måndag, november 28, 2016

Första advent

Igår tände vi första ljuset, och julstämningen har faktiskt börjat komma smygandes! Efter frukost och lite fix hemmavid så begav vi oss mot Storforsens julmarknad, med ett stopp på vägen hemma hos familjen Pettersson för adventsfika. Elsa har längtat efter Elise ("-Förstår du inte mamma att jag längtar efter min kompis?") och barnen lekte på under tiden som vi vuxna fick i oss glögg, kaffe och gott fika.

Sedan gick färden vidare till Storforsens julmarknad, som blivit en tradition för oss att besöka. Första året väntade vi på att Astrid skulle komma till oss, och tittade på små stickade bebissockar..Tänk att det redan gått 6 år sedan dess? Vädret var perfekt med några minusgrader och vitt, vitt, överallt var det vitt av pudrig snö. Vi hälsade på hos tomten och barnen fick julklappar, träffade på vänner och bekanta, tittade oss omkring och avslutade med att åka en tur ut i skogen på släde efter häst. Elsa hade efteråt svårt att bestämma vad som var bäst; att åka släde, träffa renar eller att han som "körde" släden spillde ut sin glögg på backen.

Det känns så himla härligt att december snart är här, med julkalender, luciatåg, julbak och sammankomster av olika slag. Nu är vi redo för julemys!
1 kommentar: