torsdag, mars 12, 2009

Kajsa Varg who?

Sådärja, dagens bestyr är avklarade trots att jag satt framför datorn och häckade halva förmiddagen. Det är städat och snyggt här hemma, dagens promenad blev utbytt mot en cykeltur till ICA, tvätten är vikt och det doftar ljuvligt nybakt. Brownies, chocolate chip cookies och chokladrulltårta blev det, ser ni någon röd tråd? Nä, det är inte that time of month, men allt bakat som innehåller choklad är ju så gott!

Dock behöver jag ett tips från någon husmoderlig; om rulltårtan spricker då jag rullar ihop den, vad gör jag då för fel? Tipsa mig, och tipsa mig nu, jag blir tokig. De två senaste gångerna har den annars så ljuvliga rulltårtan sett ut som hejkomochhjälpmig då den spruckit.

När jag skulle röra ihop smörkrämen som skulle bli fyllning i rulltårtan så insåg jag att det inte fanns någon äggula kvar i kylskåpet, alla sex ägg som fanns från början var uppbakade. Jag började diskutera med mig själv vad som skulle kunna fungera som ersättning, och fick en snilleblixt- philadelphia! Visserligen smakar fyllningen mer som toppingen på morotskaka än smörkräm, men gott blev det ändå!

1 kommentar:

  1. Oj vad du bakar, det vattnas ju rent av i munnen:) Jag har tyvärr inget tips åt dig om hur du ska lösa rulltårteproblemet.

    Jag och Sandra tänkte att vi kunde kika förbi nån dag nästa vecka, det var ju så länge sen jag var hos er. Vi kan ju höras av i helgen:)

    SvaraRadera