måndag, augusti 31, 2009

Husfrun

Nu är det nog bäst att jag förbereder middagen lite innan jag ska och hämta hem de arbetande herrarna Stråmo. Den ena stackaren har nog släpat spirorör hela dagen, och den andra har med allra största sannolikhet målat hyreshus. Dom är säkert hungriga och trötta, och är man en god husfru så gäller det att ha allt klart när de kommer hem. Dukat bordet, gjort klart chili con carnen och plockat fram brödet som ska rostas. Jalla jalla!

Ikväll blir det film, Män som hatar kvinnor tror jag, och gissa vem som har massor av choklad att trycka i sig? Och gissa vem som inte ska äta godis fram till älgjakten? Är jag elak om jag mellan varje ruta choklad beskriver för Darling hur det smakar och hur gott det är?

Hemma i Seevast

Så var det vecka 36! Har tagit en lugn start på dagen med att snooza, käka frukost och skicka in kassakort till a-kassan. Här gäller det att tigga pengar så man slipper flytta ut till ett tält i skogen, det kan bli kallt när snön kommer!

Ska alldeles strax promenera till Darlings jobb och hämta bilen, är i valet och kvalet om jag ska åka till Luleå och handla diverse prylar från Biltema till Vita Faran idag eller göra det imorgon då jag ändå ska till Luleå med Sandra. Vilket som så vore det skönt att få hem bilen så jag kan tömma ut allt vi fick med oss från Kåbban igår. Det spelar ingen roll vad man åker dit för att hämta, bilen är ändå sprängfylld när man åker därifrån, i helgen skulle vi bara hämta en kartong med bäbiskläder som jag haft när jag var liten. Med oss fick vi kartongen med kläder, två backar till frysen, en stor fulsnygg vas/kruka, en hel sopsäck med garn, gardiner, Jessicas snowboard+skor och en massa mer. Erik och Jenny vet nog vad jag menar? ;)

Darling skrattar åt mamma&pappas planering, om 11 dagar kommer flyttbilen och det är så mycket kvar att packa och sortera. Mamma blir nog lite peppad av hans tvivel, medans pappa mest skrattar och rycker på axlarna. Egentligen skulle jag ha stannat i Kåbban till imorgon, men då Jockes bil gått sönder så fick det bli tidigare hemfärd så att gossarna skulle ta sig till jobbet idag. Med ett löfte av Darling att vi åker upp till Kåbban till fredag dock, jag känner mig inte riktigt färdigt med Kåbban och det gula huset..fast det lär jag väl aldrig känna mig?

söndag, augusti 30, 2009

Perfekt avslutning på veckan!


Laddar med motivation inför den kommande också :)

En konstnär redan då


Påskpyssel från 6-års, spara eller slänga? Den är ju som fulsnygg, men vart i hela friden ska jag förvara den under årets 50 veckor då man inte firar påsk?!

I grishuset


Det här fina bordet snickrade pappa för typ fyrtio år sen, vad tycker ni om benen?

lördag, augusti 29, 2009

fredag, augusti 28, 2009

Här har ni beviset


När man har buff istället för keps på skallen under morgonpromenaden, då är det höst. Och tro det eller ej, men jag välkomnar den med vidöppna armar!

torsdag, augusti 27, 2009

Snark

Jag är dödligt trött i kropp och knopp. När man plockar in middagens porslin i diskmaskinen 20:30 så vet man att något inte står riktigt rätt till. Så här kan man väl inte leva? Eller bevisligen så kan man ju det, men det är fan inte kul. Ska jag börja jobba till 19 så får jag och Darling börja brevväxla eller något liknande för att hålla oss uppdaterade i varandras liv, det låter väl kul?

Gilla läget, gi-la-la-la-la läget.

Adjö då, fina, fina Lisa!

Tur är det att jag och Lisa är morgonpigga som pensionärer så vi ändå hann ut och promenixa idag innan jag ska dra iväg till jobbet. Alltid lika trevligt med promenad, surr och lite fika på det! Fy tusan så tråkigt att behöva säga hejdå, men grattis Umeå till en av världens bästa människor, och Boden blir betydligt tråkigare..Tur att det inte är så långt bort, annars skulle jag avlida av abstinens!

Ikväll blir jag visst solo, då Darlingen ska på skjutbanan. Kanske jag då kan ta mig i säng i tid åtminstonde en kväll den här veckan? Varje kväll har vi sagt att kudden ska kramas tidigt, men det har ändå blivit efter elva. Om 11 timmar SKA jag ligga i sängen med en bok, jesus så skönt.

onsdag, augusti 26, 2009

Tack för ännu en trevlig onsdag

Premiären på Smedjan gick som på räls, jag och Anna jobbade på som två duracellkaniner och fick massor gjort. Imorgon skulle ha varit min lediga dag, men då jag blev tillfrågad att jobba på Smedjan 12-19.05 så tackade jag självklart ja. När jag inte vet hur många timmar jag kommer få framöver så passar jag på att jobba när jag får chansen!

Det känns som att jag går på autopilot just nu, trött, sover för lite och har noll till socialt liv. Idag åkte vi och storhandlade direkt efter jobbet, vilket ledde till att vi ska käka middag framför tv:n om tio minuter. Helt fucked up mat&sovklocka, men det löser sig nog tillslut.

Onsdag 26 augusti

Gårdagens inventering gick relativt smärtfritt, visst "blippade" det i öronen en stund efteråt, men det var en trevlig kväll på jobbet med frukt, godis och trevligt sällskap. Idag jobbar jag 10-18, men för första gången ska jag inte vara i trygga Shopping, utan jag ska premiära på Smedjan. Där ligger visst varorna i drivor och vi är tre stycken som rycker in som förstärkning. Ska bli kul och omväxlande att vara i nya butiken även om det bara gäller en dag, och jag tror att dagen bara kommer susa förbi. Sandra och Fillan ska kika förbi också, så jag har något att se fram emot!

Just nu längtar jag så otroligt mycket efter en ledig helg på hemmaplan. Lata morgonar i sängen, bara go with the flow under dagarna och titta film halva nätterna, det är precis vad jag behöver! Hoppas bara att det hinns med innan jakten drar igång, för det är ju inte riktigt lika kul/mysigt om man ska spendera tiden själv. Snart blir jag återigen jaktänka, hoppas på mycket jobb så det inte blir så mycket ensamtid här hemma. Den som lever får se..

måndag, augusti 24, 2009

Vecka 35, din härliga jävel

Kroppen skriker SOV, och snart ska jag lyssna. Har lyckats fördriva kvällen utan att göra ett enda nödvändigt måste, och det var både skönt och välbehövligt ska jag säga. Ligger efter ganska rejält med sömnen, och jag övergav snabbt mina planer på att krama kudden kring nio då jag fick nys om att Erika&Jocke var påväg mot Sävast för att kolla in eventuella framtida bostadsomgivningar. Fick bjuda på rundtur här hemma + rabarbersaft och kanelbullar, smarr och trevligt om jag får säga det själv.

Jobbade heldag idag, och jobbar långa dagar resten av veckan också, särskilt imorgon då vi ska inventera halva natten. På torsdag har jag ledig dag, då ska jag tanka sömn och bra positiv energi från fina, rara Lisa som jättesnart flyttar till Umeå! Det gäller att vi surrar och tankar ordentligt då det nog dröjer ett tag till nästa gång. Snyft, buhu och allt det där! Men idag är det bara måndag, och vi har en hel vecka full av möjligheter framför oss, bäst att vi gillar läget och är äckligt positiva nu!

Sov gott!

lördag, augusti 22, 2009

Lycklig tjej



SÅ JÄVLA BRA!



I väntans tider



Min fina loverboy!


Vi tog oss upp från sängen tillslut. Det ser ut som att solen vill bryta fram och molnen skingrar sig. Det lär bli en fin kväll!

Myyys


Underbart att bo på hotell! Sova gott, kliva upp och äta frukostbuffé (som tyvärr inte var så imponerande) och sedan krypa ner i sängen igen. Ute regnar det, så någon motivation att springa på stan vill inte riktigt infinna sig..Vi myser en stund till!

fredag, augusti 21, 2009

På Gröna Lund!


Nästa karusell blir Insane, det pirrar redan i magen! :)

AAAH!



torsdag, augusti 20, 2009

onsdag, augusti 19, 2009

Tåg är mys


Vi kramas och lyssnar på massa sköna beats i min iPod. Nyss var det Vår julskinka har rymt med Werner och Werner, nu är det I did it my way med Frank Sinatra. Vi är solo i kupén till Vännäs (som vi alldeles strax borde anlända till), och Darling är livrädd att våra kupékamrater antingen ska vara en del av en gapig skolklass eller våran gamla tågkamrat fyllot Jussi med vänner. Om nån missat historien om Jussi så kan jag berätta att det var ett fyllo vi träffade på sist vi åkte tåg, han var väldigt trevlig och ljög sju stugor fulla. Men när restaurangvagnen slutade servera öl började han föra ett jävla liv och blev våldsam så polisen kom och hämtade honom i just Vännäs där dom fick brotta ner honom på perrongen medans han vrålade "ÖVERVÅLD" så högt hans rökskadade lungor orkade. Som sagt, i Vännäs får vi se!

Klantig 1 och klantig 2


Gissa vilka som missade att kolla om Bodens lokaltrafik fortfarande går på sommartrafik? Ni får en ledtråd-vi åker taxi till tåget..

Den ultimata reselooken


Såhär ser vi ut när vi reser..och nu jädrans ska vi resa! Huvudstaden nästa!

tisdag, augusti 18, 2009

Hets innan lilla semestern

Packningspaniken börjar infinna sig. Helsicke, jag har ju just kommit hem? Har i vart fall hunnit packa ner kläderna som ska med, bortsett från det som fortfarande hänger i torkskåpet. Ska jag hinna klart med allt jag tänkt så får jag antingen vara vaken hela natten eller så får jag vackert kliva upp i ottan imorgon. Jobbar 09.55-16.00, förhoppningsvis står Darling då utanför och väntar på mig så vi snabbt tar oss hem och hinner kasta i oss lite mat och packa det sista innan bussen går från Sävast 18.01 till tågstationen. Det är lite spännande att leva under tidspress, men hej och hå så skönt det ska bli att slippa kolla på klockan i fyra dagar.

måndag, augusti 17, 2009

Småläskigt

Nu har jag tagit mig i kragen och varit en bättre husfru. Tog ut sista plåten med thékakor för en kvart sedan, och jag och Darling har provsmakat med en kopp thé. Ikväll skippade vi golfrundan och drog iväg på turné med kameran efter att ha hämtat ut våra tågbiljetter på tågstationen. Sanatoriet i Sandträsk var vårat mål, och det kändes lite creepy..Några bilder blev det iallafall, och här bjuder jag på en!

Budget vs lyx

Tack Jan för detta ovärdeliga tips! Vem vill ligga på en dyr spikmatta när man kan mysa till det på hallgolvet istället? Kom bara ihåg att låsa dörren först så ingen kommer på besök och trampar på er..

FRÖKEN LISA VART ÄR DU?

Idag är jag världens sämsta husfru. Jag har knappt fått arslet från datorn och har ätit kakor till lunch, inte bra, inte bra. Var in till Boden en sväng och lämnade tillbaka en film på CM, fick tjattra lite med Maria och vi hann beklaga oss över att bara jobba deltid. Filmen förresten, En shopoholics bekännelser-VÄRDELÖS! Har läst och älskat alla böckerna men filmen var allvarligt talat crap. Var in en sväng på Frits Olsson också, hoppades att Lisa skulle vara där-men icket!

VAR ÄR DU KVINNA? Hon är osynlig och borta med vinden, jag får nog hålla upp en banderoll i publikhavet på Coldplay och hoppas att hon hittar mig. Jag är i behov av promenad och fika, världens godaste rabarbersaft står i kylen och väntar på dig!

Eftersom jag nu inte bakat bröd eller förberett middagen så är det bäst att jag lägger på ett kol så jag åtminstonde hinner med middagen innan jag ska hämta Darling 16:00. Undrar om det blir nio hål ikväll? Solen skiner men det blåser..Gilla läget!

söndag, augusti 16, 2009

Nu är jag hemma på rikt



På hemmaplan

Nu har jag landat hemma i lugnet återigen. Tågresan hem gick mycket bra, X200 baklänges mellan Hässleholm och Stockholm gick utan problem då syster försett mig med åksjukepiller, och resan mellan Stockholm och Boden flöt på riktigt fint utan större förseningar. Har packat upp väskan, startat en tvättmaskin och ska alldeles strax ge mig ut på en promenad innan jag ska sjunka ner i ett varmt och skönt bad. Fryser som tusan och känner mig inte riktigt hemma, antar att det är Darlings famn som saknas..men snart kommer även han hem, och då ska jag inte lämna hans famn förrän han åker till jobbet imorgonbitti!

lördag, augusti 15, 2009

Goa Gabriel!


Hur ska jag klara mig utan att få nypa på dom har goa låren?!

Dagens väckning


"Jag haj ett tjoll, och den visaj jumpan!"

torsdag, augusti 13, 2009

Som sagt, mycket intelligent



Ett geni i familjen!


Vi spelar stavningsspel, och Benjamin imponerar stort. Dock ställer skånskan till det en smula då han vill stava tårta utan r. "Det heiter jeu TÅUTA". /En stolt moster

Morgonstund ni vet!


Cassandra tycker det är dax att kliva upp nu, och demonstrerar detta genom att visa upp sin låtsasbörs. Jag försöker förklara skillnaden mellan monopolpengarna hon snott från sin bror och låtsaseuron hon har massvis av. Tror ni hon somnar om jag börjar förklara vad en inflation innebär?

onsdag, augusti 12, 2009

tisdag, augusti 11, 2009

Home makeover hos Fridlunds


Alla byggen behöver en arbetsledare, och här är det jag som fått (tagit mig) den äran. Det är så skönt att kolla på när någon annan arbetar!

Godmorgon Bollnäs!


Hur mysigt är det inte att ligga och titta ut på världen som vi susar förbi när man sakta vaknar till liv? Jag skulle nog kunna bo på ett tåg resten av livet om det inte vore så att jag har så jäkla ont i ryggen. Har fått ligga på mage hela natten för att ens kunna sova, aj aj.

måndag, augusti 10, 2009

Myyys!


Efter mycket om och men (3.5 timmar) så rullade vi ut från perrongen i Boden. Nu ligger jag och lyssnar på Lena Philipssons sommarprat, mycket underhållande och mysigt. Får se bara om jag tycker det är lika mysigt om några timmar..Men jag gillar läget! :)

Evig väntan..


Darling håller mig sällskap i väntan på mitt försenade tåg. Vi sitter på perrongen och lyssnar på Kristian Luuks sommarprat, mysigt i eländet.

Jag har fått resesällskap

Jag håller på att lägga in något att lyssna på under mina 36 timmars tågresa tur&retur. Winnerbäck, Anna Ternheim, David Grey och Jeff Buckley och annat som mina öron gillar har lagts in på min älskade iPod som jag fått av min älskade pappa. För några dagar sedan insåg jag att jag inte lyssnat på en enda av årets sommarpratare, och jag som hade sett fram emot fler av dem. Klickar in mig på Sommar i P1, och ser där att alla tidigare program går att ladda ner! Halleluja, just nu lyssnar jag på Alex Shulman, och senare ikväll ska jag åka tåg med Tomas Ledin, Malin Åkerman, Lena Philipsson, Nour El-Refai, Kristian Luuk och Petra Mede. Det ska bli så trevligt så.

Uppfinn hopvikbara träningsskor tack!

Packar lätt och inser att denna "dagliga promenad-noja" sätter käppar i hjulet. Vet ni hur stor plats ett par träningsskor tar i en liten kabinväska? Ungefär lika mycket som underkläder för 5 dagar, ett par jeans, två klänningar, ett par leggings, några linnen och en systemkamera. Ganska mycket plats med andra ord. Men oj, så skönt och omväxlande det ska bli med en promenadrunda hundranånting mil hemifrån med en liten Gabriel i vagnen och syster Jenny som sällskap. Okej, liten är en definitionsfråga, ryktet säger att pojken väger bly. Snacka om att jag kommer ha snygga armar när jag kommer hem, så mycket som jag ska kånka runt på mina gullungar. Kanske inte Benjamin då, han har nog blivit för cool för att låta moster Hanna bära runt på och krama på honom. Men Cassandra bangar aldrig på kramkalas, och Gabriel har inget val! Ha!

söndag, augusti 09, 2009

En kväll i båten på älven



Hurra, vilket äventyr :D


Jag har fått tågbiljetter till mina små älsklingar i Knislinge av Darling i födelsedagspresent! Jag åker dit imorgon och hem på lördag :) Tyvärr så missar jag kräftkalaset nästa helg, men det har är enda chansen jag har att få träffa familjen Fridlund på väldigt länge och då tar jag den chansen! :) I Kåbban odlar dom hallon direkt på altanen, mycket bekvämt, jag smaskar hallon och jordgubbar och är lyckligast i världen just nu :)

Favorit i repris med Darling och Frun



lördag, augusti 08, 2009

Nästa husdjur Darling?


Svåger John har lagt in ett sånt här gulligt marsvin som härmar allt man säger på pappas iPhone, och jag överväger seriöst att Införskaffa en my mobil bara för den har gulliga filurens skull :)

Playa del Kåbban!



Älska hösten!


Jag älskar den tjocka dimman, den fuktiga luften och friska doften av årstider som växlar. Välkommen hösten!

fredag, augusti 07, 2009

Speedad fredag

Idag har jag ilat runt här hemma som en husmus på speed! Skjutsade Darling till jobbet halv 7 eftersom jag ska ha bilen imorgon och han åker till Bredsel redan ikväll, och när jag kommit hem blev det promenad och frukost. Efter frukosten small det till i huvudet och jag kom på att jag skulle putsa rutorna, vilket var välbehövligt. Darling har sedan vi flyttat in påpekat att fönsterna inte är vändbara och att det måste varit en riktigt snål idiot som beslutat att ha sådana gammelmodigheter. Eftersom vi har två plan så tänkte jag bara putsa insidan uppe och be Darling att ta hem en stege till veckan och putsa utsidan då. Men när jag började i gästrummet så fick jag en snilleblixt, under fönstret finns nämligen taket ovanför bron, så jag klättrade ut dit och började putsa. Längre upp på gatan stod en granne ute och pysslade i trädgården, vi vinkade och kommenterade det höstlika vädret. När jag ska byta trasa så inser jag att haspen som låser fast fönstret hakat i! Jag får inte upp fönstret och står där ute på taket som ett fån. Lyckas återigen få hennes uppmärksamhet och klämmer fram "-Kan du komma och rädda mig? Jag kommer inte in!". Hon skrattade och kom över med raska steg, knatade in i huset och öppnade fönstret åt mig. Halleluja att hon var ute, annars hade jag väl suttit där än. Att jag insåg redan vid nästa fönster att de visst är vändbara, det var ju bara en kul detalj..

Efter fönsterputsning satte jag igång med dammtorkning, sen bar jag ut massa prylar till förrådet, sorterade återvinningen, städade carporten, åkte till återvinningen med allt skräp och dammsög nedervåningen. Puh! Men det är ju så himla mycket roligare att komma hem när allt är rent och snyggt, så det är lätt värt en stressig förmiddag. Nu ska jag bege mig mot Luleå, jobbar 14-18, och sen blir det lugn och skön kväll hemma. Nu är det snart helg (även fast jag jobbar imorgon)!

torsdag, augusti 06, 2009

Godmorgon soliga torsdag!

Elin Ruth Sigvardsson står för morgonens musikaliska underhållning, och ger mig en känsla av att det här kan bli en bra dag. Om tio minuter ska jag gå till bussen, åka till Luleå och träna på Helex innan jobbet börjar klockan 12. Fick veta igår att nästa vecka mest troligt blir en ofrivillig semestervecka då alla återvänder efter sköna semesterdagar och personal från två butiker nu ska rymmas i en. Det suger! Veckan efter blir det jobb två dagar innan vi drar till Stockholm för att kolla Coldplay, och veckan efter det skulle jag visst få timmar. Men det blir spännande att se hur hösten ska se ut på jobbfronten, ska jag månne ut i arbetssökardjungeln igen? Är inte ett dugg motiverad för det ska jag säga, men jag lånar Alex Schulmans mantra och nynnar vidare; "man måste gilla läget, gi-la-la-la-la läget".

onsdag, augusti 05, 2009

Kakbakarkväll

Ikväll är Darling och spelar golf i Piteå, och oj så konstigt det var att komma hem till tomt hus. De senaste fem månaderna har jag kommit hem kring sju och möts av en glad sambo i dörren och ett dukat middagsbord, snacka att jag blivit bortskämd. Antar att det här är bra mental förberedelse till i höst då han kommer umgås mer med älgarna i skogen än med mig, och dra mig baklänges så effektiv jag är när jag är solo hemma. Det har jag iofs märkt en och annan morgon när jag får mina il, men i vanliga fall brukar jag vara trött och halvdöd tills jag fått mat i magen när jag kommer hem om kvällarna.

Idag blev det andra bullar, jag stegade hem i rask takt från bussen och började tvätta, vika tvätt, fixa sallad till middag, laga matlådor till imorgon och baka chocolate chip cookies. Cookiesarna håller jag på att grädda, och det tack vare min goda granne. Insåg när jag skulle börja klicka ut smeten att vi hade ett enda bakplåtspapper kvar hemma, men hon hade minsann en hel rulle, halleluja för det.

Gör som jag nu, lyssna på La Roux och baka kakor! När gräddandet är finito och det är undanstökat i köket ska jag sjunka ner i soffan med ett nummer av Sköna Hem, kaka och mjölk. Mys!

tisdag, augusti 04, 2009

It hits me

Jag blir så jävla arg på mig själv för att jag tar saker för givet. Och ännu mer arg blir jag när jag inser att det krävs stora, hemska saker för att jag ska inse hur bortskämd jag är med mina nära och kära och livet i stort. Spelar roll att mina föräldrar ska flytta hundrafemtio mil härifrån, dom lever båda två. Spelar roll att en tisdag här eller där är tråkig, att det regnar på en lördag och att sommaren går mot sitt slut. Skit samma i att jag inte har pengar att köpa alla prylar jag vill ha, inte har en enda betald semesterdag och att det behövs dammtorkas här hemma. Det spelar ingen roll!

När liv ställs mot död så inser jag att mitt liv är en dans på rosor jämfört med många andras. Jag har så mycket att vara tacksam för, en underbar sambo, världens bästa familj, släkt och vänner, ett hem jag verkligen känner mig hemma i och jag trivs med mig själv. Och när jag väl inser det så spelar det ingen roll hur tungt regndropparna faller, att Darling glömt handla mjölk eller att min familj bor många långa mil härifrån, jag känner ändå att livet ler mot mig. Och jag vill göra allt för att dela med mig av lite positiv energi, särskilt till dig fina, underbara A!

måndag, augusti 03, 2009

Kolla Frugan!


Jag och Frun slängde oss med uttrycket "shabby-chic" redan i juni (jag har det tom inlagt i T9!), vi är lite före våran tid skulle man kunna säga.

4 år tillsammans idag!

söndag, augusti 02, 2009

Söndagspromenad


Vi är ute på efterlängtad Luleåpromenad (från min sida iallafall) påväg mot att hämta bilen som står hos Palina efter gårdagens kalasande. Solen skiner och det är så skönt med riktig sommar!

Soffmys


Fem påsar fruktnappar för 20 riksdaler på Ica Sävast och första säsongen av Gilmore Girls för 199 riksdaler på Ica Maxi. Jag älskar söndagar, och Ica!

lördag, augusti 01, 2009

Trevligt kalas!


Nu är det picknick med enmetersljus!