Botten:
100g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
3dl fin glutenfri mjölmix
Kräm:
1 burk krossad ananas (400g)
1 burk creme fraiche
2 ägg
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
-Sätt ugnen på 200grader
-Kör ihop alla ingredienser till botten i matberedare
-Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och låt stå kallt i 15 minuter
-Häll av spadet från ananasen och låt rinna av väl
-Blanda ihop alla ingredienser till krämen
-Häll smeten i pajskalet
-Grädda i nedre delen av ugnen ca. 25 minuter eller tills krämen stelnat
-Låt svalna innan du serverar antingen som den är eller med vaniljglass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ja det är ju bra med svart men vi ska köpa ny så vi kan ju välja lite mer.. Det finns ju så otroligt många bara.. Hur har din graviditet vart än så länge då?
SvaraRaderammmums.. Ska provbaka detta i morgon, men med annan deg. Jocke har blivit "frisk". Dom hittade ingen intollerans mot gluten, så vi provar oss fram i små mängder.. Än går allt bra. *peppar, peppar*
SvaraRaderaHej! Går det bra att göra pajen kvällen innan? Eller blir den väldigt blöt då? Har gjort ananaspaj tidigare med glutenfritt mjöl, den blev god men pajdegen blev ganska blöt. Hade dock inget fiberhusk i. Ibland tycker jag pajer blir godare dagen efter! /Jenny (gifte med en glutenintolerant)
SvaraRaderaJenny: Jag har gjort klart botten för sig och fyllningen för sig, och sedan gräddat den innan den ska ätas. Vi har även käkat "resterna" några dagar efteråt, och jag har aldrig reagerat på att den skulle ha hunnit bli blöt :) Lycka till!
SvaraRadera