torsdag, maj 20, 2010

Våran Londontrip!

Jag kan inte påstå att jag blev helt frälst av London dag ett, som jag blev av Paris, men under dag två så växte staden i mina ögon och jag blev riktigt förtjust. Vi hade en riktigt skön liten semester trots mindre roligt väder, och kanske är det så tack vara det ljuvliga sällskapet (Darling, syster Jessica och John). Definitivt en stad jag kan tänka mig att återvända till, men det finns många som står före på listan.

Fredag
Flög från Skavsta 17:05, inga problem med resan bortsett från lite åksjuka. Tog buss från Stanstead in till stan och började sedan leta vårat hotell, The Wellington. Slängde in väskorna på rummet och begav oss ut för att kolla in omgivningarna och Buckingham Palace. Kom tillbaka till hotellet 23:30 och somnade som två små stockar.

Lördag
Jag hade ställt väckaren på 07 för att vi skulle komma igång tidigt med dagen. När vi vaknat till liv och efter många om och men tagit oss upp ur sängen så inser Darling att jag glömt att ställa om klockan på mobilen och att klockan bara är strax efter 06. Då kunde han hålla sig för skratt minsann! Begav oss ut för att kolla sevärdheter efter att ha ätit frukost på hotellet. Började med Westminster Abbey, Big Ben och Houses of Parliament. Promenerade längs Themsen hela vägen bort till Tower Bridge, stannade till vid Borough Market på vägen dit och köpte jordgubbar och lemonad. Njöt av vår införskaffade matsäck innan vi promenerade över bron (som vi senare fick se öppnas för en båt!) och vidare till Tower of London.

Tog tunnelbanan tillbaka för min arma rumpas skull och mötte upp Jessica och John på Harrods. Vi strosade runt litegrann och åt sedan glass i Hyde Park, fick sällskap av en förtjusande ekorre. Vi begav oss tillbaka till hotellet genom St James green park för att fräscha upp oss innan middag med tidigare nämnda sällskap, vilket blev på en mysig uteservering kring Oxford Circus.

Söndag
Vi började dagen med en shoppingrunda i Notting Hill, mestadels på Portobello Road. Hittade massor av fint, bilder på det kommer sen. Mötte upp Jess&John vid Covent Garden och strosade runt i lite butiker även där. Sen kom skyfallet! Det regnade cats and dogs! Vi gömde oss för en stund på Trocadero Hall(?) och spelade bort lite småslantar medans vi torkade litegrann. Begav oss återigen ut i det ljuvliga vädret och skildes åt för att fixa till oss innan kvällens middag. Även denna kväll befann vi oss kring Oxford Circus, men åt tapas denna gång. Darling var inte riktigt kry så vi begav oss mot hotellet rätt tidigt och jag packade ihop väskan så att det skulle gå fort på morgonen.

MåndagBegav oss iväg mot flygplatsen och fick höra att vårat flyg skulle gå helt enligt planerna. Åt jättegod lunch och shoppade lite taxfree innan vi begav oss mot gaten. När planet var boardat så berättar kaptenen att planet är trasigt och att vi måste byta. Fick vänta 1,5 timme på avgång, men blev inte fullt så sena till Skavsta. Bilen stod kvar där vi lämnat den, och vi åkte till den större av svägerskorna med sambo för att äta middag på Santorini och sova över. Mycket trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar