lördag, juli 31, 2010

Mina senaste inköp













Försökte få med mina tre senaste inköp på samma bild, bra gjort eller hur? Klänning 349kr från damavdelningen, solisar 30kr på herravdelningens rea och silvriga gladiatorsandaler 50kr på barnavdelningens rea. Allt från Kappis! En bit av vardagsrummet bjuder jag också på, och så kan jag tillägga att jag inte tänker bära klänningen med svart sporttop under.

Jag tror att vi alla skulle få en betydligt roligare vardag om Darling också skulle posera i sina inköp, här har ni det senaste som han reafyndade för 49.50 på Kappis:

Synliga sparkar och snabba cash

Igårkväll var vi till Kalix och köpte vagn! Hittade en begagnad på blocket och åkte dit direkt efter att jag slutat jobba för att kolla på den. Det får bli ett eget inlägg senare dock.

När vi kommit hem så parkerade vi rumporna i soffan för att kolla på Snabba Cash som Darling hyrt. Jag njöt av iskallt vatten och chokladbollar, Darling njöt av att glo på och mysa med magen. För första gången igår fick han se sparkarna på utsidan! Jag har sett det nån enstaka gång den senaste veckan/veckorna, men igår syntes typ 10 vilda sparkar i rad på utsidan. Darling la dit huvudet och fick en spark i örat, där fick han allt!

Jag somnade efter halva filmen (inte för att det är min vana trogen utan för att det var mitt i natten ju, klockan var ju 12!). Darling kollade klart och han var mäkta besviken då det var så många viktiga detaljer som saknas från boken, han har verkligen längtat efter filmen och var rent utav upprörd.

Får se om han är på bättre humör om en liten stund när jag väcker honom för en morgonpromenad. Hehe!

fredag, juli 30, 2010



Hemlis


Vi är ute på en liten roadtrip, vad vi gör får ni se om en stund!

Oväder part 2


Sen brakade helvetet i himlen lös med öronbedövande åska och massor av blixtar. Var inte alla grannar vakna så är dom nog det nu. Särskilt grannen mittemot eftersom det slog ner en bakom hans hus samtidigt som det dånade från himlen. Åska åsamkar stor skada, men jag kan inte låta bli att tycka att det mysigt!

Oväder part 1


När vi gick hemifrån var det ljust och fint på himlen, jag funderade på att hänga ut lite tvätt. När vi närmade oss hemåt så blev det svart som natten, och dom första blixtarna kunde ses mot den mörka himlen. Vi ökade takten för att hinna hem innan regnet!

torsdag, juli 29, 2010

Älskat besök!

Min kära parhäst Hanna Nevis har just varit på besök med sin Markus, och kolla vad dom hade med sig till 23:an, en urtjusig Barba! Den är så mjuk och go att jag tror jag tjuvlånar den till den lilla behagar att komma ut. Tack så mycket fina ni!

Bortsett från present till den bortskämda lilla rackaren kom dom även med gott sällskap och lite surr, och en och annan kram! Vi bjöd på fika och lika många kramar tillbaka. Visst känner jag alltid att jag saknar de vänner som bor långt bort, men det är som mest påtagligt när man just träffats. Jag saknar dig!

Nu måste vi snart bege oss på en tripp söderut, det börjar vara många vi vill besöka längs E4:an söderut. Frågan är bara hur vi ska hinna med det efter resan till Turkiet men innan älgjakten börjar. Hmm, det krävs planering.

Bild från Vårruset

Tror inte jag kommit ihåg att lägga upp bilden vi tog efter Vårruset! Man fick fota sig/sitt lag i Svenska Spel's monter, och här är våra lag minus Erika och Willemo. Snygga som få, men vill nån av er tjejer att jag ska ta bort den så säg till!

Chokladbollar

Barnsligt enkelt och barnsligt gott. Tror inte att någon i hela världen bakat så mycket chokladbollar som jag och Frun gjort i våra dagar.
Mitt favoritrecept lyder:

100 gram margarin
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe

Kladda ihop allt och rulla bollar i antingen pärlsocker eller kokos,
förvara i kylen eller frysen. Smarr!

onsdag, juli 28, 2010

Min solokväll

Har fått massor gjort på jobbet idag och är mycket tillfreds med dagen. Har jag sagt att jag har världens bästa jobbarkompisar? Det har jag iallafall!

Strax efter klockan 5 rusade jag till bussen, när jag klev av i Sävast så såg jag att familjen Sinnett satt ute och åt middag. Lite surr och hjärtliga skratt med Oskar, sen begav jag mig hemåt. Fick provlyssna Grannens nya retrosnygga bilstereo en snabbis och traskade sedan in genom dörren. Startade en tvättmaskin, klev ur jobbstassen, lagade kasslergratäng till middag (perfekt då det blir en stor form och vi har bråttom iväg imorgonkväll), rullade chokladbollar, hängde tvätt och bäddade rent i sängen.

Nu sitter jag fortfarande kvar vid köksbordet och funderar på att söva datorn, lacka naglarna, läsa klart senaste numret av Mama och smaska i mig en chokladboll eller två. Låter inte helt fel va?

Liggkorg köpt!

Det stora inköpet vi gjort är liggkorgen till vagnen! Vagnen är dock inte inhandlad än, vi hittade liggkorgen till kanonpris på blocket och klippte till. Dyker chassi och sittdel upp på blocket så är vi inte alls främmande för att köpa även dem begagnade om de är i bra skick, men vi siktar på att beställa från Barnens Hus.













Vi har bestämt oss för att rulla 23:an i en Emmaljunga City Cross, och har nu alltså köpt till Citykorgen. Liggkorgen blev svart, färgen på vagnen har vi inte bestämt oss för än. Finns många snygga att välja på..

Senaste shoppingen till den lilla

Här har ni dreggelscarfen och mössan från Villervalla som Darling poserade med för någon dag sedan. På butiken Kidsen här i Boden hade/har de nämligen halva priset på alla plagg från Villervalla och halva reapriset på resten av sortimentet.













En body från Villervalla och en body designad av Lasse Åberg.













Två pyjamasar från Kappis med igelkottar på (finns även i lila/blått), för endast 169 riksdaler!

Dagens mage och klänning


Här i är det livat må ni tro! Och som vanligt är det ett säkert tecken på att lunchen är slut. Jobba sig i 2 timmar till, sen springa sig till bussen. Nice!

Nu jobb, ikväll solo

Vinkade just av mannen i huset som skulle iväg och golfa i Arvidsjaur med sin pappa, farbror och annat löst folk. Efter att han förhoppningsvis sopat banan med dem så skulle det sättas upp rasskydd på ett tak någonstans, så här blir det solotid för mig och 23:an ikväll.

Jobbar 09.55-17 idag, det känns konstigt men skönt att sluta så tidigt. Tror det blir tvättstugehäng, kanske lite bak och läsning för min del ikväll. Och så ska jag lägga upp bilder på våra senaste inköp till 23:an, har hunnit fota men inte lägga upp. Ett "större" inköp än alla dessa bodysar i storlek 56 är även gjort, ni får se ikväll!

tisdag, juli 27, 2010

Rykande färsk 22veckorsmage

Ligger +1 kilo sen inskrivningen, har lite problem med fogarna men är annars mest nöjd. Det är livat i magen dagligen och pappan i familjen får sig oftast även han en liten spark eller två. 23:an har nu fingernaglar som täcker fingertopparna och roar sig med att svälja fostervatten och kissa.
Lite roar liten!

Känner mig väldigt osocial, tänker att det är som vanligt med olika perioder i livet, men så hittade jag detta i ett veckobrev:

"En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet."

Vet inte riktigt om jag tror det beror på graviditeten, men jag är mest sugen på att få krypa upp i Darlings famn om kvällarna och bara vara. Självklart vill jag fortfarande umgås med vännerna, men att jobba långa dagar gör mig betydligt tröttare nu än tidigare. Bara att gilla läget och vänta på att det vänder till en mer social period.

Mammajeans-fängelse för magen


Idag ville jag ha jeans och provade mammajeansen jag fyndade på HM för 100 kronor. Vilket fängelse! Usch och fy, hur kan man tycka det är skönt med tjock mudd upp till midjan? Jag ska inte döma ut gravida kvinnors mest älskade plagg riktigt än, ska prova några som sitter bättre över benen och rumpan också. Men tills dess kör jag på hårsnodd i knapphålet på mina vanliga jeans, det funkar lika bra!

måndag, juli 26, 2010

Tidernas bästa relationsråd

Idag jobbade jag mellan 09.55 och 18, det sa bara SVISH så var det dax att gå hem. Mjukstart är för mesar, här var det en ordentlig varuleverans och lite omflyttningar som gällde. Efter hemkomst 18.20 så städades det golv (badrummen hade Darling redan hunnit med) och kånkades prylar fram och tillbaka.

En smarrig club salad till middag framför något kockprogram med den förtjusande Gordon Ramsey, och sedan kvalitetstid med min loverboy. Vill ni ha ett relationsråd från någon som är på gränsen till äckligt pluttinuttigt lycklig? STÄNG AV TEVEN!

Spela fia med knuff, drick en thékopp och surra, ta en promenad eller häng i rabatten istället. Aldrig är jag så skönt lycklig i hela kroppen som när vi umgås på riktigt.

Nu utför vi båda ett nödvändigt ont- betalar räkningar. Strax ska datorn sättas i vila för natten och så även vi. Imorgon är jag tillbaka som blogghäxa med nya friska tag, har massor med shoppingfynd att visa upp och även en 22-veckorsmage! Häpp!

söndag, juli 25, 2010

Adjö semestern

2 timmar och 23 minuter kvar av min semester, dom spenderar jag i soffan tillsammans med gott sällskap av Darling, syster, svåger och äldsta systersonen.

Idag har regnet öst ner och vi har myst på hemmavid. Spelat lite fia med knuff och yatzy, plockat i kartonger med bebisprylar från då jag var liten och kramats litegrann. Imorgon åker våra gäster söderut igen och kvar blir vi och tystnaden, det lär kännas väldigt tomt att komma hem efter jobbet imorgon.

En väl spenderad semestervecka må jag säga, nu är det dax för tre veckors jobb innan nästa.

lördag, juli 24, 2010

23:ans pappa har shoppat idag



Trött efter fullt ös all day long

Det är dåligt med bloggtid när man har så celebert besök, eller rättare sagt så har jag lite andra prioriteringar. Det är bara för er blogglovers att gilla läget!

Idag har vi hängt på Teknikens Hus, vilket var väldigt uppskattad av både barn och vuxna. Alla hittade något att roa sig med, höjdpunkten för Gabriel var att gömma sig i en lucka i väggen. Sedan blev det en eftermiddag på stan, för våran del shoppades det disktrasor, pocketböcker, skor och pyjamasar till 23:an.

Sen fick jag mig ett till hål i örat också, försökte vara pedagogisk då Cassandra blev rädd efter att ha tagit i ena örat. Vi får hoppas att 23:an inte är sugen på hål i öronen och behöver en pedagogisk mamma, då lär jag väl se ut som en nåldyna i öronen till slut.

Nu är jag TRÖTT som ett djur, dax att krama kudden!

torsdag, juli 22, 2010

Ute på turné


Idag har vi varit på äventyr runt halva Norrbotten. I Jokkmokk hälsade vi på mormor, i Kåbban hälsade vi på gravarna och mosterfamiljen. Vi stannade till vid Storforsen på hemvägen och där hittade vi den tyska reseguiden ni kan se på bilden. Nä, nu ljuger jag, det var John, men det var så roligt att jag höll på att kissa på mig av skratt. När vi kommit hem blev det grillning och efter det fia med knuff.

onsdag, juli 21, 2010

tisdag, juli 20, 2010

Hurra för halvvägs med tårtbakelser!

Nu är vi halvvägs i graviditeten! Idag går vi in i vecka 21 (20+0), och således har 140 dagar passerat och vi har 140 dagar kvar till beräknat ankomstdatum.

Vi har idag besökt MVC för att kolla läget och allt såg bra ut. Lilla hjärtat slog 152 slag/minut, blodtrycket var lågt som vanligt men blodvärdet låg oväntat högt. Behövs inga järntabletter än så länge, men hon tyckte att jag kunde ju prova och se om det lindrar tröttman jag har under dygnets alla timmar. Jag avvaktar hellre och sover middag istället.

Magbild kan ni få imorgon, har inte hunnit ta någon. Det har varit full rulle med mina vildingar hela dagen. Vi har faktiskt bakat tårtbakelser dagen till ära!

Presenter

Nu när jag hade kameran inom räckhåll och några lugna morgonminuter för mig själv så passade jag på att fota de två senaste sakerna ur 23:ans presentskörd.

Farmor, farfar och faster Ebba har varit på semester till Leksand och kom inte tomhänta hem. En jättefin speldosa från Cult hade de med sig till knottet i magen! Den blir perfekt att ha på byrån i bebisrummet bredvid napp-burken jag tänkt köpa från samma serie. Kanske vi ska börja spela för 23:an redan nu så han/hon känner igen sig?


















Sen så hade kusinerna kivats högljutt om vilket gossedjur som skulle inhandlas till den lilla i magen, och till slut valt denna mjuka sköna kanin. Ett mycket bra val om ni frågar mig! En blivande favorit månne?


måndag, juli 19, 2010

Lite lugn och ro


Några minuters avkoppling innan jag fortsätter med stöket här hemma. Ikväll kommer syster med familj, nu är kylen fylld och badrummen städade. Bara golven och lite fix i trädgården kvar innan vi kan umgås och njuta i en vecka utan hushållsmåsten!

söndag, juli 18, 2010

En vit ren!



Hur man bäst vaggar en bebis i magen


Igårkväll blev det en liten tur med svågerns quad ner till Vidsel där det spelades Risk. Hem till Bredsel och kolla på en dålig film och sedan krypa till kojs i husvagnen. Inatt har det regnat som bara den, mysigt när det smattrar på taket. Nu har jag äntligen fått liv i Darling, dax för frulle!

lördag, juli 17, 2010

Rackellördag

Idag har vi racklat runt mest hela dagen. En tripp till Piteå där vi träffade på lite känt folk, handlade lite och klämde ett litet lyxmål på Sune's gatukök. Påväg hem så mötte vi lillebror och Rebecka och fick oss en kaffe-/thékopp och lite surr innan vi fortsatte färden hemåt.

Väskorna är packade och Bredsel hägrar, imorgon blir det 50-årskalas i Kåbban! Nu ska jag avbryta Darling i hans frenetiska vattnande av äppelträdet så vi tar oss iväg. Tjing!

fredag, juli 16, 2010

Häng hos Frans och Lina

När jag slutade jobbet idag så mellanlandade vi hemma en snabbis för ombyte, och sen begav vi oss till Frans&Lina i Luleå. Jag, Crille och Lina fick oss en perfekt start på semestern, och resterande fick en härlig fredagkväll. Att glida runt hemma hos detta par är som att befinna sig i ett inredningsmagasin, så det är bara att plocka fram klackar och klänning så känner man sig så lyxig att det knappt är sant. Att dessutom plocka mat från en fantastisk liten buffé och sippa jordgubbsvin i fina glas gör ju inte saken sämre.

Min icket övergående tröttma gjorde att det blev små tupplurar i soffan, och tur var väl kanske det så jag orkade köra hem sen. Bara att klämma ner de svullna fötterna i klackeskorna och gasa hemåt med en snabb omväg förbi Palina. Nu blir det sängen!

Trevlig helg


önskar jag och 23:an! Jag har smygstartat med semesterkänslorna då det bara är två timmar kvar nu! Ska skynda mig att sänka klart sista rean och förhoppningsvis hinna med att städa upp i butiken, det ser ut som ett bombnedslag. Har haft så fint besök på jobbet idag med jämna mellanrum så tiden har gått jättefort. Först kom D, sen Stephen&Oskar och sist men inte minst Märit. Humörhöjare alla fyra!

Godmorgon

Under vinterhalvåret är det tungt att kliva upp eftersom det är mörkt ute. När det regnar vill man helst dra täcket över huvudet. Dom dagar klockan ringt innan ens tuppen klivit upp och man vet att det är länge kvar tills man återigen får krypa ner i sin sköna säng, då funderar man var man egentligen håller på med.

Här är det sommar, det är ljust dygnet runt, solen skiner mellan molnen och idag får vi semester. Ljuva tider! Ändå hade vi svårt att ta oss upp imorse, det var nämligen någon som hade morgongymnastik i magen. Stunderna när Darling håller om mig med händerna på magen och får en spark eller känner minsta tillstymmelse till rörelser är dom bästa. Dom stunderna gör att alla tårar som runnit och all oro inte betyder så mycket längre.

Vi kom ju hit till sist, och det var värt varje steg på vägen.

torsdag, juli 15, 2010

Ommöblering i rabatterna


Kolla så snyggt våra jordgubbar och smultron har fått det! Utformningen på rabatten har vi snott rakt av från Grannen, och jag blev mycket nöjd. Till vänster planterar Darling sina älskade rabarber, dom kommer nog få en hel del kärlek dom där. Jag tror dock han är mycket tacksam för råd om rabarberskötsel, så har ni några får ni gärna dela med er. Godkväll!

Pyjamasdrömmar

Igår så var det omhäng av bodyzone (underkläder, pyjamasar, badkläder) för mig och Kerstin på jobbet. Med lite trix&fix så blev det bra, men kanske sorterades det lite väl mycket för min trötta hjärna. Imorse kraxade en kråka så illa utanför fönstret att jag bad Darling stänga det, och samtidigt drömde jag att skatan var förbannad för att han/hon fått olika storlekar på tröja och byxa i en pyjamas.

Sa sen till Darling att det är väl inte så konstigt att den lever om, jag skulle också bli irriterad om jag fick olika storlekar på delarna i min pyjamas. Han fick sig ett gott skratt och jag räknar ner timmarna till semester!

Lycka är..


att plocka jordgubbar från egna plantor till morgonmüslin!

onsdag, juli 14, 2010

Topphälsa-premier

Idag trillade premierna jag slog klorna i då jag tecknade en Topphälsa-prenumeration på vårruset ner i brevlådan.

Träningsdvd med Paolo Roberto, Love etc... Bodywash och Body butter från Bodyshop och ett träningslinne från Reebok. Tyvärr var linnet slut i storlek small som jag kryssat i, så jag fick ett medium. Ska prova sen och se om det sitter bra, annars får jag glädja någon i min omgivning istället.

Keds!

Igår fyndade jag nya skor på Zótano's (stavning?) konkursutförsäljning. Jag har länge letat efter ett par snygga och sköna tygskor, och fick med mig ett par bruna Keds hem för halva priset! Endast 199.50 riksdaler, det tror jag dom är väl värda.

Jag hatar att handla på utförsäljningar, det känns som gravplundring, men ibland kan jag inte låta bli och det är ju egentligen mest för att vara snäll..

Det finaste

Igår fick vi se det finaste jag någonsin sett. Våran lilla 23:a! Dom små händerna, den lilla toppiga näsan (mammaarv!) och den fina ryggen med alla sina perfekta kotor. Läkaren som gjorde ultraljudet var samma kvinna som letade reda på 23:an som ägg, hur häftigt är inte det? Hon kom dock inte ihåg mig/oss, men jag kom ihåg henne, för menlösare och segare läkare vet jag inte om det existerar.

Just när hon började kolla i magen så såg man den lilla, lilla människan i min mage perfekt. Helt blixtstilla låg han/hon och på en nanosekund hann oron vakna i kroppen, men då visade hon vart det lilla hjärtat slår och jag blev bara så fylld av lugn och lycka. Det mättes och mättes och mättes, men inte gjorde det mig något, jag hade kunnat ligga där hela dagen och kolla. Efter en liten stund blev det full aktivitet i magen, 23:an viftade med armarna och sparkade med fötterna, Darling skrattade och då kunde jag inte heller hålla mig. Det såg så roligt ut, och det är helt otroligt att det är i min mage det lilla livet ligger och sprattlar.

Vi bad inte om att få veta vad 23:an har för kön, det får bli en överraskning. Det finns fördelar med båda alternativen, men vi vill behålla den spänningen tills han/hon kommer ut.

Beräknat födelsedatum blev 7 december, samma dag som vi själva räknade ut från första början. Inga veckors flyttande hit eller dit, nu får vi bara se om 23:an är lika punktlig när det väl är dax att komma ut. Alltså byter vi nu veckor på tisdagar istället för fredagar och är idag i vecka 19+1!













23:an har även en snygg haka som tyvärr inte kom med på denna bild då han/hon just vred på ansiktet.













Här bjöds det på både sparkar och viftande med armarna framför ansiktet, det är därför det är suddigt både till vänster och höger på bilden. Men snacka snygg ryggrad!

tisdag, juli 13, 2010

Här har ni en liten snygging!



Fjärilar i magen


Såhär liten var 23:an sist vi såg honom/henne. Den ljusa fläcken i det mörka, endast 2.8 mm stor. Nu pirrar det i magen, vem är det som gömmer sig där i magen?

RUL idag!

Idag ska vi förhoppningsvis få se ett piggt och friskt litet Pyre i magen. Det känns overkligt att det redan är dax, vi är snart halvvägs! Det ska bli spännande att se vad vi får för beräknat datum, då vi har två olika att gå på redan nu.

MVC räknar 7 december, beräknat på senaste mens.

Vi räknar 10 december, beräknat på det tidiga ultraljudet vi gjorde i vecka 7.

Darling är nyfiken på vad det är för sort i magen och skulle gärna få veta idag. Jag vill ha det som överraskning tills det är dax för 23:an att komma ut och vill hellre vänta. Nu ska vi ha konferans i varsin solstol och försöka komma fram till hur vi ska göra. Några timmar kvar, 13.:20 är det dax.

måndag, juli 12, 2010

Golf tills röven sa stopp

Idag var jag väldigt trött när jag kommit hem. Först somnade jag i soffan när jag skulle börja laga middag, sen somnade jag på sängen när jag väl hade börjat. Farligt, farligt, tur att Darling var hemma och höll koll på mig.

På söndag ska Darling spela sin första golftävling, och som den lojala sambon jag är tänkte jag vara caddy åt honom ikväll så han hinner komma i ordentlig form. Ganska fort insåg jag att jag skulle bli sugen på att spela själv, så det fick bli 7 hål som sällskap istället. Sen sa röven och motivationen stopp.

Ostmackor och o'boy? Ja tack!

Två härliga månader framför oss

13 juli
Ultraljud, äntligen dax att få se 23:an

17 juli
SEMESTER

18 juli
50-årsfirande med släkten på mammas sida

19 juli
Syster, svåger och de tre vilda syskonbarnen kommer hit

30 juli
Hanna Nevis kommer upp från Uppsala över helgen

31 juli
Kent på PDOL

3 augusti
5 år med Darling <3

17 augusti
Åker till Turkiet, Alanya

28 augusti
Bröllop

11 september

Älgjaktspremiär för Darlings jaktlag och min födelsedag

söndag, juli 11, 2010

En cykeldag

Imorse kom jag på den brillianta idén att jag skulle cykla till jobbet, vilket är 9km enkel väg. Darling följde med som sällskap och cyklade sedan hem efter att vi skiljt åt. När jag slutat grämde jag mig en aning över hemfärden då jag glömt iPoden hemma, men tänkte att det bara är att bita ihop och njuta av tystnaden. Vem sitter på en bänk utanför jobbet i solskenet och är så snygg som bara han kan vara? Darling såklart!

Han hade gjort kycklingsallad, packat ner badkläder och bjöd med mig på picknick till Aldersjön! Cykeltrippen dit höll på att ta knäcken på mig, men det var väl värt det när man sedan fick hoppa i plurret. Att pussas på en filt är helt klart underskattat!

Lustigt är att vi hade motvind när vi cyklade till stan på förmiddagen, och när vi skulle cykla hem från Alder hade vinden vänt och vi hade motvind även den vägen. Tungt i benen så det föreslår, jag dog i en solstol en stund när vi kommit hem. Nu blir det återhämtning i soffan framför Farsan, känns som att det kan vara en film som kräver lagomt med hjärnverksamhet efter en sån här dag.

Jag fick ihop 26km på cykelsadeln, Darling den token fick ihop 44! Nu kan vi med gott samvete attackera godisskålen, fast jag är i ärlighetens namn mer sugen på isvattnet.

Tips tips

Har du bränt dig då du bakat förtjusande cupcakes, somnat i solen eller slarvat med grytlapparna? Smörj på Aloe Vera-gel från CCS! Finns att köpa på apoteket för en billig peng, och fungerar som rena magin.

lördag, juli 10, 2010

Sparka pappa

Nu kan ni tro att det är någon som är nöjd här hemma!

Imorse pratade Darling med magen utan att få någon reaktion:

"-Hallå hallå där inne. Det är pappa som pratar! Kan du inte sparka på mig? Snälla? Bara en gång?"

Nyss fick han två sparkar i handen.
Nöjd pappa-en mild underdrift!

On a date


Lördagsdejt när den är som bäst, kinakäk och bio. Äntligen dax för Eclipse!

Piteåbesök

Igår hade vi altanen full av gäster när jag kom hem från jobbet, Samme, Marie, Nicke och Jenny samt de fyrfota gästerna Alva och Lovi hade hittat hit från Piteå. Det blev surr, grill, jordgubbar och lite till surr innan de begav sig hemåt vid halv 12. Mycket trevligt var det, jag älskar att ha middagsgäster (även om gårdagens stod för själva maten själva)! Önskar bara att vårat kök var något större, det blir fort trångt.

Idag lyste solen på morgonkvisten och jag begav mig mig ut påmorgonpromenad. Tog en dusch, väckte Darling, åt frukost och nu är det strax dax att bege sig till jobbet. Kanske blir bio ikväll, skulle inte vara helt fel!

fredag, juli 09, 2010

Vecka 19


Jag och 23:an firar ingången i vecka 19 med att jobba. Eller jag jobbar, latmasken i magen sover nog. Idag är det 4 dagar kvar tills ultraljudet, tiden har gått fort sen i påskas då vi fick veta att det var någon som flyttat in. Nu är de små fötterna ca 2cm långa, och 23:an själv är ca 12cm lång. Jag vet inte om dom räknar huvud till rumpa eller huvud till fot, men när Darling måttade 12cm över magen så kändes det väldigt stort iallafall. Och större ska det bli! 23:an ska växa som ogräs och vara en meter lång vid födseln, precis som hans/hennes mor är nu vid 22 års ålder. Det skulle väl vara festligt?

Citronfredag!

Idag är det jag som står för fredagsfikat. Har bakat vaniljcupcakes fyllda med citronfromage och toppat med citronfrosting. Frostingen blev smarrig men på tok för lös, och således ful efter att ha blivit spritsad, därför är jag snål och bjuder inte på en bild!

Eller vad fan, man får väl bjuda på sig själv. Vill ni ha en på min brännblåsa också? Det är bara amatörer som INTE bränner sig när man bakar.

Sen duschade jag av mig resterna från baket och tvålade in mig med min nya favorit från Bodyshop, Sweet lemon. Citron ute, citron inne. Citron i duschen, citron i sinne. Eller hur det nu var.

Torsdagslyx!

Jag var så mätt efter gårdagens middag med Sandra&Anton att jag knappt orkade andas. De mest omsorgsfullt grillade grillspetten i världens historia, ljuvlig tsatziki/tzatsiki/whatever och FANTASTISKA grillade majskolvar var bara lite av det som serverade och jag behövde nästan åka skottkärra från bilen när vi kom hem efter några timmar.

TACK! För att ni är ni och för att ni skämmer bort oss med sån middagslyx på en annars rätt alldaglig torsdag.

torsdag, juli 08, 2010

Karatekid


Här i är det karateträning skulle jag tro. Ett himmelens liv, kanske inte är så konstigt eftersom jag farit runt som en duracellkanin sen jag klev upp vid 05.30 och nu satt mig ner i lugn och ro. Igår kände jag första sparkarna på utsidan av magen, funderade på om jag inbillade mig, men det var samma sak nyss. Inte lite mysigt må ni tro! :)

Lackat

Här är ett av lacken jag köpte i lördags, Material Girl från H&M!
Magen har jag gjort med Darling.

Godmorgon torsdag!


En bra dag måste börja med en bra frukost! Fick med mig Darling ut på tidig morgonpromenad (min tå gjorde så ont att jag fick gå utan sko på ena foten, ett mindre bra val såhär i efterhand), och sen har jag bara hunnit med frukost och dusch. Nu blir det jobb 8-17 och sen middag med Sandra och Anton. Jag vet någon som kommer somna snabbt ikväll!

onsdag, juli 07, 2010

Varning: bild på skadad tå

Vi skippade bion och åkte till stranden i Luleå istället. Där blåste det iskallt från havet och var molnigt. Vi packade ihop rätt snabbt efter att ha ätit jordgubbar och pussats litegrann, när vi kom hem så sken solen. Vi parkerade oss i solstolarna på altanen och mådde gott i solen, sen begav vi oss ner till älven för mitt tidigare nämnda premiärdopp!

Darling fegade ur, han är lite av en badkruka. Det är ingen badstrand vi har här nedanför oss, utan en småbåtshamn med botten som sluttar ordentligt. Mycket tacksamt då botten består av sten i varierande storlek och lera, det första fick jag erfara då jag rusade i. När jag kom upp var jag en halv tånagel fattigare. AJ!













Har struttat omkring i min nya bikini från Kappis sen solen kom fram, den är mycket skön och sitter ordentligt. Överdelen har en gelekant både upptill och nertill som gör att den inte halkar iväg ens när man tar en dopp i det blå. Kostar bara 129kr för överdelen och 99kr för nederdelen, och så har vi 25% på alla badkläder t.o.m söndag! Passa på, skynda fynda, finns i svart, turkos och rosa.

Årets första dopp!


Bättre sent än aldrig, en snabbis i älven fick det bli.

Rabatt, baratt, kravatt?


Säga vad man säga vill om min rabattskötsel, men när jag väl rensar så gör jag det ordentligt!

Bio i solskenet? Baklänges!

För att muntra upp sin besvikna sambo som vaknade till tråkväder så sa Darling till mig att boka biobiljetter. Inte var jag sen att haka på hans idé!

Men nu skiner ju solen, vad tusan. Bäst att bege sig ut en liten snabbis innan det är dax att fixa middag!

Träning som preggo

Många anser att man som gravid ska ligga på soffan och trycka i sig allt man är sugen på. Inte riktigt min uppfattning, jag vill må bra och ta hand om mig själv samtidigt som jag gör mitt bästa för att ta hand om det lilla livet i magen. Nu har jag drabbats av ett otroligt träningssug, men jag får tänka efter och träna lagomt.

Det finns en del träning man bör undvika, men man får lyssna på kroppen och känna efter ordentligt. Som sparkibaken-Therese så fint skrev "Träna för att hålla igång under graviditeten, inte för att förbättra din kondition och styrka, det får du fokusera på efter förlossningen".

Jag vill att min kropp ska orka med hela graviditeten och efteråt när vi har en liten här hemma att ta hand om. Att jag har problem med foglossning redan nu gör att jag får anpassa träningen, pratade med min BM och hon tycker det är klokt resonerat att fortsätta promenera men att hålla igen med golfen. Rotationerna som kommer med golfen stärker ryggen i stort men är ingen hejare för fogar som luckras upp i samma takt som knäckebröd i spöregn. Därför går vi några hål när jag känner att jag orkar, vi får se om det ens blir någon 18-hålare under den här sommaren.

Jag ska försöka komma igång med simningen och lätt styrketräning av axlar och rygg igen, och fortsätta jogga i lugna intervaller i kombination med mina dagliga promenader. Med den träningen tror jag att jag håller igång kroppen lagomt mycket för att det ska passa både mig i mitt nuvarande tillstånd och 23:an.

Krig i köket


Hade en mindre dispyt med hushållsassistenten. Köket är nu täckt av ett vitt lager mjöldamm, hoppas att polisen inte knackar på dörren. Hur jag ska få mina fårskinnstofflor svarta igen är ett senare problem..

Bullar istället för solstol

Vilket tråkigt väder det blev idag, jag som är ledig! Hade planerat att ligga i en solstol all day long, men det kändes inte så lockande när det är 14 grader varmt, blåser och småregnar. Jag lyssnar på Coldplay och bakar bullar istället!

Bjuder inte solen på sin värme så får ugnen bjuda på sin..

tisdag, juli 06, 2010

Små små mössor


23:an har fått två små mössor idag. Köpte i både 38/40 och 42/44 då dom var så billiga på Kappis rea!

Bröllopsinbjudan

Igår trillade det ner en bröllopsinbjudan i brevlådan! I sommar äger nu alltså två kusinbröllop rum, vi har dock bara möjlighet att närvara vid ett av dem, det som vi blev bjudna till igår. Turligt nog så är det på min lediga helg samma vecka som vi kommer hem från Turkiet, hade varit typiskt om vi varit borta.

En mycket rolig överraskning, jag är säker på att det kommer bli ett väldigt fint och roligt bröllop!

Sprungit idag!

Idag låg jag kvar i sängen till klockan åtta, tyckte sedan att det såg varmt ut i solen när jag petade isär persiennerna och kollade ut. Tog på mig shorts för morgonpromenaden och klev ut på bron, jösses! Utomlandsvärme, härligt! Lämnade huvtröjan hemma och begav mig ut med lurarna i öronen.

Blev lite sugen på att springa, så jag gick en låt- sprang en låt osv. Kändes mycket bra och jag var MYCKET trött när jag landade med arslet på bron och flåsade ut. Det är inte så konstigt att jag flåsar av att springa uppför trappen nuförtiden, om man jämför med hur mycket plats lungorna får i bröstkorgen nu mot för tidigare. 23:ans ommöblering i magen förändrar en hel del fysiskt redan nu, blir intressant att se vad som hänt till hösten.

Nu ska jag ligga i solstolen och må gott, börjar inte jobba förrän klockan 14. En isglass eller två ska jag nog också hinna med. Tjing!

måndag, juli 05, 2010

Nämen kolla

Nån kanske minns att min jordgubbsberlock från Thomas Sabo gick ett antagligen fasansfullt öde till mötes då jag helt plötsligt bara hade den lilla karbinhaken kvar på armbandet en dag? Den fanns ingenstans att hitta och jag sörjde, fick den i present av mamma&pappa och den kostade 598 riksdalen så det sved väldigt hårt. Fick tips av en kär vän som jobbat inom smyckesbranschen att jag skulle försöka få den reklamerad så det är känt att kvallan på karbinhakarna inte är den bästa.

Darling knatade in på Fritz Olsson här i Boden och dom skickade in den. Idag hämtade han ut den här lilla raringen. Lyckan är gjord! Halleluja för Thomas Sabo och Fritz Olsson!