onsdag, september 21, 2016

Sedan sist

Födelsedagshelgen passerade i ett nafs. Eller ja, helg och helg, det blev firande lördag-tisdag, lyxigt och roligt med gäster även till vardags! Jag blev uppvaktad med fina presenter och många grattis, samt den vackraste bukett med rosor som jag någonsin fått, av Crilles syskon.

Crille och Elsa drog iväg på älgjakt och blev borta måndag till onsdag förra veckan. Konstigt att vara hemma själva, bara jag och Astrid, men vi skoltjejer tar det här med utbildning på allvar! Det var inte bara konstigt att vara på två, det kändes även väldigt lyxigt och roligt att få tid själva, mitt storbarn och jag. Och helt utan älgjakt har vi inte blivit, hela familjen var i skogen under helgen som var. Vi satt på pass lördag eftermiddag (eller ja, vi vandrade nog mest runt på vårt pass, att sitta still är ju inte så kul om en är 4/6 år gammal), och söndag förmiddag äventyrade jag och barnen kring jaktkojan då Crille gick med Molly (farmor och farfars ena jämte). Vi hann även med ut och kolla då en älgko fallit i backen, och på slakten efteråt. Vi tycker det är bra och nyttigt för barnen att förstå vart maten kommer ifrån, och tror att det är ett bra sätt att lära sig genom att få vara med från skog till bord.

Nu är Crille åter igen ute till skogs, men jag och barnen är hemmavid. Det är lite "hattigt" fram och tillbaka de två första veckorna som de jagar, men från och med helgen så jagar de bara lördag-söndag, så snart är vi hemma alla fyra under vardagarna i alla fall. Nu är det väl inte så att det går någon vidare nöd på oss, det är ju en kort och begränsad period, men när tjejerna börjar vara trötta på kvällen så kommer längtet efter pappan fram, och det är ju bekvämt att vara två när det gäller alla hushållsbestyr och så. Annars så tycker jag att det kan vara lite mysigt att vara hemma själv på kvällen, igår blev det lång dusch, yoga och läsa bok tills ögonen trillade igen. I kväll blev det hushållsbestyr, hockeyn på i bakgrunden och datorn i knät. Det är faktiskt lite skönt att få längta efter varandra, vi är ju så vana att vara hemma båda två, jag tror det är lätt att börja ta det för givet.

Vad mer har jag gjort..pluggat, gått på bio och matmarknad tillsammans med Sandra, kommit igång med träningen (även om jag hållit igång hela sommaren så känns det som nystart i och med nytt träningsschema nu), och haft Lisa som övernattningsgäst. Det ser lite ut i skrift, men har känts som att jag haft fullt upp kan jag lova.

Framför oss har vi Elsas fjärde födelsedag med tillhörande kalas, förhoppningsvis inkoppling av bastuaggregatet så att en kan få värma upp sin kalla kropp i höstrusket och lite mer älgjakt. Kanske något annat kul också dyker upp, hoppas går ju alltid! Nu är det hög tid att lägga igen datorn och istället lägga huvudet på kudden. Den mentala pensionären är sömnig nu, vet ni.

Jo! Det har varit en hel del norrsken på senaste tiden. 
Detta pluttiga fastnade i kameran.

Pysselungen älskar att sy, här på sin morsas gamla sykort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar