lördag, oktober 31, 2009

Darling är gangster och jag är humla!



Här har ni våra outfits!


Darling är skogsmulle och jag är hans ryggsäck! Eller?

1 miljon idag?

Jag ställde väckaren någorlunda tidigt imorse så jag skulle slippa stressa. Efter att ha duschat så skulle jag bara som snabbast krypa ner i sängen och sedan göra mig färdig. Där blev jag kvar surrandes och brottandes med Darling alldeles för länge. Tur att jag har min kitch-bitch som lagade frukost åt mig när vi klivit upp, så att jag hann fixa mig i lugn och ro.

Darling kom på igår att om vi säljer riktigt bra idag så kan vi få en försäljning på 1 miljon under tre dagar. Kan bli tight då vi bara har öppet 4 timmar idag, men nog fan ska det kunna gå! Bara att ge järnet idag också alltså!

fredag, oktober 30, 2009

Pumpamuffins

Har ju inte bjudit på receptet på pumpamuffinsen som jag bakade häromdagen. Kan säga att de blev mycket uppskattade av tjejerna på jobbet, så ni bör köpa hem en pumpa och prova!

Pumpamuffins

2 ägg
2dl socker
50g smör
2½dl pumpamos
2tsk bakpulver
2tsk kanel
1msk honung
3dl vetemjöl

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ner smör, honung och pumpamos i äggblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa så att det blir en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar (ca 14 stycken).
Grädda ca 14 minuter på 200 grader.

Fotstatus:skapligt

Fötterna badar fotbad med den sköna badsaltet som Sandra gett mig. Tack för det! Även idag har vi haft en galen dag trots att det varit betydligt lugnare än igår. Nu känns det som att vi börjar landa i butiken och få lite koll på lokalen och alla tusentals rutiner. Mycket skönt!

Har fått schema för hela november, så nu ska det planeras in en massa skoj. Jätteskoj ska vi dock ha redan imorgon när det blir halloweenfest hos David och Sofia! Imorgon avslöjas årets hetaste halloweendräkter, stay tuned!

Godmorgon!


Idag blir det morgonblogg från busskuren! Jag är taggad inför ännu en grym dag på jobbet, och det är jag övertygad om att de andra Kappisarna också är. Om elva timmar uppdaterar jag dagens fotstatus, jag förstår att ni väntar med spänning!

torsdag, oktober 29, 2009

Aaaah

Ett par av Sveriges tröttaste fötter sitter längst ner på en mycket lyckligt lottad tjejs trötta kropp. Fy fan så bra och hårt vi jobbat idag, och det har gett utdelning. Glada, nöjda kunder och en ofattbar försäljning, det är nästan svårt att förstå hur bra det gått idag. Vi har sopat banan med mycket större butikers öppningsresultat, det är sanslöst!

Nu sitter jag i soffan med fötterna i ett fotbad och ostbågar i en skål bredvid mig. När Darling hämtade mig efter jobbet så fick jag en varm kram, en blöt puss och en av de där blickarna som bara han kan ge mig. När vi kommit hem fick jag en present och jag fnissade sådär bortskämt som han får mig att göra alltför ofta. Ett halsband från Thomas Sabo! Sen placerade han mig i soffan och nu skämmer han bort mig.

Väldigt lyckligt lottad är jag, världens finaste kille älskar mig och jag har ett av världens bästa jobb med sjukt fina jobbarkompisar! Pyre eller inget pyre, just nu gillar jag livet ändå!

Nu jävlar!



Dagen D!

Jag vet några tjejer som kommer stupa i säng så fort de kommer hem ikväll, och jag är en av dem. Idag gäller jobb 09-21, och ni är hjärtligt välkomna från klockan 10 då Enter öppnar sina portar. Vi står redo med breda leenden, glatt humör och massor av fina kläder. De första in hos oss får presentkort, så det är värt att köa och slåss om att komma in! :D

onsdag, oktober 28, 2009

Imorgon smäller det

Imorgon öppnar vi, yeez! Idag har jag varit ledig, så det känns lite nervöst att komma till butiken imorgon och se hur det blivit med dekoratörernas sista piffande. Det lär vara så fint och prydligt, och ska bli så kul!

Vi har 25% på hela köpet torsdag till lördag, kom och handla! KappAhl i Boden är the place to be!

Bra jobbat Darling!


Om inte den har skrämmer livet ur ungarna på kvarteret, då vet jag inte vad som gör det. Inte för att det var tanken med den, men ändå.

Tre användningsområden för en pumpa


Fin ljuslykta, rostade pumpafrön och pumpacupcakes. Pretto att ta till vara på allt va?

Min sambo-ett litet barn i stor förpackning

Darlings utstyrsel inför helgen är hemlig, men jag kan avslöja att han införskaffat en knallpulverpistol som ska ingå. Först nu inser jag att det är ett modigt drag att försöka skaffa barn + medföljande leksaker med den här mannen. Tror ni han kommer kunna låta bli att leka 24/7? Det tror inte jag.

Jag har varit en snäll samt förstående sambo som spelat med när Darling dykt upp bakom hörnen och skjutit mig. Med stor inlevelse tillochmed! Nu tror jag dock att jag gömmer skotten tills på lördag.

Nån insåg just att det är halloween om tre dagar, och denna nån söker inspiration på myrornas damavdelning. Hur ska detta sluta?

Fin röra


Elina kallade mig organiserad och ordningssam förra veckan, här har jag bevis på motsatsen. Vart har jag nu lagt det guldiga hjärthalsbandet?

Köp och gör min syster glad!

Köp en finfin bostadsrätt i Linköping och betala gärna bra! Den är perfekt till fest, vardags och har Sveriges fräckaste skafferi. Alla fönster öppnas inåt och är således mycket behagliga att putsa, man kan sola på taket och det finns en liten skrubb i anslutning till köket som lämpar sig perfekt för att samla pantburkar i. Vad mer..Promenadavstånd till Statoil om man blir sugen på godis sent en tisdagskväll, man har översta trappavsatsen för sig själv och kan med fördel förvara illaluktande pojkskor där (inte för att dina stinker John), och för att inte tala om hissen. Vilken hiss alltså!

Kom och kööööp!

tisdag, oktober 27, 2009

En vanlig kväll på Kullenvägen


Det kanske ser ut som att jag har något fuffens för mig, men det är bara vanligt kvällspyssel. Jag har fått ett paket jag beställt, och nu kommer jag kunna pynta mina cupcakes ännu finare!

Invigningskväll på Enter


God mat, trevligt sällskap och underhållning av Jill Jonsson och Stefan Gunnarsson. Högklassig tisdagskväll!

Harmoniii

Hur gör man för att bli en lugn och harmonisk människa? Jo, man lyssnar på Fields of gold med Sting under tiden som man äter sin frukost, som givetvis innehåller en kopp varmt thé i storlek badkar. Sedan springer man till bussen likt bambi på hal is, stressar sig igenom hela dagen på jobbet, får hjärtklappning när man inser att vi öppnar om TVÅ dagar, inser att det kommer hur bra som hellst och åker sedan hem till en varm famn som tar ner en på jorden och gör en lugn inifrån och ut.

Det är mitt liv just nu gott folk! Om jag är harmonisk, det vette fan.

måndag, oktober 26, 2009

HalloweenHanna

I flera månader har jag sparat kartongen som Darlings golfbag levererades i, enbart därför att den är i perfekt format för att göra en halloweendräkt. Jag har skjutit upp tillverkandet av århundradets utstyrsel, och nu kommer jag ju inte hinna! Som tur är så har jag idag hittat en riktigt bra kostym..Men ni får inte se förrän på lördag, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Godmorgon veckan!

Jag var rädd att trilla och bryta lårbenshalsen på morgonens promenad, men här sitter jag hel och ren. Småduggandet ute gjorde mig plaskblöt dock, men man är väl inte gjord av socker! När jag kom ner i köket efter att ha duschat och väckt Darling så inser jag att det varken finns matlåda eller kokta ägg i kylen. Skiiiit också. Tur att jag är på bra humör idag och inte låter bagateller dra ner min optimism.

På torsdag öppnar vi! Det ska bli så kul att komma till jobbet idag och se vad dekoratörerna hunnit med under helgen, det lär nog se ut som en helt annan butik. Lite simning efter jobbet och sen ska jag landa i soffan med middag, film och Darling. Det ska bli en bra måndag!

söndag, oktober 25, 2009

Sundayblues

Tårar botas bäst med kramar, chokladmilkshake och internetshopping. Då vet ni!

Här får du Frun!

Borde jag vara orolig?

Igår när jag stod i duschen så kom Darling in i badrummet med mobilen i högsta hugg. Jag frågade om han skulle ta nakenfoton på mig eller vad som stod på, och han svarade att han skulle ta lite foton till sin blogg. Bloggen som alltså varit vilande i några års tid. Sen kom han på att det nog är dax att starta en ny blogg, som enbart ska innehålla nakenbilder och beskrivningar av mina ovanor. Vi spånade på namn till den här fruktansvärda bloggen, mitt förslag blev "Hannovsky-Underneath it all" medans Darling gillade namnet "Hannovsky-The naked truth" bättre.

Visst håller ni utkik åt mig och varnar mig om han gör allvar av detta svammel? Och sen tog han faktiskt inga nakenbilder heller, han skrev sms till sin bror (som förövrigt är min trognaste läsare).

God möran!

Min minilaptop är nog mitt bästa köp någonsin! Darling är nog nöjd över att den ersatt min längtan efter ett husdjur, men häromdagen tyckte han att jag skulle köpa ett koppel till den eftersom jag "ändå släpar runt på den hela tiden". Han har så rätt, men jag måste få vara nyförälskad i den ett litet tag till innan jag kan lägga ifrån mig den utan att det skär i hjärtat.

Godnatt Lördag/Godmorgon Söndag

Nu har jag landat hemma i sängen efter god mat, surr och lite dricka hemma hos Ida. Mycket trevlig kväll med mycket trevliga girls. Det är skönt att nu ha närmare till jobbet och att ha en ny, fräsch butik, men tjejerna från Shopping saknar jag!

Huvudet snurrar en aning, tur att Darling håller i mig inatt, sov gott!

lördag, oktober 24, 2009

Om Darling själv får välja

Den usla kvallan skyller jag på webcamen!

Sådärja

Darling har valt kvällens outfit, krigsmålningen sitter där den ska och håret är platt som en pannkaka. Jag är taggad till max, det ska bli så kul att hänga med girlsen ikväll! Skulle egentligen ta bussen kl 18.22, men min riddare i sin silverfärgade springare kom på att han "skulle ändå till Luleå", så jag får skjuts. Skönt, då kan jag ta dom halkiga skorna ändå så jag har något att skylla på om jag skulle vingla ikväll.

Trevlig lördag, glöm inte att vrida tillbaka klockan ikväll!

Skit också

Jag är ganska slarvig med att köpa parkeringsbiljett om jag bara ska en snabbis på stan. Enda gången det funnits en lapp på rutan är när vi varit och tränat på Helex i Luleå, och det var typ 2 år sedan vi fick den. När vi var in till Boden tidigare idag så parkerade vi utanför Åhlens och gick en snabbis Interflora-Åhlens-Lundins skor. När vi kommer till bilen så sitter det en gul lapp under vindrutetorkaren. Surt sa räven, och ännu surare är det att man kan hämta en timmes gratis p-biljett i automaten, men det berättade Darling först när jag svurit en och annan lång ramsa.

250 spänn i sjön, tur att det inte är jag som står som ägare på bilen. HAHA!

Godmorgon lördag!

Pizza till frukost utan att vara bakis är så underskattat! Efter en lång och surrig morgon i sängen tog vi en promenad och sen blev det frukost. Nu gäller duschen, en sväng in till Boden och en lugn eftermiddag hemma. Sen är det dax att fixa sig inför kvällen hos Ida i Luleå, lär med all säkerhet bli en riktigt kul kväll!

Hemma

Nu har vi landat hemma i soffan och påbörjat myskvällen, eller kanske man ska kalla den mysnatten? Det låter väl dirty om något! Darling försöker fixa över bild från datorn till tv:n så vi ska kunna kolla Weeds, och så länge han svär över det så kan jag lika gärna blogga och läsa vad alla mina favoritbloggare gjort idag.

När Darling plockade upp mig efter jobbet strax efter 4 så var tanken att vi skulle åka en snabbis till Luleå, hämta några papper på gamla jobbet och köpa med oss mat hem. Så blev det inte, utan Darling köpte en tröja åt mig och det blev utekväll med Elina och grabbarna. Inte varje dag man hamnar på krogen hips vips, i nödköpt tröja och utan smink. Det gick lika bra utan planering och sminkväskan, jag hade riktigt trevligt ikväll.

The best days are not planned-så sant som det är sagt!

fredag, oktober 23, 2009

Allstar


Virgin strawberry daquiri är ju the shiet!

Här är vi!


Vår lugna hemmakväll blev förmys hos Palina, middag på Waldorf och sen får vi se vart vi hamnar! Det blir lugnt för min del dock, jag har bilnyckeln i väskan. Men imorgon, då jävlar!

Nu kör vi!


21 backar acessoarer att sortera på barn, sen är det finito!

Gilla läget

Sen vi kom ut ur garderoben i bebisverkstaden så har det haglat tips och råd över oss. Många peppande mail och kommentarer kommer från vilt främmande människor som själva promenerat samma väg som oss. Det alla tipsar om är att ta hand om varandra när det blåser i huvudet, och att sätta vår relation över allt annat. Jag vet inte om jag kan säga att den här prövningen gör oss starkare än något annat par som inte gått igenom den, men jag vet att vi, tillsammans, blivit starkare. Det måste vi vara för varandras skull.

De som inte har en susning om hur man mår i huvudet kommer allt som oftast med tipset from hell: "-Om du bara skulle sluta tänka på det hela tiden, då skulle du säkert bli med barn på momangen!" Och så står vi där igen, det är MITT fel att jag inte blir gravid, eftersom längtan efter ett pyre inte vill sluta finnas och jag får skylla mig själv. Människor som kommer med liknande kommentarer, ofta och gärna i nedlåtande ton, vill jag sticka nålar under naglarna på. Punkt slut.

Jag önskar att jag skulle kunnat hitta någon som gått hela vägen från trubbel till bebis här i krokarna, som inte bara är en okänd människa bakom en blogg. Alla regler och procedurer är olika mellan olika landsting, och man tycks inte kunna få några klara besked eller spelregler om hur det fungerar här. Förresten så har barnmorskan jag pratade med inte hört av sig, så där fick jag för att jag höjde henne till skyarna. Ska ringa tillbaka så fort jag har möjlighet, har ju jobbat alla morgonar från klockan 8 senaste tiden och då passar det inte. Känslorna arg, förvirrad, ivrig och ledsen turas om att ta huvudet i besittning, och det går inte att stänga av. Det går bara att gilla läget. Gi-la-la-la-la läget.

torsdag, oktober 22, 2009

Jag är lättinfluerad

Nu är det Singing Bee Celeb på tv3, och jag älskar det programmet! Jag sitter här som en annan tok och sjunger med. När vi kollade Let's Dance så tvingade jag Darling att dansa med mig i vardagsrummet. En gång skulle vi visa upp ett dödslyft hos Palina, men misslyckades och jag sträckte nacken. Jag kunde inte vrida huvudet ordentligt på flera dagar!

Är det kanske därför Darling inte vill kolla skräckfilm med mig?

Dagens middag

Middagsinspirationen ville verkligen inte infinna sig idag. Jag hade missat att Darling skulle och slakta ikväll och trodde således att jag inte skulle behöva anstränga hjärnan ikväll. När jag kom hem så plockade jag fram en korvsnärt ur frysen och väntade på att den skulle tina och att inspirationen skulle komma till mig.

Darling kom hem, middagen stod inte på bordet och jag efterfrågade middagsförslag. Stekt korv och pulvermos var det enda förslag han kom med, trots att jag hotade med quinoa. Då blev det ett hopkok med en helsickes massa chili och pasta till, där fick han så han teg! Pulvermos i all ära, men näe.

Svårt val


När man kommer hem efter jobbet och är hungrig som en varg, vad tror ni man väljer då när detta står uppdukat på köksbänken? Plommon eller jämtlandskakor? Rätt svar: jämtlandskaka. Men sen åt jag faktiskt ett plommon också. Duktig tjej!

Morgonblogg

Det finns så mycket positivt med att gå ut på promenad såhär tidigt på morgonen. Visst finns det nackdelar också, varje morgon överväger jag alternativet att ligga kvar under täcket. Men här kommer min top-tre på varför jag älskar att kliva upp och gå ut på promenad i ottan:

-På bron brinner det ett ljus i lyktan. Det ser hemtrevligt ut och jag får julkänslor.
-Efter att jag duschat kryper jag ner under täcket bredvid den sovande Darlingen. Lätt bästa stunden på hela dagen.
-Jag blir så fruktansvärt pigg! Att jag blir så långt ifrån pigg man kan komma senare under dagen, det är bara en liten bagatell.

onsdag, oktober 21, 2009

Frillan

Jag vill klippa mig. Jag behöver verkligen klippa mig, då det är X antal månader sedan jag besökte min frisör. Problemet är bara att jag inte vågar! I nästan ett år har jag sparat ut lugg och etapper för att få jämnlångt hår, och det har vuxit som ogräs. Nu är jag så fruktansvärt less på det spikraka och platta men långa frisset att jag snart klipper av det igen och går tillbaka till min lilla snedlugg.

Därför vågar jag inte, för klipper jag av det kommer jag ångra mig (igen), och få börja sparandet på nytt igen. HJÄLP. Tvångsklipp mig eller nåt.

En dag i mängden

Jobb, 1000 blöta meter och nu ligger köttfärsbiffarna i stekpannan. Så har ännu en dag passerat, utan att göra några märkbara avtryck. Eller, vi fick två nya arbetskompisar idag, mycket trevliga tjejer. Det här är något att berätta om till barnbarnen "-Den 21 oktober 2009 låg utomhustemperaturen vid nollan och er mormor fick två nya arbetskamrater." Stackars barnbarn!

Onsdag 21 oktober

På min morgonpromenad träffade jag på en buss, en skåpbil och en herrelös golden retriever. Dagens konstaterande: Sävast sover mellan kl 5 och 6.

Idag ska det galgas och plastas av som aldrig förr, vi är flitiga som myror och energiska som duracellkaniner på tjack. Och jag har pizza till lunch, bara en sån sak gör ju den här dagen till en av årets bästa.

Trevlig onsdag kamrater!

tisdag, oktober 20, 2009

Partyanimals

Ikväll har vi haft trevligt besök av Palina. Det käkades cupcakes, diskuterades vilda festminnen och planerades halloweenutstyrslar. Jag har en stor kartong som jag ska använda men inte riktigt vet vad jag ska göra med, men jag fick flera bra förslag.

Vi funderade även om vi är tillräckligt tuffa för att fixa fest två helger i rad. Man känner sig verkligen gammal och mossig när det inte gäller två DAGAR i rad utan HELGER. Känner vi oss modiga så blir det galaj på lördag också, vilka partyanimals vi är. Mossigt att kalla sig själv partydjur också.

Nu tar det här trötta partydjuret sikte mot sängen!

Halvnakna kocken


Såhär är Darling alltid klädd när han pysslar i köket, nu står det pizza på menyn.

Baklängespromenad

På morgonprommisen var jag lite wild and crazy och gick rundan baklänges, alltså jag hade näsan framåt hela tiden men gick i motsatt riktning mot för vad jag brukar göra. Igårkväll/natt snöade det litegrann, och jag får återigen svallande julkänslor i kroppen. Vitt på marken, stjärnklart, mörkt ute men lampor som lyser i alla fönster, hösten och början av vintern är nog årets mysigaste tid.

Nu ska jag snabbt som attan göra mig färdig och knata iväg till bussen, idag börjar vi dagen med varulossning och sedan är det fullt ös medvetslös tills det är dax att gå hem. Undrar om jag är lika trött ikväll som igår? Ska inte simma idag, så kanske är jag lite piggare ikväll, vill ju inte missa D.H!

måndag, oktober 19, 2009

Trötta ögon och tunga ögonlock

I över en timme har jag varit grinfärdigt nära att gå och lägga mig. Att kliva upp tidigt, promenera, vara på jobbet i åtta timmar och sedan plaska tusen meter bröstsim tar på krafterna. Men att gå och sova kvart i sju är lite väl tidigt t.o.m för att vara jag, Sveriges yngsta mentala pensionär.

Men nu har ju klockan hunnit bli åtta, och det är legitimt att krypa ner under täcket med en tidning och låtsas läsa trots att ögonen går i kors. Hurra! Hade tänkt tipsa er om några riktigt bra bloggar, men det får bli en annan dag, nu ropar kudden efter mig. Sleep tight!

I saw it coming

Imorse gjorde jag en tabbe som jag länge vetat att jag inom en snar framtid skulle göra. I kylskåpet står remouladsåsen bredvid majonnäsen. Varje morgon har jag majonnäs på min smörgås, för den som missat det. Imorse var jag stressad och trött, varpå det hamnar remoulad på min brödskiva. Skrapade bort den samtidigt som jag nynnade “gör om, gör rätt” för mig själv. Bytte tub och fick tillslut i mig frukosten.

Dra på trissor


Riktigt skönt ute denna tidiga måndagmorgon. Frisk luft och lite nyfallen snö, precis som jag vill ha det. Bra start på veckan hörni!

söndag, oktober 18, 2009

Ingen kan slå Filip och Fredrik

Vi kollar Vem kan slå Filip och Fredrik på 5:an, och jag är så nöjd över att det lutar åt vinst för teves härligaste radarpar och inte för den endast irriterande Anders och hans coach Kajsa Bergqvist. Något av det roligaste som finns är ju när dåliga förlorare förlorar, nästan lika roligt som när det är halkigt ute och folk ramlar.

Vad i hela fridens namn har Kajsa gjort med håret förresten? Tidigare har hon varit helylleblond och nu dyker bara två ord upp i huvudet när jag ser hennes frisyr. Polsk och prostituerad.

Finn ett fel



Kliver ni också upp 05:30 imorgon?

Lustigt hur man anpassar sig till nya rutiner, bra som dåliga. När jag började promenera varje morgon så valde jag kanske inte den bästa tidpunkten på året (februari), men det gick fort att vänja sig att kliva utanför dörren även i snöstorm. När jag jobbade i rosa fabriken så hade jag arbetstiderna 7-16, men kunde ändå motivera mig själv att släpa mig ur sängen för att ta mig ut på löprunda två morgonar varje vecka.

I veckan börjar jag klockan 8 (bussen går 07:30), och fastän det är senare än under tiden i fabriken så vet jag inte hur jag ska lyckas dra mig ur sängen för att promenera på morgonen. Kanske känns det lättare när klockan ringer okristligt tidigt imorgonbitti, men det låter ju inte särskilt troligt.

Såhär går det när man vänjer sig att börja jobba "sent" och inte behöva kliva upp förrän klockan 7. Nu är det bara att piska sig själv och få nån ordning på morgontimmarna!

Social sunday

Efter en lång och skön mysmorgon i sängen med älgdräparen så har vi haft en social dag. Vi har besökt och surrat med Darlings farmor, druckit kaffe och kollat Idol hos Darlings mormor och haft besök av syster Jessica och John som tagit en spontantripp till den norra delen av landet. Mycket skönt med ledig helg, och väldigt skönt att jag i fortsättningen kommer ha två lediga helger/månad. Ännu skönare är det att jakten är klar och att jag får tillbaka min Darling om helgerna. Lite abstinens har vi båda dock, men det är bara knappt ett år tills jakten börjar om igen.

Nu är det Horton på tv och vi slötittar medans vi försöker komma på vad vi ska göra med kvällen, jag bjuder på ett skönt citat från den där lurviga lilla varelsen;

"-I min värld är alla ponnyer, äter regnbågar och bajsar fjärilar!"

lördag, oktober 17, 2009

Underbar syn!


MIN kille gott folk! Jag är nog stoltast i hela vårat avlånga land ikväll.

HETA NYHETER

Min kille har skjutit en älg!

Här ska det dopas


Jag har klätt upp mina grabbar och dragit på barndop! Darling den okristlingen är i skogen istället, han lär aldrig komma till himmelen.

Dagens musiktips


Broder Daniel-Crueltown går alldeles utmärkt att skrapa rutor med!

fredag, oktober 16, 2009

Bortskämd tjej!


Titta vad som kom på posten från syster Jessica och John idag! Jag har fått min födelsedag utspridd över så lång tid att jag känner mig bortskämd när det kommer paket på posten :)

Weekend is the best end

Det är inte kul att vakna stressad, men då gäller det bara att göra det bästa av situationen. Jag har packat, städat undan i köket (som var misstänksamt likt en krigszon), jobbat 08-15 och nu sitter jag i soffan med en thékopp. Här och nu börjar helgen! Då vi varit flitiga som små bin på jobbet idag så kunde vi sluta tidigare, och jag fick lift hem med Hanna, klockrent slut på arbetsveckan. Nu väntar jag bara på att Darlingen ska sluta jobbet och hämta mig så vi kan åka "hem" till Bredsel.

Lustigt det där egentligen, jag är hemma i Sävast, Kåbban och Bredsel. Home is where your heart is antar jag. Trevlig helg!

Boktips tack!

Snälla, gulliga ni, vad ska jag läsa? Har ni någon bra favorit som man bara inte får missa? Jag är så sugen på att läsa men vet inte vad. Hjälp!

Godmorgon och hej helgen!

När väckaren ringde 05.30 imorse så hånskrattade jag åt den och försökte somna om. Låg vaken i en halvtimme och kramade på den underbara, sovande människan bredvid innan jag klev upp och hoppade i duschen. Ingen morgonpromenad idag, det får bli ikväll när vi landat i Bredsel och ätit middag istället.

Helgen bjuder på barndop, mys i Bredsel, promenader i snön med Mira och säkerligen en och annan thékopp med Sandra. Darling jagar lör-sön, men då jag inte har några bra kläder och inte är intresserad av att dö frysdöden så ligger jag nog kvar under täcket och tar sovmorgon.

Nu ska jag borsta tänderna, plocka fram paraplyet och promenera till bussen, trevlig fredag!

torsdag, oktober 15, 2009

Cupcake of the day

Här har ni dagens bakverk som ska få följa med till Kappis fredagsfika imorgon! Aldrig har jag trott att jag ska få använda uttryckeT feminin när det gäller något man äter, men det här är väl så tjejigt det möjligen kan bli? Vaniljcupcakes fyllda med hallonmousse, toppade med ljusrosa creamcheesefrosting och dekorerade med sockerpärlor/chokladbokstäver. Sen så har vi nästan hunnit spontanköpa ett nytt kök ikväll, men det är en helt annan historia. Sov gott!



Jag vet inte vad ni tror

Tror ni att jag haft en jätterolig dag på jobbet? Tror ni att jag bakar cupcakes? Tror ni att jag bloggar från köksbänken med min nya lilla älskling? Tror ni att livet är härligt just nu?

Tror ni det så tror ni rätt!

The bird is the word

När vi bakade muffins för någon dag sedan så stod tv:n på i vardagsrummet. Family guy stod på tablån och det var avsnittet när Peter sjunger Surfin' bird, och nu kan jag inte få den ur huvudet! Det värsta är att Darling också har den på hjärnan och vi påminner varandra så fort någon av oss blivit av med den. Här har ni låten jag ska sjunga på hela dagen och reta gallfeber på mina arbetskamrater med!

Äntligen!

Alldeles strax ska jag bege mig mot bussen och åka mot första dagen på nya jobbet! Tänk att det redan är dax, och det ska bli så kul att få komma in i vår nybyggda butik. Antar att jag kommer gå runt som i ett lyckorus hela dagen, och det kan nog behövas med berget av varor som vi ska börja packa upp. Ni får glädjerapport ikväll!

Tips från coachen

Nu ska ni få dagens, årets, kanske till&med livets bästa träningstips. FRYS!

Tror man att man inte ska kunna förmå sig att orka ut på löprunda, då klär man sig lite för kallt och beger sig ut ändå. För att inte frysa ihjäl så sätter man ena foten framför den andra i ett rasande tempo, och stannar man så fryser man fast. Ha gärna en varm dusch väntandes hemma, då går det ännu fortare!

Simning passar mig därför väldigt bra, oftast är det så kallt i omklädningrummet att jag funderar på att simma i stickad kofta. Men så fort man kommit ner i vattnet och simmar som en dåre för att få upp värmen så är det något av det skönaste som finns.

Heja, heja, ut och frys!

onsdag, oktober 14, 2009

Hjälp?

Finns det något mer frustrerande än elektronik som krånglar? Nu har vi slagits med routern sen vi kom hem, jag ger Darling tio minuter till innan jag hämtar grannen! Jag vill läsa bloggar från soffan, och det NU.

Hoppsan!


Se vad som råkade följa med oss hem idag!

Cupcakes













Gårdagens cupcakes var det ja! Provade att baka i silikonformar från Rusta som Fröken Pyssel tipsat om, och dom fungerade riktigt bra. Bra pris, går att diska i maskin och var riktigt stadiga. Vet dock inte om jag kommer överge de traditionella papperformarna, men när man bakar för "hemmabruk" går det lika bra med silikonformar. Fick även inviga min nya spritspåse+tyllar från IKEA, men spritspåsen var ingen hit. Då den är tillverkad i någon typ av tyg istället för plast så trängde frostingen ut och hela påsen blev kladdig.

Själva muffinreceptet höftade jag på, så det delar jag inte med mig av, däremot vet jag att många använder sig av Leila's grundrecept, och det hittar ni här.

Jag smaksatte mina muffins med vaniljsocker, när de kallnat så fyllde jag dem med chokladpudding (Ekströms pulver, skämmes Hanna..) och toppade med cheamcheesefrosting. Spritsade ut frostingen och dekorerade med färdigt tårtpynt (hjärtan och kulörta kulor). Svårare än så är det inte! Makalöst goda blev dom, ska ta med några till Stephen så att vi inte äter upp alla själv framför tv:n ikväll, och imorgon ska jag baka nya. På fredag är det premiär för fredagsfika på jobbet, och jag är försten ut.

Creamcheesefrosting:
50g philadelphiaost
1msk smör eller margarin
1tsk citronsaft
½tsk vaniljsocker
3dl florsocker

Hanna Ostbågen Larsson

Jag har så ont i ryggen! Så fort jag böjer den eller sträcker på mig så hugger det till på höger sida om ryggraden mot skuldran. Darling fick det ärofyllda uppdraget att massera mig igårkväll, och hittade den onda punkten. Hobbydoktorns diagnos var att en muskel/sena blivit överansträngd och nu är spänd som en fiolsträng. Han skyller det onda på mina många timmar framför datorn, och påstår att jag har hållning som en ostbåge efter en ingående stilstudie.

För att bota det onda tänker jag på hållningen och tränar. Jag har redan varit ute på morgonpromenad och ska senare iväg till Nordpoolen för att simma 1000meter och sedan bada med grabbarna Sinnett. Bubbelpool och lyft med litet barn är nog precis vad en doktor skulle ordinera. Kul ska det bli iallafall!

tisdag, oktober 13, 2009

Premiär


Jag har bakat cupcakes för första gången! Darling var en duktig assistent (och diskare) så han har redan fått äran att smaska i sig två stycken. Imorgon får ni recept och bättre bild, nu är det ju Desperate Housewives, missa inte!

Inventering på Kullenvägen


Darling inventerar innehållet i mamma och pappas gamla fiskeväskor. Ett och annat oh och ah kommer över hans läppar, så dags nu att få en nytändning i fiskeintresset. Han kan få putsa drag och sortera i lådor tills i vår när isen släpper.

Höstfint på bron

En busschaufför, en busschaufför

Jag ägnat morgonen åt att kolla upp hur det går med bussar Sävast-Boden. Sävast-Luleås tidtabell kan jag som ett rinnande vatten, men det är ju åt helt fel håll. Inser att de kvällar jag kommer jobba till stängning (~19.10) får jag antingen vänta till 20:00 eller så får Darling komma och hämta mig. Strålande planering, får hoppas att antingen lokaltrafiken eller länstrafiken sätter in en buss som passar nu när gallerian öppnar.

Förmiddagen bjuder på tripp till Luleå, ska tömma skåpet i Shopping och gå på stan en stund med Erika. Ska ta med lite fika till dom underbara tjejerna jag jobbat med det senaste halvåret, herre min je så jag kommer sakna dom! Det har varit så kul att gå till jobbet och jag har verkligen känt mig som en i gänget sen dag ett. Tur att det inte är så långt till Luleå!

måndag, oktober 12, 2009

Darling sover räv


Igår när vi skulle sova så funderade Darling på om vi någonsin kommer börja ha varsitt täcke istället för att dela på ett 150cm brett. Vi kom fram till att det nog aldrig kommer hända, och så bjöd han på ett gott skratt; "-Förra vintern då frös jag mycket, varje kväll rullade du in dig i täcket som en kupong!"

Jag förstår men blir förbannad

Jag förstår att man inte prioriterar yngre par framför äldre när det gäller hela denna utredningskarusell. Äldre par har sämre om tid att hinna med utredningar och behandlingar, och man blir bevisligen mindre fertil allt eftersom åren går. Att vi inte kommer utredas förrän jag fyllt 23, det köper jag rakt av. Regler är regler, och någonstans måste gränsen sättas.

Det som gör mig förbannad är att vi inte blivit meddelade om det, och inte heller skulle bli det. Hade inte vi själva ringt och frågat vad som händer så hade vi fått gå och vänta på besked i elva månader till. Turerna till brevlådan utan den efterlängtade kallelsen tär på hoppet kan jag lova.

Lite jävla mänsklighet från sjukvårdens sida skulle inte skada, för oavsett om man är 22 eller 42 så är det jävligt jobbigt att gå runt i ovisshet och längta sönder hjärtat. Nu säger jag inte att hela sjukvården är åt helvete, för de flesta som vi haft kontakt med har varit väldigt förstående och uppmuntrande.

Jag respekterar reglerna, men jag gillar dem inte. Antagligen har de som satt spelreglerna inte gått igenom just den här processen, för isåfall hade det nog inte funnits någon åldersgräns på själva utredningen. Att gå runt och fundera vad i helvete som är fel tär på oss både som enskilda individer och som ett par. Skulle vi få höra att sista tåget för oss är IVF-försök, men att vi inte kommer få kliva på förrän jag fyllt 23 så hade det varit lättare att se positivt på ljuset i tunneln. Nu vaknar vi varje dag och tror att det är ett tåg.

Prisa herren för barnmorskorna på Sandens vårdcentral

Ni ska inte tro att jag tänkt sitta på arslet i ett år och vänta på att få påbörja utredning. Nejnej! Då vi tror (eller snarare sagt hoppas så mycket att det övergått till tro) att det min ägglossning som inte fungerar som den ska (eftersom jag har så oregelbunden mens) så ringde jag till vårdcentralen. Fick prata med en gullig barnmorska och förklarade att vi inte kommer få påbörja utredning förrän om ett år men att jag inte tänker gå runt med en kropp i obalans så länge. Hon höll med mig till 100% och skulle höra med deras läkare om vad som ska göras. Det enda sättet hon kan hjälpa till är att ge mig p-piller, och det är ju inte särskilt lyckat när man jobbar på bäbis. Hon visste inte om det är läkare på vårdcentral som undersöker och skriver ut hormoner eller om vi måste till gyn i Sunderbyn, men skulle kolla upp saken och ringa mig inom de närmaste dagarna.

Det gillar vi! Vårdpersonal som tar patienter på allvar och gör allt som står i deras makt för att hjälpa till. Så mest troligt får jag snart reglera kroppen med hormoner och kanske ska vi då kunna lyckas. Men det är ju gud förbannat att man ska behöva ringa runt och jaga hjälp då man faktisk redan sökt den för ett halvår sen.

Jag har hittat gula koppens funktion!













När jag fick med mig den här söta lilla koppen från farfar för flera herrans år sedan, så sa Darling att det aldrig skulle bli använd och bara stå i ett skåp och samla damm. Det har den gjort sedan dess, men idag fick den gula koppen komma till sin rätt! Perfekt diameter för liten krämbulle, jag visste väl att den skulle fylla en viktig funktion så småningom.

Jag trodde jag skulle sluta längta efter att bli äldre

I fredags ringde Darling till gyn i Sunderbyn för att höra varför i hela fridens namn vi inte får höra ett pip från dom sen, ja, aldrig någonsin. Ni kanske minns att jag ringde dit för tre veckor sedan och fick höra att vi "fallit mellan stolarna" men att hon skulle jaga vår läkare med blåslampa. Sen dess har det varit tyst i telefonen och jag har varit nära att jaga brevbäraren och fråga varför i hela fridens namn han tjuvhåller på vår post.

Så övervinner Darling sin rädsla att en sköterska ska skrika "DU ÄR STERIL" rakt i örat på honom och ringer för att efterlysa kallelsen som vi så vackert fått höra ska dyka upp inom en snar framtid. Han får höra att läkaren nu kikat i våra papper MEN att patienter under 23 år inte prioriteras. Självklart blir min annars så lugna sambo aningens upprörd och ifrågasätter varför vi inte blivit meddelade detta, tycker den gulliga sköterskan i andra luren att vi ska vänta i ETT JÄVLA ÅR utan att få så mycket som en lapp på posten? Då blir hon tyst och säger sedan att skulle det bli en lucka så klämmer läkaren självklart in oss, men att vi inte kommer få någon vidare information förrän det är dax att börja med våran utredning. Sen förklarade hon hela utredningsprocessen för honom (som han redan fått höra sjutusen gånger från sin smått hysteriska sambo), och använder uttrycket "runka i en burk". Stilpoäng till landstinget, här kör vi med raka rör!

Ska vi gå och vänta tills jag fyller 23 så har vi ett långt år framför oss, och då lär jag redan ha hunnit hamna i Sunderbyn. Fast på låst avdelning iklädd en vit jacka med många fina spännen på. Det finns fortfarande ingenting som säger att vi inte ska kunna lyckas hemma i sovrummet, men vi har mer eller mindre gett upp hoppet. Man gör det tillslut.

söndag, oktober 11, 2009

Partypinglan har vaknat

Det var länge sedan jag var taggad på fest, antagligen har det att göra med att jag alltid blir så förgrymmat bakis även om det bara slinker ner några vinglas. Igår var jag dock taggad som få, och vilken jäkla kväll det blev! Lite förfest med rock band hos svågern, buss till hotellet, god mat, bra musik och några cider. Dans, surr och kramar med goda vänner, vad mer kan man begära?

Idag har vi varit pigga båda två, kollade film på morgonen, promenerade med Sandra, fick besök av familjen Stråmo/Ek, tog oss till Boden utan soppatorsk, åt middag från MAX och har sen dess myst i soffan. Precis som en söndag ska vara!

Mitt kungarike för en pizza


När vi lämnade Bredsel så såg jag att vi glömt att tanka. "-Vi klarar oss till Boden, åtminstonde en bit på vägen" sa Darling. Då förklarade jag lugnt och sansat att om vi skulle bli stående längs vägen så skulle vi även bli osams eftersom jag är fruktansvärt hungrig och dessutom matilsk. Nu har Darling ont i magen och är rädd att soppatorsken är nära. Lite spänning i vardagen!

lördag, oktober 10, 2009

Ikväll blir jag till!

Jag minns att någon sagt följande till mig; "Det är i mötet med människor vi blir till". Det är så jäkla sant och jag tänker inte analysera det åt er, det får ni göra själva.

Ikväll ska jag verkligen "bli till", då vi ska till Hotell Storforsen och leva rövare med större delen av våra vänner. Det ska ätas god mat, drickas en hel del och skakas loss. Jag är peppad, men måste hitta ett nytt sätt att lura Pa så att jag slipper bli sådär fruktansvärt bakis som jag blev sist han fyllde mig med vin.

Nu ska jag läsa skvallertidningar och äta ostbågar tills duschvattnet är varmt. Sen blir det dusch, fix och jakt efter förfest!

Hej vinter


På promenad med Mira, skönt när snön knastrar under fötterna.

fredag, oktober 09, 2009

Månadens ledord på Sandras kylskåpsdörr


"Livet är det som händer medan du gör upp andra planer-John Lennon"

Allt och inget, typ

Den senaste tiden har jag då det nämnts att jag bloggar fått frågan VAD jag egentligen skriver om. Kanske lättare att berätta vad jag inte skriver om, men jag har svarat att jag bloggar om allt som har med mig att göra.

När jag tog mina första stapplande bloggsteg för fyra år sedan så bestod inläggen mest av interna skämt, svammel och skolan. Då jag förstod att fler än mina närmsta vänner börjat läsa så delade jag med mer av min vardag, mest för att de som var nära mig i hjärtat men långt bort på kartan skulle kunna hänga med i vad som hände i mitt liv. Sen har det fortsatt på samma spår, och jag är nog mer öppen nu fastän jag vet att många "främligar" läser.

Jag skriver om mitt och Darling's liv på Kullenvägen 10. Den snirkliga och långa vägen mot vårat Pyre. Vad vi pysslar med här hemma inom inredning, matlagning och bakning. Bjuder på fula och fina bilder, roliga citat från Darling, mitt jobb, ger er tips på riktigt bra och riktigt dålig musik och slänger in lite ironi här&var. Hur allt känns på insidan och utsidan när man är Hanna.

Men det tar ju så lång tid att säga allt ovanstående när någon frågar. Kanske jag ska skriva ut några kopior och ha med i handväskan?

Redan?

Hej och hå hur snabbt dagarna går. Det känns som att nya chefen Anna ringde igår och erbjöd mig jobb och att temadagarna i Göteborg+öppningen av butiken är månader bort. Temadagarna har passerat och redan nästa vecka börjar vi med varorna för att få allt tip-top tills premiären den 29:onde.

På tal om Göteborg. Jag ville i n t e åka hem. Efter gårdagens besök både på distrubitionscentralen (typ mellanlager) och huvudkontoret så var jag redo att flytta in i en garderob och sova bland tygprover och mood-boards. Inte hade jag en aning om att det kunde vara så kul att lyssna på föredrag om säkerhet, hängteknik och dylikt. Jag är så pepp inför premiären att orden inte räcker till, vi kommer ha så kul och lyckas så bra!

Att få träffa nya jobbarkompisarna var också sjukt kul. Jag är övertygad om att vi kommer fungera riktigt bra som ett team och med en medelålder på ~25år så är vi alla mer eller mindre på samma våglängd. Härliga tjejer och härligt jobb!

Starta dagen med ett skratt

Jag kan inte sluta skratta, visst är det riktigt härligt, men det kniper i magen. Scrollar ni ner (eller klickar här) så ser ni att jag skrivit ett inlägg med rubriken "Ryssen kommer", som i det stora hela går ut på att vi har så mycket konserver hemma att vi skulle kunna utfodra hela kvarteret under ett pågående krig.

Självklart menade jag inte att Ryssland på något sätt är en fiende till Sverige, utan menade på hysterin under 1700-talet då Sveriges befolkning var övertygade om att rysk militär skulle bränna ner hela Svea Rike och utrota oss för gott. Kanske är det jag som har dålig humor, men jag trodde inte att det skulle gå att misstolka.

Fick iallafall en rysk kommentar (min första!), och efter en översättning via babelfish så fick jag fram följande;

"peasants, here is I even number to [nifkuryu], did not tire to the whole country to suffer [khuyney]? its- that the brains exist?"

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för jag förstår inte ett smack. Kul att väcka känslor iallafall!
Hanna <3 Ryssland

torsdag, oktober 08, 2009

Förhandstitt


Den har backen ska vi packa upp nästa vecka! Vi lämnade ett meddelande till oss själva och Sandra förevigade det hela.

Resa lätt


Hemligheten bakom att packa lätt är att använda reseförpackningar av allt som går, och att välja ut idiotsäkra outfits som man vet att man trivs i. Då behöver man inte stå och vela framför spegeln och sparar en massa tid dessutom! Min väska är halvfull och väger bara 4 kilo, mycket bekvämt.

onsdag, oktober 07, 2009

Aah


Ett avkopplande bad innan middagen är aldrig fel! Idag har det blivit mycket pratande och imorgon blir det mer action då vi ska till huvudkontoret och distrubitionscentralen på besök. Har inte varit utanför dörren på hela dagen, så jag känner mig lite konstig i kroppen utan motion. Trevligt har vi det då, och jag är övertygad om att vi kommer bli ett kanonbra gäng!

Godmorgon i Göteborrrg


Nu är jag redo att lära mig något nytt! Efter en natt med lite men otroligt god sömn så ska vi alldeles strax attackera frukostbuffén. Planet från sthlm var redan försenat, och inte gick det snabbare då planet vi först boardat visade sig ha missat någon besiktning och inte fick flygas med. Tillsist kom vi till vårat fina hotell, och jag och Hanna slocknade efter lite surr.

tisdag, oktober 06, 2009



En av tusen saker jag älskar med att vara vuxen

Bada skumbad klockan halv två en tisdag. Bara för att jag kan, och för att jag fryser som ett litet djur utan päls. Måste packa också, Göteborrrrg här kommer vi!

Det kom ett paket på posten


Fick en Sabo-berlock i form av en fjäril från syster Linda, hennes Daniel, syster Jenny, hennes Jimmy och syskonbarnen!

Jag tyckte att jag hade en toppendag redan innan postbilen kom, och nu blev den ännu bättre med födelsedagspaket och allt. Tack söta ni!

Jag hjärta äggmackor

Igår föreslog jag till Darling att vi ska skaffa en höna. Eftersom jag är periodare när det gäller frukost, dvs äter samma sak dag in&dag ut tills jag blir less och hittar något nytt så går det åt en jädra massa ägg här hemma. När vi lämnade återvinningen igår så bestod faktiskt större delen av hårdpappen av just äggkartonger (alla från Alträsk hönseri, lokalproducerat är the shiet!). Darling kontrade med att vi behöver varsin höna, och kanske en tupp. Undrar vad grannarna skulle säga, kan dom inte få bo under erat sovrumsfönster Katja?

Och för att inte tala om åtgången av majonnäs, det går nästan en tub i veckan av Findus äkta majonnäs, sponsring tack?

måndag, oktober 05, 2009

Tummen ner


Jag har blivit lurad och jag är sur! Darling har utlovat hockeykväll Luleå-Frölunda, och så visar det sig att matchen visas först imorgon på våra skitkanaler. Jag som tillochmed plockat fram halsduken!

Klantarsel

Jag har inte tappat bort eller pajat särskilt många dyrbara prylar i mina dagar. Saker som är dyrbara för mig alltså, inte prylar som har många nollor på prislappen. Jag minns att jag hade en riktigt skön Paul Frank-tröja med den där döskallen på, hade den på ett skolfoto tredje året på gymnasiet och har jag inte sett den sen dess. Ett jättefint silverarmband som jag fick av Darling på min första födelsedag sen vi blivit tillsammans försvann efter en kväll på Il Lardo också. Bortsett från det så kan jag inte minnas något annat dyrbart borttappat, men det kanske beror på att jag letar som en besatt och inte ger mig förrän jag hittat vad jag letar efter.

Förra tisdagen på jobbet så fastade jag med mitt Sabo-armband i en trådback på jobbet. Jag trodde det var kläderna jag höll på att plocka i som fastnat med plasten, så jag röck för allt tygen höll. TJONG, så for min fina jordgubbs-berlock över golvet som en projektil. Blev grinfärdig då jag fått den av mamma&pappa i födelsedagspresent och den kostar 600 spänn. Hittade den efter att ha krupit runt på golvet med arslet i vädret och lämnade sen in den för lagning då karbinhaken gått sönder.

Idag har jag varit effektiv som fan här hemma, och självklart är det då olycka nummer två passar på att inträffa. När jag pratar med mamma i telefon och berättar att jag pajat jordgubben så känner jag instinktivt på armbandet och inser att silverhjärtat jag fått av svärfamiljen är borta. BORTA! Ännu en present, och 400 kronor dyr. Beklagar mig högt för mamma som pedagogiskt frågar om jag fastnat i något så jag ska kunna lista ut vart jag tappat den. Kan inte komma ihåg att jag fastnat, men däremot har jag varit ut och sprungit, duschat, tvättat, dammsugit, bakat bröd, planterat om alla krukväxter, städat skafferilådorna+besticklådorna, plockat ihop återvinningen och burit ut TRE soppåsar med blomjord och hushållsavfall. Vart i helvete börjar man leta?

Startade i hushållssoporna, ingen lycka. Fortsatte med att dissikera dammsugarpåsen, fortfarande ingen lycka. Ser framför mig hur jag får mosa mina fina limpor och plantera om varenda blomma i hela huset och beklagar mig fortfarande högt och ljudligt för modern som fortfarande är i telefonluren. Plockar ur konservburkar, glödlampor och fan och hans moster ur återvinningen och..HALLELUJA! Längst ner i påsen ligger det lilla blanka silverhjärtat. Själva haken i karbinhaken har lossnat, med fjäder och allt. Det måste väl vara fabrikationsfel? Ska höra imorgon när jag hämtar jordgubben, i vilket fall som så får jag skicka in hjärtat till smyckesdoktorn.

Jävla klantarsel. Pajat och nästan tappat bort smycken för tusen riksdaler på en vecka, dyra smycken betyder otur.

Ryssen kommer!


Jag städar skafferiet och inser att vi är rustade för krig. Konserver, konserver och återigen konserver. Bönor, majs, ananas, kokosmjölk och så vidare. Anledningen till att vi har fyra olika sorters bönor hemma är att Darling fick en GI-knäpp i våras, det gick över snabbt men bönorna är kvar. Vad göra?

Första snön!


Jag har tjatat och tjatat efter snö i flera veckor nu, och när den väl kommer så missar jag den! Tur att det ligger kvar lite så jag inte blev helt utan. Kom igen vintern, jag är redo nu!

söndag, oktober 04, 2009

Min andra halva och jag

Fjärde dagen i oktober månad går till historien som en slapp och lugn dag. Vi har ätit frunch, kollat några tusen avsnitt av One Tree Hill, bakat kanelbullar, kramats, pussats, ätit älgskav till middag och så jag har promenerat. Jag kan inte minnas sist vi "bara var" en hel dag, och jag känner att jag behöver dagar som den här ibland. Det är en del av tjusningen med att hitta sin andra halva, det behöver inte hända en massa saker hela dagarna. Att titta varann i ögonen fyra timmar i sträck duger gott och väl som action.

SMARR!



Blommor till mig!


Se så Lisa skämde bort mig i fredags, jag har verkligen världens finaste vänner!

lördag, oktober 03, 2009

Min fredag-vilken fredag!

Fick kramas länge, länge med Darling på morgonkvisten.
Tog mig ut på veckans tredje löprunda.
Träffa efterlängtade arbetskamrater.
Lunch med otroligt underbara vännen Lisa.
"Kändis" på jobbet vilket ledde till smått hysterisk 60årig tant.
Sveriges roligaste rörmokare.
Fick blommor på jobbet (nu blir ni nyfikna va?).
Bra musik i lurarna påväg hem.
Mysig kväll i soffan med Darling.
Varma mackor med salami, tomat och mozzarella.
INGET sötsug.
Somna i Darlings famn.

Min lördag lär inte bli sämre, jag har redan gått en härlig morgonpromenad, nu ska jag krypa ner en snabbis bredvid Darling, lyssna på The Honorary Title och sen käka ägg&majonnäsmackor. Jobbar 12-16.05, käka middag och sen blir det bastu med Grannen och hennes vän.

Trevlig helg!

fredag, oktober 02, 2009

Vissa blir kvar

De flesta av oss växer ifrån våra talfel, men inte Darling. Här kommer mina tre favoriter:

Russing
Ostbrågspåse
Iprem

Nu är det fredagsmys, om det så är det sista jag gör

Igår blev det vip-kväll på Shopping med Frun, vi gjorde några riktigt fina fynd. Jag hittade årets outfit som jag tyckte att Frun skulle köpa och bära på sin svågers 30årskalas, men hon var inte riktigt lika övertygad som jag. Tur var väl kanske det, för oufiten var i samma anda som Lady Gaga's kreationer, och det är nog inget Frun skulle vilja visa sig offentligt i.

Idag har jag en sjuk Darling som ligger i sängen och mår pyton. Ni vet väl hur det är när en karl är riktigt förkyld? Det är nästan på vippen att jag måste ta ut "vård av sambo", men förhoppningsvis ska han hålla sig vid liv tills jag kommer hem klockan sju. Mest troligt ingen älgjakt för oss i helgen alltså, det lutar mer åt soffan, film och thé. Mys det med!

torsdag, oktober 01, 2009

Note to self

-Sätt dig inte vid datorn, du vet att då blir du sittandes där halva dagen
-Ät inte biskvirutor till lunch, du blir illamående

Klart slut varulvstjut

Kors i taket


..och jag ligger fortfarande i sängen, skräll! Dax att släpa sig upp för promenad och städning. Kanske man skulle baka något gott idag?