söndag, januari 31, 2010

!



Hip hip hurra


Mormor fyller 81 idag, värt att firas!

Livat i ungkarlslyan


Vi hälsar på i pappas tillfälliga boende-ungkarlslyan och försöker få någon ordning på hans cv. Något motvilligt dock, jag tycker att han kan flytta till Sävast och laga plattkorv till middag åt mig varje dag istället för att också fly till småland. Jag höll på att dö av skratt när Darling och pappa insåg att dom haft samma lärare, hur gammal är han egentligen?

Heja mig


Jag har siktat på 100'000 steg i veckan, och snart är jag där! Det blir väl att traska runt hos mormor för att få ihop dom sista 5'000, det kanske även behövs för att förbränna lite av allt hon lär duka fram på riktigt mormor-manér. Jokkmokk nästa!

lördag, januari 30, 2010

Lägesuppdatering-check

Imorse när jag var ute och promenerade vid klockan 8 så infann sig ett plötsligt begär efter Zingo. Jag föreställde mig hur jag skulle gå hem, duscha, väcka Darling, äta frukost, packa och stanna till på Ica Sävast för att inhandla denna ljuvliga dryck.

Så blev det inte, jag svepte lite avslagen päroncider och kröp ner i sängen igen. Klev upp gjorde vi inte förrän grannen behövde låna en säkring kring kl 11, och sen tog det en jädra tid innan vi kom oss iväg. Det var frukost som inte gjorde sig själv, frisyren från helvetet och en otrolig förvirring i garderoben. Efter mycket om och men tog vi oss till Älvsbyn, sen vidare till Vidsel och nu är vi hos svågern. En hel låda skumgodis står på vardagsrumsbordet, jag tror jag avancerar från datorn till soffan.

Godnatt fredag

En mycket trevlig kväll med Grannen, en vintetra och lite tryfflar har nått sitt slut. I mitten fick vi besök av andra goda vänner, inte tokigt med så gott sällskap en helt vanlig fredagskväll. Imorgon är det uppe med tuppen som gäller, sen ska vi bege oss till Bredsel via Älvsbyn där vi ska hälsa på familjen Stråmo/Ek. En vinare och lite spel får förgylla kvällen imorgon då vi ska fira födelsedagsbarnet Sandra!

Inte tokigt alls, helgen går i sällskapandets tecken.

fredag, januari 29, 2010

Se, solen finns, det är inte en myt!


-23, men solen värmer i ansiktet..jag ljuger inte!

Glutenfri filmjölkslimpa

För att göra "vanliga" limpor (dvs som innehåller gluten) så skulle jag byta ut den glutenfria mixen mot mjöl, använda fibrex precis som i receptet och istället för pofiber skulle jag ta en extra dl mjöl eller havregryn. Man får prova sig fram!

Till två limpor behöver du:
6dl glutenfri mix, grov
6dl glutenfri mix, fin (jag brukar ta 4dl fin mix och 2dl havregryn)
4dl fibrex
1dl pofiber
2tsk salt
5tsk bikarbonat
2tsk brödkryddor
1dl ljus sirap
1l filmjölk

-Sätt ugnen på 175 grader
-Smörj två 1½litersformar
-Blanda de torra ingredienserna i en bunke
-Tillsätt filmjölk och sirap
-Blanda väl, gärna med maskin eller degkrokar
-Fördela smeten i formarna och grädda ca 60min på nedersta falsen i ugnen

Ljuvlig godisburk














När man plockar lösgodis på Willys får man välja papperspåse eller en sån här fin burk. Vem vill ha en tråkig påse? När godiset är slut ska jag förvara sytrådsrullar i den. Måste nog köpa mer godis så jag får fler burkar i olika färger, givetvis endast för burkarnas skull.

Tack men nej tack

Loggar in på spotify, "Artists you may like: Sillstryparen". Lyssnar, men njah. Kanske inte riktigt min kopp thé.

torsdag, januari 28, 2010

Alfapet














Efter att ha läst Annikas blogg så blev jag sugen på lite hjärngympa, så ikväll har vi lyssnat på Melissa Horn och Veronika Maggio, ätit tryfflar och spelat alfapet. Jag fick storstryk av killen som vill stava ide med två d, men min humor var det inget fel på, precis som ni ser på bilden.

Begärliga


Idag blev det en ny laddning med tryfflar. Dom var godast med cointreau som smaksättning, så såna fick det bli. Recept här!

Jag har fått en award!


















R som skriver Vägen till ett barn har gett mig en blog-award, tack snälla du!

Med en award följer ansvaret att följande saker uppfylls:
-Kopiera awarden på din blogg
-Länka till personen som gett dig awarden
-Berätta 7 intressanta fakta om dig själv
-Välj 7 andra bloggar som du vill ge en award till
-Länka till deras bloggar
-Lämna en kommentar i deras bloggar om att du gett dem denna award

7 otroligt intressanta fakta om mig:
-Jag har använt färgad mascara typ två gånger i mitt liv
-Egentligen skulle jag ha hetat Lisa men blev en Hanna
-Hallonbåtar är enligt mig världens mest underskattade godis
-Mina favoritblommor är tulpaner och gerbera
-En mina favoritfilmer är Dirty Dancing
-Jag föredrar silver framför guld
-Innan jag började jobba på KappAhl jobbade jag som glasögonmakare

Jag skickar vidare awarden till:
-Sandra
-Erika
-Alice
-Emelie
-Tina
-Tove
-Sara

Jo, det har ju snöat en hel del














Snart ser vi inte ut genom köksfönstret, mycket mysigt. Det blir som en stor koja med komplett kök, en gammal dröm som går i uppfyllelse såhär 10 år senare.

Limpa, limpa. Här var det limpa!














Idag bunkrar jag upp i frysen med limpa. Fyra stycken räcker ganska långt då det bara är jag som äter dem. Darling gör ett stort misstag när han äter köpebröd jämt och ständigt, jag har t.o.m erbjudit mig att baka icke-glutenfritt bröd men han påstår att han föredrar det som finns på affären. Kanske jag ska baka en limpa till honom och få över honom på den hembakta sidan? Slänga i lite extra kärlek och få honom att sucka förnöjt, det vore nåt.

Gårdagens fynd


















Endast 87,50 på Ica Maxi's barnavdelning, det är vad jag kallar fynd! Har än så länge bara provgått dom inomhus, men ska strax ut för att skotta undan plogkarmen och hämta posten. Då får vi se vad dom går för, inomhus har dom då varit riktigt sköna.

Dagens bästa rubrik

Läser lokaltidningen på datorn och fnissar till så att jag sätter mitt frukostthé i halsen.

"Älgen krossade rutan" lyder en rubrik. Jag undrar, använde han/hon tillhygge? Vad för slags ruta krossade han/hon? Var det till en guldsmedsaffär och fick han/hon med sig något byte? En snygg klocka kanske?

Nähe, älgen blev påkörd av en bil och rutan gick sönder. Inte alls lika kul.

onsdag, januari 27, 2010

På tre dagar!



En tur ut i Stormen

Nu har handlingsjunkien fått sin fix. Kylen och frysen och fulla och det är så skönt att öppna och hitta tusen saker man är sugen på just nu. Dock insåg jag halvvägs hem att jag glömt köpa ölkorv som skulle fungera som lockbete till nästa veckas middagsgäster. Darling ville inte vända, så jag får väl införskaffa dom på en annan mer närbelagd butik.

Snacka om att det snöat, när jag kom hem från bussen så fick jag och Darling putta lös en av grannarna som kört fast mitt på självaste Kullenvägen, precis som vi gjorde ifjol. När vi parkerat utanför Willys ser vi att en XC70 kör fast mitt på parkeringen, ut och putta som goda medmänniskor. Men han satt FAST, trots fyrhjulsdrift. Vi lånade ut en spade och gick in för att handla. När vi kommer ut har han tagit sig iväg, men då sitter en annan rackare fast precis innan en rondell. Darling och en traktorchaffis puttade lös, och vi tog oss vidare till Ica och sedan hem. På Ica gjorde jag ett riktigt fynd, visar imorgon!

Jag tycker det är jättekul att vara ute när det är galet mycket snö, Darling än inte riktigt lika förtjust, särskilt när det ska köras bil. Allra vackrast tycker jag att det är ute efter ett riktigt oväder när gångsstigar och vägar blivit skottade och man kan bege sig ut och njuta av allt det vita. Vilket borde bli..imorgon?

Ivrig som få

Andra i min ålder gillar säkert att gå på krogen, hångla och spela dataspel. Jag gillar att storhandla! Tror ni att jag längtar tills jag slutar kl 6 och vi ska åka iväg till Willys och Ica Maxi? Jag står nästan och stampar för att jag är så ivrig.

Jag överlevde Stormen

Den beryktade Stormen är här! Det snöar lite lite litegrann och fläktar, is this is? Darling påstod att det skulle bli värre under dagen, jag väntar med spänning. Insåg så fort jag klivit utanför dörren för morgonens promenad att jag var för varmt klädd för att knata genom drivor i motvind.

Tur var väl det, för det var längtan efter en dusch som fick mig att fortsätta gå när benen hellst ville att jag skulle krypa in under en gran och vänta på att vinden skulle mojna. När jag väl kom innanför dörren så var jag så fruktansvärt yr, prova själv att gå ut när det blåser in genom ena örat och ut genom det andra. Det blir som rundgång.

tisdag, januari 26, 2010

Fullt ös medvetslös

Inte har jag haft tid för datorn idag! Jobbade 12-19.10, åt middag här hemma med Crille och Hanna Pe, 20.15 kom Annika och Petra, ut på prommis, Hannas lammkött slöt upp och så fikades det snabba pajen. Stegräknaren stannade på 36599, inte dåligt på två dagar. Nyss lämnade damerna och Jonas oss, och nu är det dax att krama kudden.

Det är ju en dag imorgon också vettni!

Jag och mina pergo

Darling frågade för några dagar sedan vad de kända biverkningarna av Pergotimen är, han funderade om jag skulle få hemska humörsvängningar och bli något av en häxa. Jag blev mycket smickrad över att han tror att jag kan bli värre än vad jag redan är, och kollade upp saken på FASS. Domen löd:

Vanligast:
Blodvallningar, huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar, buksmärtor, förstoring av äggstockarna, blåsbildning på äggstockarna, ömmande bröst, nervositet, sömnlöshet, synstörningar

Mindre vanliga/sällsynta:
Viktökning, trötthet, onormal underlivsblödning, nässelfeber, allergiska hudutslag, övergående håravfall, depression, humörsvängningar, ökad risk för blodpropp, lättare kramptillstånd

"-Oj, sa Darling, att så många biverkningar får plats i en sån liten tablett." Nu tror jag självklart inte att jag kommer pricka av listan med biverkningar eftersom, men just huvudvärk och illamående verkar det som att de flesta Pergopinglor åker på. Tänk att kvinnor i alla år skyllt på huvudvärk för att slippa ligga, här har ni en som tar huvudvärken i tablettform för att få ett resultat av liggandet.

Var på Apoteket igår för att hämta ut mina älskade pills, men dom var slut. Receptarien skickade en beställning och frågade om det var väldigt bråttom, jag förklarade att det är det inte, jag ville bara vara ute i god tid. Kanske var det lika bra att jag inte hämtade ut dom, Darling tror fortfarande envist att det är i januari det händer och att jag redan är på tjocken. Skulle så vara fallet så har jag ju ingen användning av någon medicin, så kanske jag väntar tills vi vet om vi prickat den här gången eller inte.

måndag, januari 25, 2010

Kära vän!

63,74 mil är ju inte så långt..Du är alltid nära i hjärtat och kom ihåg att telepati fungerar oavsett avstånd. Glöm aldrig vart du upplevde din första riktiga kyla och att du alltid är hjärtligt välkommen till Kullenvägen 10!

Suck och stön

Ögonskugga i mineralform är ju the shiet. Drygt, håller riktigt bra och är lätt att använda. Iallafall när det ligger kvar i burken, och inte är utspritt i handväskan.

Handtvätta handväska- handcheck.

Stegresultat vecka 3

Stegräknaren stannade på 80'194 igår, vilket ger ett snitt på 11'456 steg/dag. Klart godkänt då gränsen låg på 10'000!

Nu börjar en ny vecka med nya steg att räkna, undrar hur manisk/less jag kommer vara när tävlingen tar slut i mars? Antingen kommer jag inte kunna sluta räkna, eller så hamnar den längst ner i någon låda. Märkte igår att det inte var det lättaste att få den att sitta kvar när jag busade med Fillan, så då blev jag less och den åkte av.

söndag, januari 24, 2010

Födelsedagsbarnet him self


Fillan fyller 2 idag och är snygg och lycklig i sin present. "-BILAR!" Han har utan tvekan ärvt sin fars intresse. Jeanette fyller också år, jag funderade vem som skulle få tulpaner och vem som skulle få tigerpyjamasen, men jag tror den senare var liten för fru Forsmark. Grattis födelsedagsbarnen!

Snart kommer våren, då ska vi rusa

För några dagar sedan så damp det ner en inbjudan till Vårruset. Tre år har jag och Elina sprungit, i år blir det fjärde! Med den följde inbjudan till Tjejmilen, och jag är mycket sugen att bege mig till Hufvudstaden 5 september och svettas mig igenom en mil. Vad säger du Elina?! Kanske vi ska cykla dit som uppvärmning?

lördag, januari 23, 2010

Fint besök

Kvällen var vigd åt biobesök. När det visade sig att det skulle kollas Snabba Cash sa jag tack men nej tack, och erbjöd mig att vakta huset. På väg hem efter jobbet stannade jag till på affären. Promenerade runt och kom fram till att jag skulle laga pastasås med räkor, körsbärstomater, vitlök och vitt vin, handlade och begav mig hemåt.

Hann knappt innanför dörren så plingade det till. På bron stod pappa! Min fina, runda goa pappa! Det blev till att planera om kvällens meny då min gäst inte var förtjust i någon av mina tilltänkta ingredienser. Köpesköttbullar och makaroner blev det, en rätt som gästen tycktes uppskatta. Vi surrade om allt mellan himmel och jord, men det flesta nyheterna jag kom med var visst gamla, för dom hade han redan läst på bloggen. Han är en sann bloggoman, pappsen min.

Tänk att jag ska bli Pergo-pingla!

När vi besökte farbror doktorn igår så pratade vi som sagt först lite om våra vanor och tidigare sjukdomshistorik, gick igenom tidigare provsvar och hon gick igenom vad vi skulle göra för undersökningar.

Först tog hon cellprov och klamydiaprov (alltid standard när man ligger med fötterna i vädret). Sen blev det VUL (vaginalt ultraljud), hon kollade hur det såg ut på äggstockar och i livmodern och pekade ut några fina äggblåsor. Då allt såg bra ut så fortsatte hon med att spola äggledare för att se att inget låg i vägen eller att de var sammanväxta. Gjorde lite ont när de stack in själva "slangen" men var sedan inga problem. Samtidigt som sköterskan spolade så kollade läkaren med ultraljudet, och det var klara kanaler, inget konstigt alls.

Sedan blev det ännu lite mer pratande, och vi kom överens om att Darling ska käka klart sin medicin, och sedan lämna ett nytt prov. Under tiden så ska jag äta Pergotime med start i februari som förhoppningsvis ska hjälpa. När jag äter Pergo så ska jag dit för att lämna blodprov och göra ultraljud för att undvika överstimulering då den stimulerar ens egen ägglossning och gör den "kraftigare".

Jag kommer att medicineras varannan ägglossning, så det blir 5 kurer fram till hösten. Har ingenting hänt tills dess så skickar hon remiss till Umeå och vi kommer då inom vårdgarantin och kommer få komma igång inom tre månader.

Även om vi inte lyckas så kommer 2010 bli ett intensivt år inom barnproduktionen. Jag har inte så höga förhoppningar, antar att man blir aningens avtrubbad efter 21 försök. Jag hoppas bara att vi ska orka, både fysiskt och psykiskt. Men det ska gå, med våra underbara familjer och vänner omkring oss som alltid stöttar oss när det känns som att benen ska vika sig. Och inte att förglömma alla fina bloggtjejer! Halleluja för er!

Som sagt



Rosettigt

Jag är rosettoman. Inte det lättaste att hänga på Kappis nu med andra ord, då vi fått in så många snygga accessoarer med just rosetter. "Råkade" handla hem ett gäng häromdagen, och nu får jag nästan ångest bara av att titta på påsen. Det fanns ju visst redan några diadem/hårspännen/armband med rosetter på här hemma, hoppsan, det hade jag ju glömt..

fredag, januari 22, 2010

Vad doktor Baraa sa

Det börjades med frågor och samtal kring våra vanor, hur länge vi försökt osv. Sedan började det roliga! Ultraljud i snippan med en dildoliknande makapär, vi fick utpekat vart äggstockar, livmoder och alla andra kvinnodelar satt, allt såg bra ut. Upp med en tunn liten slang på spruta fylld med koksaltlösning i äggledarna, och in med den fantastiska makapären igen. Inga konstigheter! Gjorde en liten smula ont men var nemas problemas.

Inga fysiska fel återfanns, Darling var nöjd över att han inte lagt vantarna på "skadat gods" som han så fint uttryckte det på väg till bilen efteråt. Under tiden jag låg med benen i vädret så stod Darling så fint vid mitt huvud och strykte mig på axeln samtidigt som han skruvade på sig. Jag frågade efteråt om han tyckte att det var jobbigt, då han betedde sig som en mask på rostig fiskekrok. "-Nej, svarar min fina sambo, men jag höll på att börja gapskratta och gjorde allt jag kunde för att hålla mig!".

Det bestämdes att Darling ska käka klart sin hostmedicin och sedan lämna ett nytt prov, och jag ska käka pergotime som ska få ordning på min ägglossning och se till att det händer när det ska hända. Har inget hänt till hösten så blir det remiss till Umeå för insemination alt IVF. Vi får ta det där mer ingående en annan dag, då jag inte ser i kors beroende på trötthet.

Danskväll med Palina

Ikväll fick vi oväntat besök! En liten stund innan stängning drullade Darling och Palina in på Kappis och jag fick höra att dom skulle kolla Let's dance med oss. Det inhandlades diverse godsaker och sedan begav vi oss hemåt. Väl hemma började jag fundera om grannarna hade kalas eller vad som står på när de tänt marshaller vid bron. Lustigt nog vid vår bro. Det visade sig vara Pa som gjort fredagsfint och satte ribban för kvällens fortsatt mysiga stämning.

Det dansades som vanligt på fyran, och Peter Wahlbeck fick åka hem. Jag blir illamående av att se Stefan Sauk vara gubbsjuk på bästa sändningstid, och hejar nog mest på Agneta Sjödin just nu.

Sängen lockar, det finns minst ett par trötta ögon på Kullenvägen 10.

Det gick bra!

Har lite dåligt om tid just nu, så jag kan inte ge er någon invecklad redogörelse om vad vi gjorde på sjukan idag. Men jag kan säga att gick bra! Ni får höra mer sen när jag kommit hem från jobbet och landat i soffan framför Let's dance. Kan även meddela att doktor Baraa antagligen sitter ner och kissar precis som större delen av världens kvinnliga befolkning. Då vet ni!

Veckans gissningstävling (utan pris)

Det som är mest spännande med vårat besök på sjukan idag är inte eventuella diagnoser. Det är att se om vår läkare är manlig eller kvinnlig, det enda vi har att gå på är ett utländskt namn som varken säger bu eller bä. Vad tror ni, om man heter Baraa, står man och kissar då?

Godmorgon kära fredag!

Imorse vaknade vi tillsammans och kramades en stund. Pratade om vad vi drömt, som alla vanliga människor.

Darling: "-Åh, jag har drömt så mycket att jag blir förvirrad!"
Jag: "-Jag drömde att * tog livet av sig, det är andra gången nu! Fy så obehagligt det är!"
Darling: "-Sen drömde jag att * och * hade en son, han hette Willy och var inte ute så mycket. Men det genomgående temat i drömmen var att jag funderade på hur hög du är i mank."

Precis som alla andra som sagt. Sen lurade jag med mannen i huset på en kylslagen promenad, och efter det blev det frukost. Ostmackor, thé och en salt sill till efterrätt, nu är jag redo att möta dagen.

torsdag, januari 21, 2010

Imorgon är det the D day

I maj 2009 ringde jag, rädd som fan, till gyn i Sunderbyn för att vi insett att vi var i behov av en barnlöshets-/fertilitetsutredning. Jag var så lättad efter det samtalet att jag grinade stora blöta tårar. Imorgon, 8 månader senare, är det dax för vårat första gemensamma besök. Vi har ju fått tjuvstarta på vårdcentral/urologklinik, men det känns som att det är nu det händer på riktigt.

Jag är så jäkla rädd att dom ska ge oss någon slags dödsdom, även om jag vet att det inte kommer hända. Darling är förväntansfull, avslöjade han under kvällens middag. Det sista jag vill är att bli besviken, det har jag fått nog av de senaste 20 månaderna, så därför vill jag inte ha för höga förhoppningar. Men tänk, att imorgon kanske vi får en lösning på problemet som gjort så ont i hjärtat i vad som känns att vara en evighet.

Skänk en slant

Att jag inte skrivit ett ord om katastrofen i Haiti gnager i hjärtat, men jag vet inte vad jag ska skriva? Att det är hemskt? No shit Sherlock. Det är en av tidernas största katastrof. Jag uppmanar er istället att göra som mig, skänk en slant till en hjälporganisation!

Rädda barnens sms.nr är 72950, skicka ett av följande sms för att skänka 10, 50 eller 200 kronor. Alla har råd med 10 kronor!

10KATASTROF

KATASTROF

HAITI200

Jag skänkte pengar till Läkare Utan Gränser, eftersom de är dem jag har störst förtroende för. Du kan välja att betala med kort eller via internetbank, och du gör det HÄR.

Heta tips!

Det har väl inte undgått någon att jag är något av en ordningsälskare samt bloggoman. För att hålla ordning bland alla favoritbloggar så har jag 5 mappar som är uppdelade såhär:

Bloggar 1-Personlig relation
Bloggar 2-Kändisbloggar
Bloggar 3-Barnbloggar
Bloggar 4-Bakbloggar
Bloggar 5-Övriga

Nu får ni ett tips från varje mapp så ni har något att roa er med när ni njuter av den snabba pajen!

Håkan hänger i Göteborg och bloggar om allt möjligt, allt på ett jäkligt roligt sätt dock. Jag skrattar så mycket att jag blir kissnödig, och det kommer ni också att göra om ni har någon humor överhuvudtaget.

Jennie Hammar har nyss flyttat till LA från Stockholm och bloggar om det nya livet på andra sidan pölen, blandat med en helsickes massa fina kläder och smink som väcker extremt ha-begär.

Familjen 2.0 bloggar Hanna Kastås om livet som nybliven tvåbarnsmorsa i huvudstaden. Ett guldkorn bland alla tusentals mammabloggar!

Mia Öhrn bloggar om sötsaker och gör mig sockerberoende. Jag vill baka macaroner och praliner hela dagarna. Och läsa Mias blogg med alla fantastiskt fina bilder! En bra inspirationskälla.

Anna-Sara skriver bloggen Jägarjäntan, där hon tar med oss innesittare ut i skogen på toppjakt och diskuterar jaktens vara eller icke vara. Hennes vackra bilder får en att längta från soffan och ut i skogen, trots kyla och mörker.

Världens snabbaste paj?

Här ska ni få recept på den snabba pajen jag gjorde förra helgen när det vankades besök och vi legat kvar i sängen lite för länge.

110g smör eller margarin
2-3 msk socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

Smält fettet i en kastrull, ta av från plattan och rör ner det övriga.
Skiva äpplen tunt (ca 3 st blir lagom till en vanlig pajform) och lägg i smörad form. Strö över kanel, ingefära och socker, rör om så att det blandas ordentligt.
Klicka ut "pajdegen" över äpplena och platta till så att det blir ett jämnt lager. Grädda i 15-20 minuter i 225 grader, servera med vaniljglass.

Mycket enkelt, prova nu och ring mig när den är klar!

Ut o gå


Det är inte lätt att bo på landet. En lykta i handen för att lysa sin väg är ett måste. Och en kniv mot besvärliga isbjörnar. Och stegräknare.

onsdag, januari 20, 2010

Heja kocken!


Idag serverades det kyckling med pesto och fetaost. Mycket gott! Potatisklyftor och fetatomat till det, kocken här hemma har inte legat på latsidan.

Släpp håret fritt!


Idag låter jag håret flänga fritt, idag är jag kaxig i kavaj och idag ska bli en jäkligt bra dag! Det enda smolket i bägaren är en kass matlåda, men det väger vi upp med ett äpple till efterrätt. Nu kör vi, hej onsdag!

p3Guld

Antingen så är jag stereotypen för en p3-lyssnare eller så har jag världens bästa smak när det gäller musik. Förstå så nöjd jag är över resultaten på p3Guld! Eller ja, dom fem första iallafall, resterande har jag ingen åsikt om.

Årets artist: Lars Winnerbäck

Guldmicken för årets liveakt: Lars Winnerbäck

Årets grupp: Kent

Årets låt: Dance with somebody-Mando Diao

Årets pop: Deportees

Årets dans: Fever Ray

Årets nykomling: Erik Hassle

Årets rock/metal: Switch Opens

Årets hiphop/soul: Stor

Innan frukost! Ha!



tisdag, januari 19, 2010

Hjärtat utanför kroppen

Vad gör man när man förlorar sitt barn? Hur orkar man andas, blinka, leva? Det sägs att det svåraste man kan gå igenom i livet är att förlora ett barn. Sitt eget kött och blod som man sett växa upp och älskat villkorslöst no matter what.

Det är en risk man tar när man blir förälder, men den risken tror jag de allra flesta föräldrar håller med mig om är värd att ta. Jag vet inte själv hur det känns att leva med hjärtat utanför kroppen, jag grinar mest åt motsatsen just nu.

Den fenomenala Fasching går igenom helvetet på jorden just nu, lämna en värmande kommentar till honom och hans familj är ni fina.

Kära dagbok

Nu har jag suttit i soffan med datorn i knät i en timme. Har kollat på stegräknaren en sisådär 73 gånger men inget har hänt, konstigt nog. Sneglar mot nya lampan då&då är är nöjd. Snart dax att bege sig ut i snålblåsten mot jobbet, hoppas på tonvis med varor alt kunder så dagen går fort.

Klart slut varulvstjut.

True words

"-Det är tur att världens reproduktion inte hänger på oss" sa Darling häromdagen, sen skrattade vi högt och länge tillsammans. Han har ju så rätt, det känns bättre att veta att man är en fis i rymden när det gäller alstrandet av barn än att tro att det hela hänger på oss.

Dom senaste dagarna har vi fått så många roliga bäbis-besked att det inte är klokt! Så många fina små Pyren ska komma till världen under 2010 och sedan växa upp i vår närhet, hjärtat ler bara man tänker på det. Igår kom det ett MMS med bild på det fina Pyret i Sandras mage, och jag kan bara föreställa mig hur stort det ska kännas när det är vår tur att få se ett Pyre som gömmer sig innanför mitt skinn. Jag vet två stycken som kommer gråta som små barn, och det finns en överhängande risk att jag är en av dem.

måndag, januari 18, 2010

Varm o go

Fint till nya lampan blir det med ullpläden vi fick från jobbet i julklapp. En gråsvart pläd med namnet Stramalj i 100% lammull från Klippan hittade jag under granen. Den är lätt och behaglig men värmer som ett element. Tack i efterskott Kappis!

Halleluja moment

Idag är en stor dag på Kullenvägen 10. Jag och Darling har 1,5 år efter inflytt enats om en vardagsrumslampa!
Den här från By Rydéns fick det bli, den var inte gratis men den är jävligt snygg.

Förstöra huden självmant-nej tack!

Jag badar och duschar alldeles för varmt och ofta för att min hud ska jubla. Men jag försöker komma ihåg att vara snäll och ofta smörja in kroppen med bra lotions. Body shop vinner alltid! Mango whip funkar året om, och alla deras body butter är ju för sköna, just nu är det oliv och mango som gäller för mig!

Något många inte tänker på är att om man använder en bra duschcreme så slår man två flugor i en smäll. Jag använder inga andra än Body Shops, just nu satsuma, och när den är slut står en oliv och väntar. Visst är dom betydligt dyrare än en dubbeldusch (usch) från Dollarstore, men de flesta billiga duschcremer innehåller ju ändå typ 50% vatten och torkar ut huden.

Samma sak med smink, jag kan för allt i mitt liv inte förstå varför man kletar ansiktet fullt med dåliga kemikalier? Allt smink jag har närmast huden är jag riktigt noga med att det inte ska täppa igen porer och irritera huden. Ögonskuggor händer det att jag "fuskar" med, och likaså läppglans. Guldmedalj till allt bra mineralsmink! Nu är jag ju absolut ingen M.U.A, men jag skulle som glad amatör inte drömma om att förstöra min hud med dåliga produkter.

Nä, jag lägger mina surt fördärvade slantar på produkter från Body Shop och Clinique!

Piece of cake!


För att fira att den magiska gränsen är nådd har jag ätit några skivor rå falukorv och ska alldeles strax hoppa i duschen. Sen ska jag slänga mig i soffan och inte resa mig upp förrän Darling kommer hem.

Jag älskar dig vecka 3

Vilken start på dagen! Börjar med att pricka LH-stegring på ÄL-stickan, nu gäller det. Frun ringer under min morgonpromenad och berättar att hon kommit in på reservsplats i Umeå och inte behöver flytta hela vägen till Linköping, halleluja! När jag kommer in med rosiga kinder och kollar på stegräknaren så ser jag att min extra långa runda gett över 8000 steg, så innan lunch lär jag klarat mina 10. En stor thékopp och två korvmackor förgyller morgonen ytterligare.

Jag är pigg, utsövd och äckligt positiv, vilken start på veckan!

söndag, januari 17, 2010

Jag och mina steg

Min morgonrunda visade sig vara 4744 steg lång, vilket innebär att jag kommer ha avverkat hälften av dagens rekommenderade steg redan innan frukost! 10'000 steg är rekommenderat antal steg för en normalt aktiv person, och nu känner jag mig hoppfull för att jag ska fixa det. Har en känsla av att jag kan bli smått fanatisk, men hellre fanatisk stegräknare än slö!

Ut och stega

Nu är stegräknaren och den bamsestora reflexvästen hämtade, och jag är så pepp! Har provat den lite och ställt in min steglängd, måste ut på prommis efter middagen för att se så att den funkar som den ska. I ugnen står det köttfärslimpa och rostade rotsaker, ska bli smaskens när det är klart.

Svärisarna och Ebban var nyss förbi på deras väg till sjukan, idag läggs svärmor in för morgondagens GBP! Det är så kul att det äntligen blir av, väntan har känts rätt lång men imorgon är det dax.

Slö start

Uff, jag är fortfarande mätt efter brakmiddagen hos Sandra och Anton igår. En urgod grekisk pyttipanna och marängswiss kittlade dödsskönt i kistan! Vi har startat vår söndag i soffan framför skidåkningen på svt1 med thékopparna i högsta hugg och blir nog kvar här ett tag till.

Dagens mål är att åka till jobbet en sväng och hämta min stegräknare, imorgon börjar KappAhls stegtävling! Ska bli kul att se hur mycket man går, jag inbillar mig att jag dagligen når upp på hälsosam nivå, men det får den lilla manicken avslöja om jag verkligen gör.

lördag, januari 16, 2010

Är det nu det händer?

Jag har inte riktigt smält att brevet vi väntat så länge på har kommit. Händer det nu? Ska dom berätta hur jag ska lyckas bli på tjocken? Jag blev först förbannad över att vi ska betala dubbla patientavgifter trots att vi ska träffa samma läkare, sen tänkte jag att det får fan kosta vad det vill.

Efter att ha busat med kusinbarnen idag så längtar jag om möjligt ännu mer efter ett eget litet yrväder, tack för besöket kära ni! (Och jag blev nöjd med snabbpajen!)

Nu tycker jag att ni ska göra tryfflar (när jag nu fått tummen ur och lagt upp receptet), och jag ska hoppa i duschen och sedan fixa mig inför kvällens middag hos Sandra&Anton. Ska bli så trevligt med en surrkväll i goda vänners lag!

Tryfflarna ja!

270g choklad
1dl vispgrädde
3cl cointreu/2msk rivet apelsinskal

2msk kakao
1msk florsocker

Hacka chokladen så smått som du ids och lägg den sen i en bunke.
Värm grädden i kastrull på spisen, låt den inte koka.
Häll grädden över chokladen och rör om, rör om, rör om.
Fortsätt röra tills all choklad smält, ev måste du stödvärma i micron korta stunder för att allt ska smälta.
Släng i smaksättningen och rör om ordentligt.
Låt svalna och stelna i kylskåp i ca 2 timmar.

Sikta kakao och florsocker på ett fat, rör om tills det blandat sig ordentligt.
Rulla små bollar av tryffelsmeten och rulla det sedan i kakaoblandningen.
Förvara i kylskåp men servera rumstempererade.

Komsi komsi lilla pajen

Igår fick vi en mycket trevlig kväll hemma hos Frans&Lina. Pettsson pratade framtidplaner, Johan var filosofisk och Pa önskade sig ett blogginlägg med fokus på mårdhunden. Vi fikade, åt, åt och fikade av allt smaskens som dukats upp och konstaterade att när Lina fyller år så gör hon det ordentligt!

En av sög i sig några öl, och samma person har lite ont i huvudet idag. Ledtråd: det är inte jag. Snart kommer kusin Danne, Marie, Leo och Lilly på besök, och jag hoppas att de små liven är på ordentligt högljutt humör. Min snabbpaj fick just komma ut ur ugnen, och jag är mycket intresserad att inspektera den närmare med lite glass på sidan av.

fredag, januari 15, 2010

Så lurig man kan se ut då



Halvnaken och lycklig

Det som var tänkt att bli en myskväll i soffan framför Let's dance blir nu istället en tripp till Luleå för att fira Lina som fyller år. Jag är iklädd min nya snygga spetsbody från Kappis, aldrig i hela mitt liv har jag trott att jag ska köpa något liknande, men visst får man lov att ändra sig. Och ni kan vara lugna, jag har inte enbart body på mig. Jag har skor också.

Sen kan jag meddela att det kom ett trevligt brev på posten idag, kallelsen till vårat första möte på gyn! Sjung halleluja och amen!

Revolutionerande!


Senaste nytt från Paris, frostade fransar!

Bli min nästangranne?

Är ni i flyttartagen och vill ha väldigt goda grannar? Då ska ni flytta HIT! Snett mittemot Grannarna står huset, och då blir ni ju Nästangrannar med mig och Darling!

Är du ung, fräsch och kan höja rösten för att höras så lovar jag dessutom att bjuda in till fika med resterande av de desperata hemmafruarna (visserligen jobbar eller pluggar 3/4 av oss, men ändå). Och det är inte fy skam kan jag lova, så lägg ett bud NU!

Sen kan jag ju tillägga om det är någon nyfiken som kikar på huset för att se hur vi bor, att vi inte bor i ett likadant utan snarare i en skev och röd skokartong på två plan.

torsdag, januari 14, 2010

Tryfflarna blev goda och fina!

Älskade bloggen

När jag summerade året så missade jag ju en väldigt viktig detalj. Bloggen växte så det knakade! 2008 skrev jag 232 inlägg, 2009 blev det hela 771, och varför det ökat så mycket jag inte svara på. Kanske har skrivarglädjen satt klorna i mig, kanske är det ett uns uppdateringsångest eller så är det helt enkelt så att jag behövt ventilera känslorna och vardagen på ett annat sätt. Kul är det iallafall, och det är inte bara inläggen som ökat, utan även besökarna.

Den gågna veckan för precis ett år sedan hade jag i snitt 46 unika besökare/dag, nu 2010 har ni varit hela 143. Inga stora siffror, men för mig betyder det att 146 personer dagligen läst vad jag skrivit, och för mig betyder det massor. Tack för att ni läser och tack för att ni kommenterar, varenda kommentar är mycket uppskattad.

Puss på er!

Och hör sen

Låt din röst bli hörd!

Det här stora bloggpriset. Jag tål inte att folk tigger röster! Tipsa och länka gärna till vart man kan deltaga i framröstningen, men jag tål inte att man uppmanar folk att gå in flera gånger om dagen för att lyfta fram sin egen blogg. Jag har röstat, en gång, och jag röstade såhär:

Nöje&kultur: Nollnolltalet
Mode: Kenzas
Sport: Spark i baken
Vardagsliv&fritid: Innan du fanns
Politik&samhälle: Isobels text & verkstad
Prylar&teknik: Lilla Gumman
Design&inredning: Trendenser

Day off

Ledig idag, mycket tid att bloggosfären tänkte jag. Nähe då, sovmorgon till nio, promenad till Ica, hälsa på gamla jobbet, promenad hem, dusch, äta frunch, och här sitter jag nu. Med ett hem att städa, apelsintryfflar att tillverka och middag att planera.

Ledig vem? Jag fyller mina lediga minuter så att dom inte blir så lediga längre, och oj så skönt det är. Fullt upp är min melodi!

onsdag, januari 13, 2010

Sleep is my drug

Jag tror att jag blivit tonåring igen. Eller kanske bäbis? Jag skulle kunna sova dygnet runt känns det som. Vakna, äta lite och sova ännu mer.

Snoozeknappen har blivit min bästa vän och Darling gör det inte lättare genom att vara så sjukt skön att krypa upp bredvid och somna om. Aaaah!

Vintergolf någon?


Här ska det pangas golfbollar om drygt 4 månader! Men nu ska det krängas kläder, också ett av mina stora nöjen i livet.

Kom igen nu

Spännande statistik, ni är 176 stycken som läste mina åsikter om vargjakten. Tre av er håller med mig, en av er håller inte med. Resterande 172 antar jag då skiter fullkomligt i vargens vara eller icke vara, eller är ni mig allihop? Jag väljer nog att tro på det sistnämnda, det smickrar mitt ego lite bättre.

Speak up, försvara vargen eller håll med!

tisdag, januari 12, 2010

Nu tar det väl hus i helvete

Det här med att jaga varg kan knappast sammanfattas i ett blogginlägg, det gör sig bäst i en diskussion. Men jag måste ändå säga HEJA HEJA alla vargjägare!

Igår var vi så vitsiga när det var dax att krama kudden. En ny jakttidning hade landat i postlådan och Darling meddelade glatt att ett litet häfte med viltrecept medföljde. Jag var fyndig och frågade om något av recepten innehöll varg, kanske vargburgare, vargpaté eller vargpytt? Vi skrattade högt och gott, sen var diskussionen i full gång. Eller diskussion och diskussion, vi står på samma sida och kom fram till slutsats efter slutsats som bevisade att vi har rätt och att vargstammen bör regleras och hållas på en rimlig nivå.

Våra argument? Vargstammen har blivit så pass stor i vissa delar av landet att de börjat söka sig allt för nära bebyggelse och ställer till med en massa jävulskap. Riva tamboskap, slakta hundar och annat ofog är inte vad en varg bör syssla med, de bör ha så gott om plats ute i skogen att de håller sig där, käkar annat vilt och mår gott. En mätt varg är en lycklig varg, men en varg som är mätt på husdjur bör få en kula i huvudet omedelbart.

Skyddsjakt och reglering av vargstammen är nödvändigt inte bara för oss människor, utan även för vargen själv. Blir de för många så sitter vi i sitsen att inaveln är ett faktum och att både människan och vargen får lida då det inte finns nog med plats för oss båda. Beroende på vart man bor i vårat avlånga land så har man olika relationer till denna diskussionsstartare, här vart jag bor är inte vargen ett stort problem, men i andra delar av landet är det med skräck man släpper ut hunden på gården av rädsla att denna ska blir anfallen och slaktad av någon som lurar i skogskanten.

Så, alla varglovers där ute, vill ni låta vargen leva loppan ute i skogen och sedan leva loppan inne i städerna så föreslår jag att ni reglerar er egen familj och lämnar utrymmet till vargen istället. Kom gärna med idiotförklaringar, synpunkter eller frågor, jag väntar med spänning.

måndag, januari 11, 2010

Stekta tulipaner

Jag: Åh, den 15.de är det tulpanens dag!
Darling: Vad säger du? Stekpannans dag?
Jag: NEJ, TULPANENS
Darling: Stekpannans?

Kanske bör tilläggas att jag hade truten full av chips, men så fel kan väl ingen med normal hörsel höra? Nu måste jag snart byta ut gammeln mot en nyare modell, han börjar bli sliten.

Och veckan börjar om

Fick en mindre trevlig överraskning när jag plockade ur diskmaskinen på morgonen, min fina salladsskål har förolyckats! På ett ganska roligt sätt dock, bildbevis kommer när jag får bloggningen att funka från mobilen igen. Hade storstädning igår och misstänker att jag kanske råkat radera någon viktig inställning, inte bra, inte bra.

Idag blir det full rulle på jobbet, det kommer en hejdundrandes massa varor. Det känns lite som julafton faktiskt, man blir smått understimulerad av att vika och plocka hela dagarna utan att få något konkret resultat. Men nu är jag laddad till tusen med energi då jag tog sovmorgon, eller rättare sagt snoozade från klockan 06 till 08. Hoppsan!

NEEEJ!


Min fina salladsskål har förolyckats i diskmaskinen!

söndag, januari 10, 2010

Som utlovat till dig S!



Hellobrother-Lovestoned, funnen hos Heja Abbe. Finns fler låtar på tuben bara ni ids leta. Och ni måste kolla in hos Heja Abbe!

Ringmärkt eller inte

Något som verkligen har förändrats med tiden är synen på förlovningar och giftermål. Den gamla traditionen att man kommer gifta sig inom ett år efter förlovning är för många utdöd, och ett giftermål betyder inte samma sak idag som det gjorde för 50 år sedan.

Jag är av den åsikten att alla får göra precis som dom vill, följ hjärtat och skit i vad andra säger. Det är absolut inget fel med att förlova sig, men något jag inte tål är de som förlovar sig för att bevisa för någon annan att de hör ihop. De som förlovar sig och sedan viftar med ringen och deklarerar att de minsann förlovat sig, för de VET att resten av livet kommer de spendera med varandra och de vill BEVISA det för hela världen. Behöver man bevis i form av metall runt ringfingret för att övertyga sig själv att man hör ihop, då är man ute på tunn is.

Förhoppningsvis kommer jag få bli Darlings fru en vacker dag, och jag hoppas att jag får dela resten av mitt liv med honom. Men jag ser ingen anledning till att vi skulle förlova oss för att någon annan tycker det, eller för den ofta föreslagna anledningen att vi varit tillsammans i 4,5 år. Spelar det någon roll? Det handlar om oss och våra hjärtan, och vi vet exakt vart vi har varandra, med eller utan ring.

Hejdå helgen

Kladdkakan klarade sig hela vägen hem till Palina utan att åka i backen. Formen var skön att ha i knät under bilfärden då den fortfarande var varm, ett mycket bra alternativ till stjärtvärmare. Jag ska nog börja med att alltid baka en kaka när det ska åkas bil i kallgrader.

Väl framme blev det fikadax, kladdkaka, glass, kex, ost, frukt och många koppar thé slank ner. Sammanlagt gick vi nog upp tio kilo skulle jag tro. Sedan glodde vi på Inglorious Bastards, mycket bra film! Jag envisades med att sitta på Kotten under hela filmen, och förbrände snabbt allt jag stoppat i mig tidigare under kvällen. Man får inte vara dum!

Nu blir det jobb, och ikväll kommer familjen Hedman/Pettersson på besök. En mycket trevlig helg i goda vänners lag kan vi konstatera med facit i hand.

lördag, januari 09, 2010

Kul att man får vara längst för en gångs skull!


Otur bara att det krävdes en pall..

Yummie


Nu tar vi den här godbiten i näven och åker till Palina. Kanske man får äran att utklassa Pa i något spel i kväll?

Ska vi räkna knappnålar?

Inte skulle dagarna på jobbet bjuda på så många skratt och så mycket glädje om jag inte haft mina fina jobbarkompisar. Ni är så sjukt uppskattade tjejer, jag sjunger halleluja för er! Tänk er att ha trista jobbarkompisar, jag skulle aldrig palla med. Jag skulle kunna jobba med det mesta, bara man har bra sällskap, räkna knappnålar skulle vara hysteriskt kul med mitt nuvarande sällskap.

Godmorgon solen!


Kallt men vackert ute idag. Fryser fötterna av mig, aldrig är jag smart nog att ta varma skor. Lära sig av sina misstag? No way!

fredag, januari 08, 2010

Låtom oss dansa

Jag hade högst förväntningar på Elin Kling och Agneta Sjödin, och dra mig baklänges så duktig Sjödinskan var! Klingen däremot var lite av en besvikelse, men det var ju iofs bara första programmet. Överraskade gjorde Gudrun Schyman, Peter Wahlbeck och Claudia Galli, heja heja. Molly Sanden var ju riktigt duktig, men jag har lite svårt för henne precis som jag har lite svårt för Markus Birro.

Det blir nog en bra säsong av Let's Dance det här!

Middag Darling-style


Snacka om att jag är bortskämd, hemlagad pizza, allt gjort från grunden!

..och efterrätt!



The Darling way of matlåda



AnonymaBadrumsStädare?

Sådärja. Nu har jag landat hemma, packat upp det lilla jag hade i min kappsäck, duschat och städat badrummen. När ni andra har en kvart till övers, vad gör ni då? Vanligtvis hamnar jag framför datorn, men när den är avstängd eller routern strejkar så städar jag alltid badrummen. Alltid, alltid, alltid.

Vissa människor gillar fötter, en del gillar att samla på frimärken eller upppnålade fjärilar, och jag gillar att städa badrum. Inte riktigt normalt kanske, men jag har ju för den delen aldrig blivit anklagad för att vara just normal.

torsdag, januari 07, 2010

Bara liiite?


Det blev lite shopping här i Pitstan idag, i kassen längst fram finns dina presenter Darling ;)

Myskväll hos Frun!



Ljuva solsken


Inte är det tokigt att köra bil när solen bjuder på sina få men fina strålar. Att det är 30 grader kallt, det är en annan femma!

Min underbara torsdag

Strax bär det av till jobbet för personalmöte, och efter det bär det av till Piteå och Frun. Strax lämnar hon de nordligaste breddgraderna och beger sig mot Linköping för att börja plugga till läkare. Japp, hon är fruktansvärt smart och snart välutbildad min Fru! Tänk att vi som längst bott 14 mil ifrån varandra, och det har känts alldeles för långt, hur ska det då kännas att ha henne så långt bort som östergötland (visst stämmer det)?

Som tur är så finns det människor som man alltid har med sig i hjärtat trots geografiskt avstånd, och hon är en av dem. Det finns något så klurigt som telefoner och internet som gör det lätt att hålla koll på varandra ändå, och det går snabbt att resa med flyg och är mysigt med tåg.

Vi ska iallafall ladda energi av varandra tills imorgon, jag anar att det kommer surras en hel del och gå åt någon balja thé..

onsdag, januari 06, 2010

Var avundsjuka


Ni stackare som saknar badkar förstår förstås inte hur ljuvligt det är att krypa ner bland bubblorna med en bok. Jag kan avslöja att det är alla tiders! Magnifikt! Makalöst härligt!

The Hangover

Ovan nämnda film måste vara fjolårets mest överskattade. Ikväll fick vi tummen ur och hyrde den, och jag kan inte påstå att jag blev positivt överraskad. Visserligen så har alla jag pratat med höjt den till skyarna, så mina förväntningar var nog orimligt höga, men finns ingenting som utmärker den från alla andra mainstreamkomedier.

Tacka vet jag Dum&Dummare!

Mycket ska man höra..

Igår när vi kollat klart Dagboken (som var precis lika bra som jag mindes) så kom det något oväntat ur Darlings mun. Jag var småtrött och meddelade att jag skulle krypa till kojs med en bok i näven, varpå han som gärna ville ha sällskap i soffan utbrister;

"-Men..har du inga bloggar du kan läsa..?"

Det var nog första och sista gången!

Svinis tog död på sig själv

En stilla undran bara: vart tog svininfluensan vägen?

Jag har inte vaccinerat mig, tänker inte göra det och kommer inte ångra mig. Helt upp till var och en hur man valt att göra, men jag är av den uppfattningen att media blåst upp svinis till orimliga proportioner. Precis som de gör med det mesta, nu är det den extrema kölden som är på tapeten, eller hur?

tisdag, januari 05, 2010

Snarra och dagboken

När jag något köldskadad kom innanför dörren till hemmets trygga vrå så möttes jag av en ljuvlig doft. KÖTTSOPPA! Darling kan allt, som jag säkert tidigare nämnt. Jag bidrar med en påse lösviktsgodis till efterrätt, och nu ska vi kolla film. Dagboken-jag sökte dig och fann mitt hjärta blir det, och är den hälften så sorglig som jag minns den så lär vi grina ögonen ur oss.

En trevlig avlutning på en trevlig tisdag, socker och tårar!

5 januari

Har just klämt i mig dagens lunch, historiens sämst benade lax blev det. Slank ner trots x antal svordomar och smakade mycket bra. Raskt vidare till något helt annat, idag har jag namnsdag och hoppas att Darling ska uppvakta mig, gärna med massage. Skickade ett sms nyss så att han inte glömmer och det blir synd om honom. Vilken häxa jag är va?

En dag, ett steg i taget

Trots 20 minusgrader så följde Darling med på promenad imorse, oväntat! Lite varm oboy, ostmackor, kramar i soffan, en dusch och nu är jag fit for fight. Nu ska det jobbas i 5 korta timmar, sen blir det soffmys till läggdax. Livet rullar på!

måndag, januari 04, 2010

I love my blog


När jag har lite att göra så läser jag min egen blogg på 37" lcd. Eller så inte, men något måste jag ju skriva. Idag har vi promenerat, kastat ut julen, storstädat, badat badkar, ätit tomatsoppa och kollat Weeds. En mycket bra avslutning på 5 dagars ledighet, ikväll kryper jag ner i sängen 22:00 sharp med en bok i näven för att försöka vända tillbaka dygnet.

Hejdå julen!


Vi ses i november!

Smällar man får ta


Dom här goa gubbarna har transporterats hit från Egypten med flyg. Inte ett dugg moraliskt försvarbara, men förbannat goda, även om dom smakade mer som druvor än jordgubbar. Det är smällar man får ta om man vill njuta av sommarbär när snön yr utanför fönstret.

söndag, januari 03, 2010

Frusna tårar skulle kunna vara snö



Snöänglar och en promenad håller tårarna borta när vi inser att misslyckandet kommit vår väg återigen. Allt som inte räknas till vardagen är hjärtligt välkommet och skickar tankarna åt ett annat håll än det som skulle gett mina föräldrar sitt fjärde september-barnbarn. Fan.

Lugnt, precis som en söndag ska vara

Vi har haft en lugn och skön dag som fyllts med kramar, en liten sväng till Luleå för att fylla kyl och frys samt en hel del choklad. Varje år får Darling en chokladask fylld med läckerheter från Betsy Sandberg av jobbet, och varje år paxar jag mina favoriter. Tyvärr fanns det inte med någon champagnetryffel i årets ask, annars är den min number one.

Darlingen lagar pestolax, strax blir det middag i soffan med något avsnitt Weeds som underhållning. Jordgubbar till efterrätt, det ni!

Smartast i stan

Man vet att något fattas i hjärnverksamheten när man ser att något spillts i kylskåpet, petar i det och sedan slickar på fingret för att ta reda på vad det är.

Det var jag, och det var pesto.

lördag, januari 02, 2010

Mys med mormor


Vi käkar choklad och sniffar hyacint i mormors soffa samtidigt som vi kollar skidåkning, mys på hög nivå!

Bitande kyla


Vi är påväg till mormor i Jokkmokk och Darling är våldsamt kissnödig, men vill inte stanna. Då förfryser han nog familjelyckan!

fredag, januari 01, 2010

Mitt 2009

Januari
Gabriel döptes och vi tog tåget dit, myste med syskonen och syskonbarnen i några dagar och laddade positiv energi. Jobbade min sista dag i den rosa fabriken och undrade vad fan som skulle hända nu.

Februari
Letade jobb som en tok, fördrev dagarna med långa sköna promenader i kylan.
Blev medbjuden att åka hundspann för första gången i mitt liv med Darlings jobb och det var fruktansvärt mysigt. Det febrila letandet resulterade i fler än ett jobberbjudande.

Mars
Började jobba på KappAhl i Luleå och fick lära känna flera otroligt fina tjejer. Vi gjorde om i tvättstugan och målade väggarna i färgerna "isglass" och "krita". Åkte skidor i Kåbban med Palina och smaskade i oss ett ton fika i vårsolen som började titta fram. Två älskade små barn kom till världen, Sally och Lilly.

April
Årets första riktiga vårdag spenderades på vår altan med Palina och vi grillade, spelade kort och skrev dikter. Det ni!

Maj
Vi hamnade i Linköping hos syster Jess och hennes John över valborgshelgen, drack och åt gott och mådde riktigt bra. Sommarens första fest ägde rum i sällskap med tjejerna från Kappis, jag drack min första (och antagligen sista) bloody mary, huvva! Vi började spendera tid på golfbanan och blev riktigt bitna. Elina och jag lyckades springa Vårruset ännu ett år, denna gång gick vi i mål på tiden 25.56.

Juni
Vi hade köttfest hos oss tillsammans med goda vänner, jag och Elina var nära döden dagen efter, men det var så värt det! Lillebror tog studenten och var vansinnigt tjusig i kostym. Janet och Petter gifte sig på midsommarafton och var så vackra! Frun kom på besök och vi badade på Playa del Sävast, det var..en upplevelse för sig.

Juli
Det var mest golf våra tankar kretsade kring, men vi spenderade även rätt mycket tid hos svärisarna i våran lilla husvagn.

Augusti
Luleåkalaset bjöd på mysig förfest/picknick hos Palina. Vi badade på playa del Kåbban med Frun och myste i solen. Jag fick en resa ner till Knislinge av Darling, 5 dagar med äldsta systern, hennes man och syskonbarnen var balsam för själen. Vi åkte till Stockholm för att se/lyssna på Coldplay och umgås med stora svägerskan och hennes sambo, min bästa musikupplevelse någonsin!

September
Vi röck plåstret och kom ut ur garderoben med att vi jobbar på bäbis utan större framgång, något av det bästa vi gjort under hela året skulle jag tro. Jag fyllde 22, och det kändes inte märkvärdigt överhuvudtaget. Jag och Frugan drog till Telle och myste i tre dagar, paddlade kanot, åt god mat och badade bastu under stjärnklar himmel. Mamma och pappa packade flyttbilen och drog till småland. Jag fick nytt jobb, fortfarande på Kappis men i Boden. Det blev en hel del dagar ute i älgskogen, och vädret var makalöst fint.

Oktober
Första snön kom och försvann. Det blev temaresa till Göteborg med nya fina jobbarkompisarna. Jag hittade ett nytt nöje i att baka piffiga cupcakes. Darling skjöt sin första älg! Vi öppnade Kappis i Boden och gjorde det jäkligt bra. På halloween var Darling utklädd till mafioso och jag till humla.

November
Vi hade tvspelshelg hos Palina och spelade Super Mario på Wii tills tummarna domnade bort. Lars Winnerbäck spelade i Coop Arena och självklart var vi där!

December
Vi var på julmarknad i Storforsen och laddade julstämning. Sandra och Anton kom på middag och vi drack glöggsangria, smaskens var det.
Tillsammans med Palina åt vi jultacos och luciapizza, fina nytillkommna jultraditioner. Julen firades i Bredsel med svärfamiljen, jag hade visst varit snäll och fick massor av fina paket. Nyåret firades in på hotell Storforsen med goda vänner och dans.

Årets 12 månader har även bjudit på massor av tårar och många skratt. En helsickes massa promenader, många med trevligt surrsällskap. Nya bekantskaper som jag inte vill vara utan i framtiden och en massa hopp för vad 2010 ska bjuda på. This is the year!

Dagen efter dagen före

Så var 2010 här. Jag mår oförskämt bra trots gårdagens festligheter och myser i soffan med svärfamiljen, en bra start på ett bra kommande år. Igår var det inte nyårslöften som avlades, utan vi pratade mer om våra förhoppningar och planer med det kommande året.

Jag och Darling ska sänka våra handicap i golf och bli på smällen. I år händer det, vi har 12 försök på oss att övertala Pyret att flytta in, och 32 tjatförsök totalt ska väl ge resultat? Vi tror på det här, och det borde ju förhoppningsvis hjälpa.

Igår var det många som peppade oss med uppmuntran och kramar, tack fina ni! Att vi har världens bästa vänner betyder så mycker, mer är ni kan tro.

Gott nytt år!

Nyår deluxe


Vi har fått den bästa tänkbara starten på 2010, firade in 12-slaget med goda vänner, dansade styrdans och tog en genväg hem i djupsnö.

2010's bästa

"-Du gillar bara jakten, erkänn!" "-Hon har ju faktiskt jägarexamen!"