50g jäst
100g margarin
5dl mjölk
2msk fiberhusk
1 ägg
½dl socker
1tsk kardemumma
1tsk kanel
1tsk salt
12-13dl glutenfri mjölmix
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och häll över mjölken, värm till fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner fiberhusk och rör om. Låt svälla ca. 10 minuter.
Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna i hushållsassistent. Lås jäsa övertäckt ca. 30 minuter, gärna på varmare plats.
Baka ut, låt sedan bullarna jäsa övertäckta ca. 30 minuter. Pensla med ägg/vatten och strö över valfri garnering. Grädda ca 10 minuter i mitten av ugnen, 250 grader.
Goda fyllningar:
Smör, kanel, socker
Smör, vaniljsocker, socker
Smör, riven mandelmassa, kokos
Garnering:
Pärlsocker
Strössel
Hackad mandel
Förvara i frysen och tina när de ska ätas, de blir fort torra då de inte innehåller något gluten. Och så är ju ljumma bullar alltid godast!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar