tisdag, januari 10, 2017

Tillbaka till vardagen

Det var mycket vi tänkt göra under jullovet som inte blev av, men slut tog det och bra blev det ändå.

Jag skulle läsa böcker, vilket inte innefattar kurslitteratur. Antal böcker lästa: 0.
Vi skulle åka slalom tills benen skakade. Antal turer till slalombacken: 1.
Det skulle susas fram i längdspåret, både med familj och var för sig. Antal besök vid elljusspår: 1.
Antalet minuter med sista rycket med duschen ute vid bastun:  0.
Besök till frisören: 2/2! YES!

Att planeringen inte riktigt höll, det kan kan i de mer sportsliga sammanhangen kopplas till att familjen blev sjuk innan jul, och hosta, halsont och allmän trötthet höll i sig rätt länge. Gällande min uteblivna bokläsning så har jag ingen bra förklaring. Det är tragiskt men sant, jag kan konstatera att familjens 6-åring läst mer än mig. Vi har sett X antal avsnitt Gilmore Girls istället, kan iofs vara en bidragande faktor.  Att duschen ute i bastun inte står färdig än, det bara blev så. Nya tag denna vecka!

Nu har jag i alla fall lånat en snabblåns-bok (14 dagar) på bibblo, och eftersom jag varit sugen på att läsa den ett tag och känner blåslampan bakom mig (tack vare snabblånet) så tänker jag att det kanske kan vara denna bok, Björnstad-Fredrik Backman, som väcker läslusten i mig. Hoppas!

Jag kan i alla fall konstatera att lovet blev fint trots ovan nämnda uteblivna punkter, vi har hunnit träffa några vänner, spelat en hel del sällskapsspel, badat bastu, myst i soffan, barnen har byggt en hel del lego, och vi har helt enkelt umgåtts. Dock känner jag att det räcker med 24/7-umgänge under längre perioder nu för ett tag, har tagit mig tid till promenader varje dag den senaste tiden för att få vara ensam en stund med mina tankar. Det är fantastiskt fint att få vara lediga tillsammans, absolut, men det känns bra att få längta lite efter varandra under dagarna också. 

Samtalet blir lite fåordiga när vi är med om exakt samma saker hela tiden, det mest revolutionerande är om någon av oss sett något spännande på sociala medier eller när barnen varit på toaletten och berättar precis hur det gick till och vad resultatet blev.

Hurra för lov, hurra för vardag igen! Och hurra för min nya, betydligt kortare frisyr!

Nytt år - nytt hår!1 kommentar:

  1. Jag håller med, skönt med ledighet men samtidigt lika skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Haha, det där med redogörelse av toalettbesöken känner man igen.
    Fin du blev i håret också:) lycka till på tentan imorgon!

    SvaraRadera