torsdag, juni 12, 2008

Bara lite gnäll om tvättstugan

När jag sprang ner till tvättstugan tidigare idag för att göra ett tappert försök att tvätta vinterkläderna så att dom kan packas ner så gör jag samma tråkiga jäkla upptäckt som så många gånger tidigare. Något pucko som inte kan se skillnad på siffrorna 1 och 2 har börjat tvätta i båda dom vänstra maskinerna (det finns fyra, och av någon ologisk anledning så är dom märkta med "1 2 1 2"), vilket innebär att jag får dom två sämsta maskinerna i världens historia. Inte nog med det, jag var den enda som bokat tvättstugan mellan 13-16, vilket innebär att puckot där inte ens hade tvättid. Nåväl, tänkte jag, jag ska inte vara någon kärring, orka bry mig och ringa KvartersvärdsKjell (som pensionärerna i förra tvättstugan gjorde, nej, jag gnäller över det på bloggen istället), jag får väl bita i det sura äpplet. Lassar in Darlings vinterkläder i ena, mina i den andra, kör på 30 grader, MED centrifugering och väntar vackert i femtio minuter. Knallar ner till tvättstugan och ska börja plocka ut och hänga upp i tvättstugan, inser att puckot fortfarande inte plockat ut sin tvätt från båda vänstra maskinerna, och att all tvätt i maskinen märkt med en etta är PLASKBLÖTA. Vrider ur mina tre jackor, mina täckbyxor och min väst, och hänger upp dom i torkskåpet. Öppnar maskinen med Darlings kläder-och där var det minsann centrifugerat och nästan torrt(!). Lagomt ironiskt är ju att jag bokat tvättstuga 2, vilket innebär att denna cpmaskin är ämnad för puckot, inte mig.

Är det såhär du ska ha det Gud? Hur ska det kunna bli fred på jorden, hur ska det ens kunna bli fred i grannskapet om du inte skipar rättvisa ens i tvättstugorna?!?
Inte är det konstigt att folk i grannhuset kastar pannkaka, korv och pinnstolar från balkongerna, tvättstugefrustrationer kan göra lustiga saker med folk.

Nu gäller det bara att lika snabbt som Sanna Kallur springer 100 meter häck boka in nästa tvättstugetid så fort denna tagit slut, och räkna ner dagarna tills vi flyttar och får egen tvättstuga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar