Kakan:
150g smör
150g vit choklad
3 ägg
2dl socker
1,5dl vetemjöl/glutenfri mjölmix
70g grovhackade valnötter
Glasyren:
0,5dl vispgrädde
100 vit choklad
Rivet skal av en halv citron
Smält smöret och rör ner chokladen som du hackat i bitar tills det smält ihop. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, nötter och chokladblandningen, rör till en slät smet. Häll i en bakplåtspappersklädd form, ca 24x17cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca. 45 minuter i 150 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är färdig. Låt svalna.
Koka upp grädden i kastrull, rör ner chokladen och sedan citronskalet. Bred ut över den avsvalnade kakan och garnera med något snyggt! Skär i rätt små rutor, den är ganska mäktig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar