Eftersom jag hellre äter kobajs än bruna bananer så gör jag alltid banankaka när de sett sina bättre dagar. Finns för provsmakning på Kullenvägen 10!
125g smält smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix fin
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100g choklad (gärna mörk)
2 bruna bananer
Vispa ägg och socker pösigt
Mosa bananerna och blanda ner
Blanda de torra ingredienserna och i med dom också
I med smält smör&margarin
Grovhacka chokladen och släng i den också, blanda väl
Bröa en springform med kokos och häll smeten däri
Grädda i 175 grader i ca 45 minuter på nedersta falsen
Låt svalna, och ät gärna med en klick lättvispad grädde eller glass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åhh lovley med en massa go recept! Ska ju hem en snabbis nästa vecka och då måste jag nog ta mig tid och testa den här :) Tack bästa Hanna!!
SvaraRaderaSåååå god kaka!! Hade ett gäng bruna bananer som jag tänkte slänga... Googlade glutenfri banankaka och föll för din! Tack för ett riktigt smaskigt recept :) Med vänlig hälsning, Sofia
SvaraRaderaSofia: Vad kul att receptet kunde vara till glädje! :)
SvaraRadera