tisdag, oktober 19, 2010

Glutenfri äppelkaka

2 ägg
3dl socker
4½dl glutenfri mjölmix
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1½dl vatten
150g smält smör/margarin

2-3 normalstora äpplen i klyftor
½dl socker
2tsk kanel

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda de torra ingredienserna
Rör ner torrvaror, vatten och margarin i äggsmeten
Häll i form 25x35cm, klädd med bakplåtspapper
Blanda kanel och socker i en plastpåse
Lägg ner äppelklyftorna och blanda runt
Tryck ner klyftorna i smeten
Strö över resten av kanelsockret
Grädda i 200 grader ca 40 minuter
Låt svalna och skär i bitar

Servera gärna med vaniljsås, glass eller grädde
Går utmärkt att frysa

11 kommentarer:

  1. mmm.. Såg inte alls illa ut det där. Jocke skickar en beställning ;)

    SvaraRadera
  2. Tror jag ska servera den till fredagsfika nästa vecka, du får tipsa honom om det :P

    SvaraRadera
  3. Anna13:58

    Hittade hit när jag som "nybliven" glutenallergiker googlade på glutenfri äppelkaka och jag och min lilla son har nyss ätit den med glass till. OMG! Megagod och enkel att göra! Första glutenfria bakverket för mig och det blev kalasbra. Tusen tusen tack! Om jag känner mig själv rätt kikar jag säkert igenom resten av bloggen lite senare också. :)

    SvaraRadera
  4. Anna: Vad glad jag blir över din kommentar! Visst är den enkel och supergod!

    Jag har en etikett som heter "Recept" (klurigt nog), om du kollar i rull-listen på vänster sida. Där lägger jag in alla glutenfria recept, kanske hittar du något annat smarrigt att baka :)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag googlade efter "Glutenfri äppelkaka" och din blogg kom upp.
    Jag passade på att läsa lite om dig och din familj då och du har en mycket trevlig blogg.
    Jag själv föddes med glutenallergi och mina första år i livet plågades jag av denna hemska sjukdom. Nu fyller jag 22 år till sommaren och har verkligen vant mig vid min livsstil och accepterat det.
    En mycket inspirerande blogg som jag fortsätter att följa.

    Kram på er :)

    SvaraRadera
  6. Angelika16:39

    Hej jag har nyss bakat äppelkaka o den blev jätte god. Jag föddes med glutenallergi o jag har vant mig vid kosten men de är inte billigt med glutenfria produkter
    , så mitt råd är baka så mycket blir billigare än o köpa bröd o bullar

    SvaraRadera
  7. Angelika: Visst är den smarrig! Att baka hemma blir ju inte bara billigare, utan även så mycket godare :)

    SvaraRadera
  8. Mmhh, denna ska jag göra till helgen :)

    SvaraRadera
  9. Miriam00:31

    Tack för ett supergott recept! Kakan som min vän gjorde till mej idag blev så god! Detta kommer att bli mitt favoritrecept!!!!!

    SvaraRadera
  10. Anonym19:36

    Denna blev fantastisk! Jag la till 1 tsk xanthan pulver för att kompensera för gluten ! Tack för ett otroligt lyckat recept.

    SvaraRadera