestå av X antal lysdioder som ska lödas ihop), snyggt eller vad?!?

Se vad Darling gjort i min frånvaro!

Pertans pepparkakspaviljong!

Lätt som plätt, tänkte jag igår när jag satt och klippte ut mallarna till paviljongen. Lika lätt var det att skära ut delarna i deg, lägga dom på plåten och grädda, nemas problemas! Men när det blev dax att sammanfoga fanskapet så blev det trubbel, jag litade på mitt ögonmått och trodde att jag skulle fixa att sammanfoga åtta väggar till en perfekt åttakant. Icke! Och smält socker är väl inte sådär tacksamt att justera, vilket innebar att tre väggar gick paj.

Pappa och grannen Bill funderade över hur jag skulle kunna göra minimal skada vid borttagandet av de trasiga väggarna. Jag provade att ställa in hela kalaset i ugnen för att mjuka upp sockret, fungerade inte och gubbarna suckade, varpå pappa flyr ner i garaget och återvänder med en pytteliten brännare. Första försöket satte paviljongen i brand och jag skrek. Efter lite finjusteringar så lyckades jag och pappsen samarbeta och få loss de trasiga bitarna. Mamma letade reda på gradskiva och pappa bidrog med tumstock, och så blev det till att rita upp en mall.

Bakade fyra nya väggar (för säkerhets skull), och lyckades sammanfoga de tre som saknades utan trubbel(!). Sen kom taket, och det vad banne mig inte enkelt. Har fått såga till bitarna med bordskniv och pysslat värre än Martha Stewart. Nu sitter fanskapet ihop iallafall, men det är tur att jag gjort mycket kristyr! Räkna med en bild så fort det är färdigt..

fredag, december 05, 2008

Godnatt, sov gott min katt!

Jag är trött som ett litet troll, men det är ju så svårt att gå och lägga sig själv..Darling är kvar i Sävast och lägger golv, jag är i Kåbban och ska julbaka med mamma. Vi har hunnit starta upp lite smått, men imorgon blir det allvarlig bakardag med julmusik, tomteluva och hela kitet. Vi har t.o.m ritat ut mallar till pepparkakshus, jag har ritat ett eget parhus som jag ska göra så fort jag kommer hem, och mamma hittade beskrivning på en fin pepparkakspaviljong. Även pappan ska få ha ett finger med i spelet då han ska få äran att fixa belysning i paviljongen!

En bok som sällskap är ju inte fy skam förstås..

Grattis på födelsedagen lilla gumman!

Tack för..champinjonodlingen mamma

torsdag, december 04, 2008

måndag, december 01, 2008

En bild leder en blind

Darling hjälper mig med CV:t, och vi börjar bli oroade över att det här ska sluta som för Martina Haag i Underbar och älskad av alla (då hon måste lära sig akrobatik eftersom hon skrivit in det som speciella färdigheter i sitt cv). Jag stryker mina språkkunskaper som knappt existerar.

"87? Ska du inte skriva 1987, tänk om han tror att du är född på artonhundratalet..HAHAHA"

Tack för hjälpen!

Tillbaks på ruta ett

Hjälp, inte kommer väl jag ihåg hur man skriver ett CV?! Känns skönt att jag är igång iallafall, och jag har något på g, intervju i veckan. Det kan komma något bra ur det här, kanske ett jobb där jag kan ha fina, nagellackade händer istället för söndermonterade händer med valkar och förhårdnader? Det skulle ju vara något!

Finito

Uppsagd och arbetslös fr.o.m 1/2 2009. Jag ser ljust på framtiden och tror att det här kommer sluta lyckligt..Man måste se det som en möjlighet istället för en svårighet!