torsdag, juni 30, 2011

Skön dag från start till slut

Dagen blev alldeles, alldeles underbar. Vackert väder och härligt sällskap, vad mer kan man begära? Jag blir alltid så varm i hjärtat när jag ser Astrid med andra barn som är så fina och omtänksamma mot de mindre. Och besiktningen gick bra! Tror det var min blommiga klänning som gjorde susen.

Efter att vi ätit middag här hemma så kom Palina förbi för att gratta Darlingen. Vi fikade, Astrid som var insmetad i gröt och puré-glass badade balja på köksgolvet, och sedan blev det en omgång Uno då den lilla hamnat i säng.

Elina och Crille firade sin semester som startar imorgon, jag firade min härliga föräldraledighet och Patrik, han sörjde över att behöva jobba imorgon. HAHA, rätt åt han! Komma här och spöa mig i Uno va..

Matpaus på bilbesiktningen

Published with Blogger-droid v1.7.2

Sommar i P1

Brukar ni lyssna på sommarpratarna? 2009 lyssnade jag på en del, men ifjol blev det nog inte ett enda program. Tycker det är ett bra koncept, och kommer lyssna på en del iår. Då jag promenerar kring klockan 13 varje dag så passar det ju perfekt de dagar jag rullar barnvagn solo. Om man inte kan/vill lyssna direkt så går det utmärkt att ladda ner från deras Poddarkiv.

Första programmet sändes 25 juni. Här nedan har ni hela listan med sommarvärdar, de markerade ska jag inte missa! Haha, oväntat att jag bara markerat kända kändisar, hälften av de omarkerade har jag inte en aning om vem dom är. Bäst att jag lyssnar så jag får veta då! Klockan 13 i P1 alltså!

JUNI
Mark Levengood
Torgny Lindgren
Clara Lidström
Göran Gudmundssom
Jason ”Timbuktu” Diakité
Maria Wetterstrand

JULI
Thomas Johansson
Henke Larsson
Beate Grimsrud
Nanne Grönvall
Ville Virtanen
Sylvia Schwaag Serger
Sven Nylander
Karin Broos
Jonas Jonasson
Freddie Wadling
Carl-Gustaf Wachtmeister
Gustaf Hammarsten
Dilsa Demirbag-Sten
Lars-Eric Aaro
Ulf Brunnberg
Ann Petrén
Carl Bildt
Anna Kåver
Martin Fröst
Monika Nyström
Sara Stridsberg
Fredrik Gertten
Babben Larsson
Jan Carlzon
Lars Ohly
Pia Sundhage
Kjerstin Dellert
Claes Hultling
Olof Wretling
Helena Bergström
Barbro Lindgren

AUGUSTI
Birgitta Ohlsson
Leif Mannerström
Alice Bah Kuhnke
Owe Wikström
Patrik Sjöberg
Yukiko Duke
Håkan Juholt
Vicky von der Lancken
Daniel Adams-Ray
Cecilia Forss
Barbro Osher
Johan Wester
Cecilia Uddén
Karl Ove Knausgård
Ubah Musse
Ann Olivecrona
Bengt Palmers
Gina Dirawi
Petra Marklund
Ghita Nørby
Leif GW Persson

Iväg på äventyr!

Igår hade vi det bra, lilla avkomman och jag. Hela förmiddagen myste och busade vi, på eftermiddagen gick vi till lekparken och gungade, åkte in till stan för fika med D och hämtades upp av pappan och kollade på bilar. Just det sista är väl ingen favoritsysselsättning för mig, men man får väl vara förstående och hänga med ibland..Efter hemkomst lagade vi middag och bakade innan jag sedan drog ut och sprang medans pappan nattade barnet, efter det sorterade jag ut kläder som ska skickas till behövande i Litauen, och sedan var det dax att äta. Fixade klart Darlingens födelsedagspresent (HIP HURRA IDAG!), monterade ihop Ikea-lego och kollade lite SATC innan sängdax. Puh, dagen startade lugnt och skönt men avslutades i högre tempo.

Idag ska vi till Piteå och hänga med Janicko, Oliven, Lisa och Hugo. Ska bli mycket trevligt, J&O har inte träffat Astrid än! En sväng på bilbesiktningen ska vi också hinna med, premiär för oss båda. Får bara ser när min lilla fröken behagar vakna, hon somnade om efter att vi grattat pappan imorse.



Grattis på födelsedagen, älskade pappan! ♥

onsdag, juni 29, 2011

Ikea, vart är mitt vattenlås?

Idag tog hantverkar-Mattias sitt pick och pack och lämnade oss med ännu ett fint badrum. Det gick verkligen undan med badrum nummer två!

Vi har spenderat kvällen med att montera ihop badrumsmöbler och fixat lite smågrejer, i helgen ska badrummet göras klart. Så långt som det går iallafall, för första gången har vi fått en ofullständig kartong från Ikea! Har skickat ett mail och hoppas att det löser sig, för jag älskar det blågula varuhuset och vill fortsätta göra det.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Astrid akrobaten

Av någon oförklarlig anledning blir hon ofta jättepigg innan hon somnar. Och nuförtiden innebär kombinationen pigg och magläge bebisakrobatiska konster. Hon ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka, snurrar, vänder och vrider sig. De senaste dagarna hon även kommit på att man kan göra såhär:




Bravissimo! Jättefint, men SOV NU!

Badrummet uppe just nu

Jag var tydligen mer senil än vanligt igår, glömde ju helt att fota framstegen i badrummet. Så här långt hann han, minus ett varv slipning och spackling. Under golvpappen ligger mattan! Idag blir det väggmatta, imorgon kan vi mest troligt börja flytta in. Tjoho vad det går!
Published with Blogger-droid v1.7.2

tisdag, juni 28, 2011

Tillökning i köket

Vi har blivit med kaffemaskin! På elgiganten hade de Dolce Gusto Piccolo Piano Black på erbjudande för 599kr, så vi klippte till för några dagar sedan. Har ganska länge funderat på en maskin från Nespresso, men nu fick det bli den här smidiga lilla rackaren.

Jag började dricka kaffe för kanske..ett år sedan om ens det. Inte i den benämningen att jag dricker flera koppar om dagen och dör av koffeinabstinens, men nån gång då och då blir jag sugen. Hellst ska det då vara starkt och svart som natten. Darlingen dricker några koppar om dagen på jobbet, men aldrig hemma förutom om vi får gäster.

Vi har bara hunnit prova Espresso Intenso och Chococino än så länge, och båda två får helt klart tummen upp. Dock var det kanske inte en sån bra idé från min sida att testa espresson 22:30, strax innan läggdax, hade lite svårt att somna och kände mig bakis när jag vaknade.

En bra sak med vår fina kaffemaskin (förutom att kaffet blir gott och att den är fin) är att det går superfort att fixa varmvatten. Betydligt snabbare än med vår vattenkokare! Perfekt då man vill ha vatten till en thékopp eller till lillans gröt, då själva kaffet aldrig vidrör maskinen så får man ingen kaffesmak på vattnet. Det är jättelätt att tömma och fylla vattenbehållaren, givetvis vill man ju alltid ha nytt, friskt vatten.

Utsvulten bebis

16 sekunder in i klippet försöker Astrid förmedla till sin mor att det är dax för frukost. Då var det bara att stiga upp och fixa lite gröt. Älskade unge!

Just nu i badrummet på övervåningen

Ni får se efter klockan fyra hur långt han hinner idag. Vilken nagelbitare va!
Published with Blogger-droid v1.7.2

måndag, juni 27, 2011

Nu är det klart!

Nästan iallafall, taklisterna ligger fortfarande på golvet utanför, en ny duschstång ska dit och vi måste hitta en fin och bra hylla till duschen. Väldigt nöjda är vi! Golvet ser nästan svart ut på bilderna, men är mörkgrått. Accentfärg fick bli orange, ingen färg jag haft som favorit tidigare men blivit riktigt förtjust i på senare tid. Funderar på att sätta upp en tavellist ovanför toalettstolen och ställa dit något fint, men vi får "bo in oss" först och så får vi se sen.

Ljuset från lamporna blev som ufon när jag fotade, men alternativet var med blixt och då blev alla färgerna fel. Borde verligen lära mig kameran och dess inställningar bättre! Om någon vill veta vart vi köpt något så säg till, allt utom blandaren är nytt.


Tadaa!



Här ska det sättas upp en handdukstork när vi får fjärrvärme i höst.



Hej hej, i spegeln står jag!



Blandaren Kråkskär från Ikea

Klantigt

Nog för att det är trångt att köra sedan istället för kombi då man har småbarn, men nog tycker jag att en vattenflaska ska få plats? Det tyckte inte Darlingen som lät den åka med mellan framrutan och huven. Och det upptäckte vi först efter typ tre mil!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sneak peak

Här får ni en tjuvkik, ska fota ordentligt ikväll efter att Astrid somnat och jag varit ut och sprungit. Bäst att skriva det här, att jag ska ut och springa, då blir det svårare att smita undan. Psykologisk krigsföring mot mig själv-javisst!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Tre grejer kvar-sen ska jag fota!



söndag, juni 26, 2011

Söndag

Inatt var den lilla orolig, så hon fick komma över till våran säng, och ganska fort blev det kokandes varmt. Vi låg på trekvarten alla tre, och även om det var mysigt så tror jag inte att det var särskilt bra för varken min rygg eller mina revben som Astrid utövade kickboxning mot. När vi nått morgonen lade jag ner henne i spjälsängen, tror ni då inte att hon somnade som en stock och sov betydligt längre än hon brukar? Det gjorde pappan också, skönt för dem med sovmorgon.

Efter uppvaknande, dusch, frukost och lite socialt umgänge styrde vi kosan mot Piteå för barndop. Det var mitt kusinbarn som blev blöt om huvudet, och större delen av släkten på mammas sida var där. Mycket trevligt att träffas som vanligt, och lille Otto (som en ungefär en månad yngre än Astrid) var glad, nöjd och fin som få!

Efter dopfika så åkte vi hemåt, det väntades besök av rörmokaren som skulle plugga rören i badrummet på övervåningen. Han ringde dock och frågade om det gick bra att han kom senare, och det gjorde det såklart. Hade bara varit kul att veta i förväg så hade vi kunnat stanna ett tag i Piteå och hälsa på några saknade vänner. Nåja, det kommer fler tillfällen! Sen vi kom hem har vi bara tagit det lugnt, Darlingen hämtade hem middag från Max medans jag nattade lillan och vi har kollat ett avsnitt SATC.

Nu är rörmokaren och Darlingen uppe i badrummet och lever om, ska hjälpa till att bära ner lite rör, toalettstol och handfat alldeles strax. Nu har vi förresten igen all "träning" med att vänja Astrid att sova med ljud omkring sig. Det smäller och lever om där uppe, men hon sover som en klubbad säl. Samma sak har det varit alla kvällar då vi spikat lister/dragit lös lister/levt om allmänt under renoveringen. Väldigt skönt!

Imorgon ska jag lägga upp bilder på badrummet, svara på era kommentarer och läsa ikapp era bloggar, nu blir det utrensning av badrummet och kanske ett avsnitt SATC till. Sov gott, imorgon börjar en ny vecka!

lördag, juni 25, 2011

Den dåliga vinnaren av fia med knuff

Idag har vi småtråkigt väder och är lite trötta. Grönis kom förbi på fika och nu har vi just spelat fia med knuff. För mig gick det SKITDÅLIGT! Nåja, även förlorarna får palt till middag, så det svider inte så hårt.
Published with Blogger-droid v1.6.9

fredag, juni 24, 2011

Glad midsommar på er!

Published with Blogger-droid v1.6.9

Trevlig midsommar

Tji fick jag för att jag var så kaxig. Det där som "bara" skulle fixas visade sig vara ett betydligt större projekt än förväntat. Till sist fick vi till det någorlunda, och det som är kvar att göra är listningen i taket, sätta fast ett lock över en eldosa och koppla vattenrören till handfatsblandaren. De befintliga rören till handfatsblandaren var tio cm för korta, surt!

Vi fixade inte att plugga rören i badrummet uppe, så vi hoppas kunna få hjälp med det innan måndag. När det var läggdax för Astrid stod vi utan vatten och visste inte om vi skulle lyckas få till det så vi kunde slå på. Efter ett besök hos grannarna där jag fick en tillbringare med vatten till vällingen och en gottepåse med vvs-delar kunde vi fixa det provisoriskt.

När klockan var 00:12 lade jag huvudet på kudden och somnade ovaggat. Var dock skönt att få allt som gick färdigt så vi inte behövde fortsätta med det på morgonen. Så skönt att kliva upp och gå ner till en nystädad nedervåning istället för en byggarbetsplats.

Nu sitter vi i bilen påväg upp till Bredsel där det ska firas midsommar. Knäppjag som trodde midsommarafton var på lördag, noll koll har jag. Vädret ser ju himla kul ut i riktningen vi beger oss, hoppas att det hinner blåsa bort.

Trevlig midsommar på er!
Published with Blogger-droid v1.6.9

torsdag, juni 23, 2011

Bara det roliga kvar!

Nu åkte just hantverkarna och vi ska sätta igång med montering av rör, inredning och annat kul!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Sömnsnackaren

Jag har pratat i sömnen mer eller mindre hela livet. När jag var yngre hördes det sällan vad jag sa, men jag var i stort sett alltid arg. Sen jag träffade Darlingen och han kunnat återge mina nattliga samtal med mig själv har jag mest sagt roliga saker.

En gång satte jag mig upp i sängen, pekade mot dörren och sa klart och tydligt "-RANDIS, kom ner därifrån!". Vi tolkade det som att Randis var en katt som satt sig på dörrlisten. Vi har aldrig haft nån katt.

Det var iallfall inte poängen med det här inlägget, utan det var nattens surr jag tänkte återge. Då Darlingen är ledig idag (hip hurra vilken bra överraskning!) så tog han babyjouren efter läggdax. So far so good, men det han inte räknat med var att han skulle ha en expertkommentator till hjälp under natten. Så fort hon pipit till och han rest sig ur sängen har jag öppnat truten "-Nu är klockan XX, hon vill nog bara ha tutten", "-Klockan är xx, det är dax för lite mat". Jag hade proppat igen truten på mig med en socka om jag hade vetat hur jobbig jag varit i natt, men det roliga i det hela är att jag inte varit vaken. Jag vet mycket väl att Darlingen fixar nätterna precis lika bra som jag, men mitt sovande jag ville ge lite tips.

En annan natt för inte så länge sedan, då ljög jag i sömnen. Darlingen frågade om hon bara ätit en flaska (hon äter välling om nätterna), och jag svarade att hon ätit två, så jag hade varit ner och blandat en till. Skitsnack, det hade jag inte alls gjort. Mycket kan jag missa när jag är i sömnens värld, men hade jag gått ner och blandat en till flaska hade jag nog vaknat till tillräckligt mycket för att minnas det på morgonen.

Han har det inte lätt den där Darlingen..

onsdag, juni 22, 2011

Väggmatta på plats!

Imorgon ska bården upp, och sen är det färdigt. Då är det bara att städa till, göra i ordning och tömma badrummet uppe, för på måndag är det dax att sätta igång där.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Slöa sköna onsdag

Vi flyr oljudet från byggfläkten i badrummet nere genom att busa i stora sängen och i Astrids rum på övervåningen. En riktigt slö och skön dag har vi, om det inte regnar på eftermiddagen tar vi oss nog en promenad för den friska luftens skull. Snart är det midsommar med tre lediga dagar för pappan, ska bli skönt att vara tillsammans alla tre. På söndag ska vi på dop, och lördag ska vi vara i Bredsel. Får se vad som händer övrig tid, kanske man skulle njuta av att bara vara hemma istället för att planera in aktiviteter och flänga runt?

Le bain

Det rullar på med badrumsrenoveringen, igår när jag åkte till Luleå hade golvet just torkat efter en andra spackling. När jag kom hem 4 timmar senare låg den nya mattan där den ska! Dock hade han redan hunnit täcka med papp, så vi har inte kunnat se exakt hur det blev, men kanterna och svetsningarna är då fina iallafall. Idag har han redan hunnit spackla till på väggarna, och i eftermiddag åker väggmattan upp om det inte behövs spacklas på något.




Golvet spacklat ett varv



Just nu

tisdag, juni 21, 2011

En fråga

Nån som vet vart mute-knappen sitter på en sån här? De som säger att hon är en exakt kopia av sin far har missat en aspekt-ljudligheten. Den kommer från hennes mor!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Jätteroliga Hanna

Knack knack, sa det på dörren klockan 8. Han kom tillbaka hantverkaren, jag var rädd att han skulle blivit skrämd av mitt dåliga skämt igår och inte tänkte komma tillbaka. Men det gjorde han! (När han kom tillbaka efter en stunds frånvaro igår, kanske var det lunchen, satt jag och monterade ihop diverse badrumsinredning. "-Jag är snart färdig!" hojtade jag då, "-Bäst att du lägger på ett kol!" Just trevligt sagt, han tyckte säkert att jag var jätterolig.)

Just nu gömmer vi oss på ovanvåningen för att inte mamman ska få mundiarre och råka skrämma iväg/förarga honom. Eller så är det så att den lilla just sovit förmiddag och vi tar det lugnt i vår säng. Såhär ser vi ut iallafall:



Kanske är bäst att vi tar bussen till Luleå och hänger med Anna, Edvin, Nina och Nion. Lite fika skulle inte sitta fel, så det låter som en bra plan!

måndag, juni 20, 2011

Respektlöst

Alltså, mitt blod kokar. Jag blir så arg på folk som måste trycka ner andra för att må bättre själv. Eller nej, jag tycker synd om de satarna. Det måste vara fruktansvärt att inte vara lycklig i sig själv och att tro att man mår bättre innerst inne om man tvingar någon stackare att må sämre än vad man själv gör.

Anitha Schulman, hon skriver vad hon tycker, tänker och känner, rakt upp och ner. Jag delar inte alla hennes åsikter, men jag respekterar dem. Hon har fått så fruktansvärt mycket skit från främmande folk sen hon blev mamma och har berättat ocensurerat om hur hon mår och hur deras vardag ser ut.

Idag skriver hon om hur trött hon är på elaka personangrepp i kommentarsfältet, och jag förstår henne. Det handlar inte om att hon bara vill bli stryken medhårs, folk är verkligen vidriga emellanåt. Om de vågar stå för vad de skriver? Nej, eftersom kommentarerna är anonyma. Bara det visar ju på att de vet att det är något fel med sättet de beter sig.

De flesta som kommenterat dagens inlägg försöker peppa henne till att skita i alla elaka idioter, men så finns det några "guldkorn", som anonyma signaturen Lisa:

"Varför skriver du om ditt liv? Varför tycker du att det viktigt att synas och höras? Varför är ditt privatliv inte privat? Tror du att du inte finns om du inte skriver om ditt liv och får kommentarer – även om du bara vill ha positiva.

Anitha, jag är övertygad om att du är en fantastisk person utan att behöva få okända personers bekräftelse."


Man kan ju fråga sig varför denna Lisa läser Anithas blogg, och tydligen är så nyfiken på hennes privatliv, men inte kan låta bli att kommentera att hon inte borde skriva? När jag tidigare blev irriterad över hur folk skrev, vad de skrev om och vad deras åsikter innebar så sa alltid Darlingen "-SLUTA LÄS DÅ". Och det är ju så jäkla rätt.

Det finns väldigt få människor som skulle vräka ur sig elakheter face to face till en främling, men när man sitter och gömmer sig bakom en skärm är det fritt fram. Istället för att bli irriterade och provocerade på hur Anitha lever sitt liv, kan de då inte bara låta bli att läsa?

Majskrok-lover

Published with Blogger-droid v1.6.9

Senaste nytt från badrummet

Precis när vi låst ytterdörren och lagt nyckeln i brevlådan så dök en kille upp. Trevlig och effektiv, nu hoppas vi bara han är duktig också. Astrid fann honom mycket intressant, så det bådar gott. Hon är en ypperlig människokännare nämligen (det har vi bevis på eftersom hon tycker Pa är farlig mellan varven), en av hennes många talanger.

Klockan är 9 och hantverkaren lyser med sin frånvaro

Man skulle kunna tro att man vet hur det är med hantverkare då man lever med en. Men icke! Här sitter jag och muttrar, för en timme sedan skulle han/hon varit här. På ett litet tag måste jag lämna hemmet för att åka in till banken och skriva på de nya lånepapperna (vi lånar upp vårat bostadslån för renoveringen), och någon skulle vara hemma för att släppa in hantverkaren. Skulle ju iofs kunna lämna Astrid hemma som husvakt, men det vette katten om hon inte skulle hitta på något ofog.

Nåja, bara att gilla läget och få det att funka!



Vardagsrummet just nu, känns mer som ett lager för badrumsinredning!

söndag, juni 19, 2011

Kalas!

Idag har vi firat underbara lilla Hugos ettårsdag (som inträffade i onsdags). Tänk att det lilla charmtrollet redan funnits ett år på jorden, helt otroligt hur fort tiden gått. På kalaset var det gott om busiga barn (även några ännu busigare pappor) och smarrigt fika, precis som det ska vara!

Vi hade en trött liten tjej med oss hem, hon slocknade omgående efter att vi satt oss i bilen. Det tar på att premiärkalasa, det fanns många leksaker att provsmaka och massor av människor att titta på.

Tack för idag fina familjen Hedman/Pettersson och alla andra vänner som vi hann träffa under kalaset!



Här var han bara 1 vecka och myste i Darlingens famn

"-Jag kan hjälpa dig mamma!"

lördag, juni 18, 2011

Bara så ni vet

Vi lämnade det dåliga vädret och våra pengar i Haparanda! Allt vi ville ha fanns, snacka flyt. Nu blir det ett snabbstopp i Luleå för att handla det sista (toalettstolar och spegel till badrummet nere). Sedan brassar vi hem, lastar av, byter bil och åker vidare till Bredsel.

Alla förberedelser inför mattläggarens ankomst på måndag är nu gjorda, det sista målandet gjorde vi imorse innan vi for. Det här har gått misstänksamt bra!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Astrid kör

"-Nästa stopp Ikea!" hojtade vår lilla chaufför. Skönt att hon körde så vi kunde få vila ögonen lite, Darlingen och jag.
Published with Blogger-droid v1.6.9

fredag, juni 17, 2011

Här händer det grejer

Här har det hänt en helt del idag. Jag rev ut det som gick i badrummet på nedervåningen innan Darlingen kom hem, och under kvällen fick vi besök av en rörmokare som hjälpte oss plugga igen ledningarna. Vi gjorde sedan färdigt det sista (bar ut toalettstol osv), och började måla. Tak, lister och dörrkarm är nu målade första varvet, imorgon hoppas vi hinna med andra varvet, om inte så blir det på söndagkväll.

Imorgon bär det av till Ikea där det ska inhandlas inredning, och så ska vi förhoppningsvis hinna in på Jula också. Shit så fort det här gick, igår satt vi och funderade på hur vi skulle göra, och nu gör vi det. Astrid har varit en exemplarisk hejaklack idag, stått utanför badrummet i gåstolen och viftat med händerna i takt med sina hejarop.

Nu blir det jordgubbar och SATC (vi har börjat kolla boxen igen från första avsnittet) innan sängen, imorgon ska vi vara pigga, glada och uppe med tuppen. Ingen tid att spilla!






Färgerna på "under arbete" är mest rättvisande. Snyggt med babyblått golv va?

Plocka sig en liten bukett

Published with Blogger-droid v1.6.9

Snabba ryck i badrumstagen

Nu ska ni få höra anledningen till att vi var på banken förra veckan! Vi har länge funderat på att göra om båda våra badrum, och nu börjar det verkligen vara dax då golvmattan torkat och spruckit litegrann. Sen är det ju alltid kul att få nytt och fräscht, mattan som är på vägg och golv nu är sliten, missfärgad och riktigt ful. Därför ringde Darlingen runt och vi ville få in offerter från tre olika firmor. Den ena (som dessutom gav bäst intryck och har rykte att vara bäst av dem tre) hörde av sig snabbt, de andra har vi fått jaga men fortfarande inte fått något svar från. Hantverkare i ett nötskal? ;)

Att vi har så bråttom beror på att firman som lämnat offert har tid med oss innan semestern, de andra två hade tid först till hösten. Vi hade redan bestämt oss för att anlita firman som vi nu valt, så länge det inte visade sig att de tagit överpris, och nu när vi räknat så verkar det vara en bra deal. Igår bestämde vi oss för vilken matta det blir (samma i båda badrummen), och nyss ringde Darlingen och berättade att de kommer PÅ MÅNDAG! Jösses, vi har lite att stå i under helgen alltså.

Allt ska ut från badrummet nere, taket och dörrkarm ska målas, taklisterna ska ner, vi ska öppna och kolla bakom där duschblandaren suttit då det kändes lite mjukt, och vi ska förhoppningsvis hinna på Ikea och inhandla nya handfat, kranar, skåp, speglar och lampor. Nya toalettstolar ska vi nog köpa på Jula, ska dit och kolla på dem ikväll om det hinns, och där ska vi även köpa duschslangar och munstycken. Det enda som blir kvar sen tidigare är duschblandarna och badkaret.



Bård/vägg/golv

torsdag, juni 16, 2011

Altaneftermiddag

Idag besökte vi Bodyshop's rea en snabbis (vilket resulterade i en tung kasse) och fick byta en BBiB (bajsblöja i bagagelucka) innan vi åkte vidare till Sara och Cornelia. Där spenderade vi eftermiddagen ute på deras altan, döttrarna (ja jösses, vi har döttrar!) lekte så fint bredvid varann och vi morsor fick fika och surra i lugn och ro. Det är så kul att se dom små tillsammans, och jag är så glad att jag tack vare bloggen träffade Sara!

Dock infann sig renoveringssuget så fort jag klev in genom dörren hos dem, jag vill göra om hemma NU. Farligt att hälsa på folk som har fint hemma! Vet inte riktigt vad jag vill göra, eller vart jag vill göra det, men badrummen är pågång iallafall.



Fina flickor!

Torky on the go

Evelina tipsar om att man kan få hem en Torky on the go helt gratis, så jag tipsar vidare. Klicka här och fyll i koden TOG2011, finns massor av fina att välja på. Perfekt att ha med i bilen, på picknick, under vagnen osv.



Den här valde jag!

Babblarna

Här hemma är Babblarna omåttligt populära. Det var syster/moster Jessica som introducerade oss för dom här fina, men efter tusen gånger smått enerverande, filurerna. Astrid ÄLSKAR dem, kan glo på skärmen hur länge som hellst, se samma klipp om och om igen och blir sedan arg, stampar och viftar när det tar slut.

onsdag, juni 15, 2011

Sagostund med pappan

Rutorna blev dugliga tillslut! Och bortsett från den roliga sysslan har jag/vi hängt i lekparken med Anna, Carla och Alice, promenerat, hängt ut tvätt, varit på badhuset (där jag simmade och Astrid plaskade runt med pappan), ätit middag, haft sagostund i myshörnan och haft fint besök av Palina. Fika i solen blev det med gästerna, Astrid var vaken och social/rädd för Patrik en liten stund innan hon blev lagd i sitt babyfängelse. Nu sover hon som en stock, och jag borde egentligen göra likadant.

Man kan ju fråga sig varför jag då sitter här, marsch i säng. Nån gång ska man väl lyckas somna innan tolv, övertröttheten som gör det omöjligt att somna börjar bli ganska tröttsam. Och imorgon vill jag vara pigg! Då ska vi till Luleå en sväng och sedan åker vi vidare till Sara och Cornelia, kommer nog bli en kanondag!

Randiga rutor

Randigt är ju snyggt, på tapeter, gardiner och kläder t.ex. Men inte så fint när det gäller nyputsade rutor. Vette katten om det här blev bättre än innan, då kunde jag ju ge sken av att vara upptagen med andra, viktigare och roligare saker. Nu syns det ju att jag gjort ett försök men misslyckats. När inte solen skiner in så syns det inte, men när den väl gör det..oh my. Och jag hoppas ju på en solig sommar!

Snabba ryck nu, hur får man ordning på randiga rutor? Överväger starkt att plocka fram spegelspray och en rulle hushållspapper.

tisdag, juni 14, 2011

Lackilack


Precis såhär vill jag alltid ha mina naglar. Korta och knalliga! Nylackade med H&M's Check Me Out, 39.50 ynka kronor. Tidigare fnyste jag alltid åt billiga lack, men H&M's har fått mig att tänka om. Täcker bra och kostar nästan gratis, blir det bättre än så?

Vår dag-inte så fasligt spännande.

Då vädret tycktes bli tråkigt idag så fick det bli en fixardag. Har ringt några telefonsamtal, gjort kanelgranola och bakat limpor. Men det mest spektakulära är: JAG HAR PUTSAT RUTORNA! Kors i taket! Det som brukar göras under våren blev framskjutet dag för dag tills sommaren var här. Men nu är det gjort, efter mina två fönsterputsarmotton "det kan ju inte bli värre" och "så länge det ser renare ut så duger det". Ni är alltså inte inbjudna till att skåda mitt jobb med kritiska ögon.

Solen kom dock fram ändå, trots att jag inte bett den, och dagens promenad blev i solsken. Kommer du tillbaka nu värmen? Hjärtligt välkommen i sådana fall, nu har jag nästan betat av hela tråklistan som blev satt på vänt under den tropiska väderperioden vi bjöds på.

måndag, juni 13, 2011

Hurra för åsikter, fy fan för värderingar.

Varför ska man med lupp leta fel hos andra? Bestämma vad som är rätt och vad som är fel, döma hur andra beter sig och värdera deras val? Fy vad less jag blir! Det har blivit så uppenbart för mig sedan Astrid kom, att när det gäller barn så anser sig alla ha rätt till att uttrycka sina åsikter och att alla anser sig själva ha rätt.

Ta t.ex. valet att resa med barn på solsemester, från ena sidan där de till resor tveksamma står får man höra att det är oansvarigt att utsätta små barn för flygresor då de kan få ont i öronen, att det är en helt annan bakterieflora vilket kan ställa till det för små magar, och att en olycka kan ju hända, vill man verkligen vistas i ett annat land då? För att inte tala om värmen! Stackars barn!

Mitt emellan står man och funderar, lock i öronen kan ju till största sannolikhet undvikas om barnet dricker under start och landning, de ska ju inte äta eller dricka något som man som förälder anser vara osäkert, sjukvården är i de flesta andra länder lika bra som hemma, och de senaste dagarna har ju verkligen bevisat att vi inte bor på nordpolen direkt. Visst finns det risker, men om man tänker sig för så ska det väl inte vara någon fara?

På andra sidan står de helt avslappnade och skrattar åt alla argument som de tveksamma kommer med. De dömer ut dem som fåniga, löjliga hönsmammor som kommer curla sina barn tills dom är 30. Stackars barn!

De här grupperna finns att finna då det gäller i stort sett alla frågor och funderingar, och deras högborg heter Familjeliv. Tidigare när jag funderade över något kunde jag leta svar där, men jag ger fan upp. Det är inte klokt vad människor anser sig ha rätt till att säga/skriva, och hur vidriga folk kan vara bara för att de sitter framför en dataskärm och inte står ansikte mot ansikte med personen de klankar ner på.

Visst får alla ha åsikter, och tur är det väl att vi alla inte tycker likadant, men det är alla värderingar om vad som är rätt och fel som gör mig illamående. När det gäller frågan om halvårsbarn ska äta välling eller ersättning, om det är okej att publicera bilder på sina barn på internet, när/om det är okej att ha barnvakt för att själv gå på fest osv.

Jag har velat, och velar fortfarande, över hur jag ska göra när det gäller Astridbilder här på bloggen. Ena dagen är min lösning vattenstämplade bilder, nästa dag inga bilder alls och den tredje dagen funderar jag på låst blogg. Sen kommer dagar som idag, då jag funderar om det verkligen kommer vara en big deal då Astrid blivit stor nog att förstå och bestämma själv. Kommer exponeringen av oss själva att minska under de kommande åren? Jag tvivlar.

Därför läser jag runt för att hitta olika syner på saken och lättare kunna bestämma mig. De tveksamma tycker det är FRUKTANSVÄRT hur man exponerar sina barn, tänker man inte på risken att någon kan sno bilderna? Oansvarsfullt! De avslappnade skrattar och funderar om de tveksamma ska gömma sina barn från omvärlden hela livet, och undrar varför någon skulle vilja tjuva bilder på deras ungar. Hönsmorsor!

Och här står jag i mitten och funderar hur fan jag ska göra. Hur gör ni?

Astrid-listan

Äta:
-Gillar att göra prutt- och blåsljud med mat i munnen.
-Dricker gärna vatten ur flaska.
-Gröt till frukost, mat till lunch, frukt/gröt till mellis, mat till middag, gröt till kvällsfika och två flaskor välling under natten.
-Äter både burkmat och hemlagat, har endast ratat banan och kyckling med rotsaker.

Sova:
-Vaknar vid 07 och sover en lur kring 09, 13, 18.
-Sover i eget rum, och går för att sova kring klockan 20.
-Snurrar runt likt en liten propeller tills hon hittat en skön sovposition, och vill bara sova på mage.
-Vaknar två ggr/natt för mat, och oftast några gånger till då det räcker att vi pluggar in nappen.

Kroppen:
-Vänder sig med lätthet både mage till rygg och rygg till mage.
-Sitter själv (från 5 månader).
-Tror ibland att hon kan ställa sig själv och skjuter ifrån med benen då hon sitter och de är uppdragna mot kroppen. Slutar alltid mindre bra med tippad och arg bebis.
-Utforskar sin röst med höga toner och upprepar stavelser "ätatata", "hananana".
-Drar upp sina knän under kroppen då hon ligger på mage, skjuter ifrån och blir förbannad när hon fortfarande ligger kvar på samma ställe.

Göra:
-Älskar att gunga.
-Jagar gärna dammsugaren och mamma med gåstolen som hon nu manövrerar riktigt bra.
-Undersöker det mesta som kommer i hennes väg, först med händerna och sedan med munnen.
-Vill sitta upp i vagnen då hon är vaken (vi har haft sittdelen i snart en månad).



Inte att förglömma: hon håller på att få en kalufs!

söndag, juni 12, 2011

Stan, städning, fest, besök och bad.

Igår åkte vi till Luleå en sväng för att leta examenspresent till den lilla fastern (som visserligen inte är så liten, men ung iallafall), men det slutade med att mamman hittade två plagg till sig själv och vi träffade Erika, Jocke och Willis som vi lunchade med på en uteservering.

Strax efter 14 var vi hemma igen för att städa på kvarteret tillsammans med grannarna, min uppgift blev att tillsammans med en granne handla och plantera blommor i de farthinder som finns utplacerade lite här och där. Svettigt var det, och skönt blev det med två dopp i Luleälven efter avklarat arbete. Belöningen i form av grillfest startade vid 17, och det smakade mycket bra med grillad fläskfilé, potatissallad och grönsallad.

Då min chef gick på föräldraledighet i torsdags så var det grillfest även hemma hos henne, som jag anslöt till efter att jag ätit med grannarna. Där timade jag in efterrätten perfekt, och sedan blev det kubbtävlingar, dansspel på Nintendo Wii, surr och sångtävling. En mycket trevlig kväll med mina mycket trevliga arbetskamrater som utan tvekan är dom bästa!

Idag har vi promenerat till Ica, matat söta bebisfåglar och deras mammor (jag och Darlingen iallafall, Astrid sov i vagnen), och ätit middag tillsammans med svärisarna och den tidigare nämnda fastern. Efter att de åkt hem så blev det ett kvällsbad för den lilla och pappan, vet inte vem som hade roligast, men de var högljudda och hela badrummet är blött iallafall.

Nu håller pappan på att natta den lilla och sedan ska vi mysa i soffan med en film som vi passade på att hyra på Ica, en komedi som heter The Dilemma blir det. Trevlig söndagkväll på er, ladda nu upp batterierna för den kommande veckan!



Vilken service

Astrid är snäll och bäddar sängen åt oss!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Knäckebröd var det här

Med ljus och lykta har jag sökt efter knäckebrödslådan från Different Design utan framgång. I en butik här i stan försökte de beställa hem en åt mig, men den fanns inte att få tag i för dem heller, så jag hade nästan gett upp.

Men ödet ville annat och i fredags då vi var in på Presenten i Piteå så stod den där, mitt framför mig och ropade mitt namn. Jag har telådan, bullfatet och brödfatet sedan tidigare, och känner mig nu rätt nöjd med min lilla samling.



lördag, juni 11, 2011

Min belgian blue-tulpan

Ni kan ju föreställa er storleken på den innan bladen började torka ihop och vika sig utåt. Den här rackaren var tre gånger så stor som alla andra tulpaner i rabatten innan den blev avrättad med sax och förvisad till soptunnan.