torsdag, december 06, 2012

Saffransbiscotti

100g smör
1g saffran
2 ägg
5dl vetemjöl (går lika bra med glutenfri mix)
1½dl socker
1½tsk bakpulver
2dl sötmandel

Smält smöret tillsammans med saffranet.
Knäck äggen i en bunke, rör ned det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna, rör ned i äggblandningen.

Forma till tre längder på en plåt, grädda 20 minuter i 175 grader.
Tag ut plåten och sänk värmen till 125 grader.
Skär längderna i cm-tjocka skivor, lägg tillbaka på plåten och torka ca 15 minuter till.


Ursprungsreceptet är Leila Lindholms, men jag har Hannafierat det litegrann!

1 kommentar:

  1. Mmm, gott! Bakade saffransbiscotti för två år sen, och har sen dess sagt att jag ska baka det igen. Kanske är dags nu?

    SvaraRadera