350g mjukt margarin
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl glutenfri mjölmix (eller vetemjöl om så önskas)
250 mörk choklad
-Sätt ugnen på 175 grader.
-Vispa margarin och socker vitt och krämigt (ett tips är att använda hushållsassistent, det var tungt med elvispen).
-Rör ner kakao, sirap och salt.
-Rör i ett ägg i taget och sedan mjölmixen.
-Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
-Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter, häll i smeten och grädda 20-25 minuter. Prova att picka med en sticka, kakan ska fortfarande vara lite kladdig och stelnar när den svalnar.
-De är godast efter en natt i kylskåpet (eller har bäst konsistens iallafall enligt mig), och går utmärkt att frysa om man inte kan/vill äta en hel plåt på en gång.
Försvinnande goda..
Tror du man kan hälla smeten i muffinsformar istället? Av någon anledning så har jag ingen plåt med höga kanter :3
SvaraRaderaSV; Tack! Får dock vänta med receptet till nästa gång, hade inte ens en visp och såg din kommentar om att det kunde bli tungt ;)
SvaraRadera