onsdag, januari 27, 2016

Nytt i vår hall

Vi har nu under hösten/vintern gjort om i hallen. Eller vi och vi, det är snarare Crille som pysslat på med de små projekten i olika etapper.

I vår bostadsrätt på Kullenvägen hade vi en skjutdörrsgarderob, och det är ju väldigt praktiskt. När vi flyttade in i huset så bestämde vi oss dock för att avvakta då vi inte visste om vi skulle ha en groventré i garaget eller inte. Och det har väl gått bra med hatthylla, skohylla och en byrå också, men det blir ju så himla mycket utekläder vintertid (två uppsättningar per familjemedlem + alla mössor, vantar och annat). Så vi bestämde oss för att sätta in en skjutdörrsgarderob från Elfa, den här gången fick funktion gå före utseende, för visst ser det lite tråkigt ut med en "koloss" i hallen. Men det är ju väldigt skönt att hänga in allt, skjuta igen dörren och så är det städat och fint i hallen! Fokus på fint får vi ha när barnen flyttat hemifrån.

Golvet har blivit utbytt från trägolv (kanske inte det bästa valet av hallgolv här i snöiga Norrbotten, så bytet har varit planerat från start) till vinylklick från Tarkett. I kanten mellan golvet har vi satt en bred list, för att det ska "bryta av" och bli en gräns mellan hall och vardagsrum/kök.

I samband med golvbytet lades det in golvvärme, för att golvet snabbt ska kunna torka upp och vi slippa blöta strumpor. Vi hade gjort ett tillval vid husbeställningen som, om jag minns rätt, kallades "förberedelse till golvvärme". Det innebär att det dragits ett tomt elrör i innerväggen från golv upp till en dosa och sedan vidare till taket så att vi slipper synliga kablar. Min pappa (som är elektriker) kopplade ihop allt nu i jul när de var här, och oj så skönt det är att ha varmt hallgolv som torkar snabbt när barnen kommit in i hallen som små snögubbar.

När vi satte in skjutdörrsgarderoben så fick vi lov att komma på en bra lösning vart t.ex gäster kan hänga av sin jacka, vi vill ha någonstans där man kan hänga av sig lite snabbt. Väggen på motsatt sida från garderoben är helt tom och passar ju bra till det, men där hade vi vit tapet, vilket inte känns riktigt optimalt (den hann bli ordentligt fläckig bara under den månad som det tog innan vi bestämde oss för en ny tapet). Så en tapet i betongimitation har kommit upp med hjälp av Crilles bror som är målare (här i familjen har vi de flesta yrkesgrupper representerade).

Kvar att fixa innan hallen känns helt färdig är någon form av belysning framför garderoben samt hängare till väggen. Gällande belysningen så funderar vi på spotlights, men måste då både hitta några vi gillar och komma på en bra lösning för dragningen av kablar. Då vi har en spegeldörr där det känns som att det behövs bra, men "osynlig" belysning. Som hängare på väggen har vi provisoriskt haft uppe några krokar vi redan hade hemma, men de visade sig vara alldeles för små inte passa så bra till ändamålet. På morgonen snubblade jag över en fullträff inne på Granits instagramkonto, men den visade sig inte komma in i butik förrän om några veckor. Hittar vi ingen liknande så tror jag nog vi helt enkelt får ha tålamod. En annan kandidat är denna från House Doctor, också himla fin.


Tapeten kommer från Rusta


Golvet kommer från Tarkett, och är lite mörkare i verkligheten än på bilden


Drömhängaren! Bild från @granit på instagram

3 kommentarer:

 1. Hej. Vi ska oxå bygga ett tyr nu i vår. Har oxå en tanke på skjutdörr garderob i hallen. Hur gjorde ni med elementet? Skulle man kunna få se lite bilder 😊
  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tänkte först ta bort elementet och plugga rören-men tänker nu att det kan vara bra att ha kvar då det torkar ännu bättre där inne nu :) Vi får utvärdera längre fram!

   Ska lägga upp bilder när tillfälle ges! :)

   Radera
 2. Kanon. Tänkte oxå bygga in elementet, bara de inte blir för varmt där inne..el för kallt i hallen. .spännande ☺

  SvaraRadera