måndag, mars 18, 2013

Nu ska morsan bli fit!

Den senaste tiden har jag blivit mer och mer peppad på att börja träna igen. Stärka kroppen, få tillbaka energin och känna endorfinerna rusa. Och forma till det som sitter löst!

Jag har haft kvar mitt gymkort hela tiden, men hade det fryst från september fram till årsskiftet. Det har dock inte känts som läge att åka iväg till gymmet under tiden som Elsa inte varit på topp, och inspirationen eller orken har inte heller funnits där. Promenader har varit vad jag mäktat med, och det har räckt gott och väl. Fram till nu!

Träning på gym är verkligen utanför min bekvämlighetszon, det tar ett tag innan jag känner att jag har ordentlig koll på övningar och maskiner, men när jag väl har det så tycker jag att det är jättekul. Ikväll så åkte jag till en av träningsanläggningarna som ingår i mitt medlemskap, vart jag aldrig tidigare tränat (förutom två gruppass för en sisådär 4 år sedan), och bokade in en tid med en pt. Nästa måndag ska jag få hjälp att lägga upp min träning, och det ska bli så skönt. Jag känner mig verkligen lost med min nya kropp efter två graviditeter, problem med fogar och allt annat som hör till.

När jag ändå var där så klev jag upp på löpbandet och tänkte att jag skulle springa en halvtimme. Efter en kvart fick jag så galet ont på utsidan av höger knä, precis som jag fick när jag sprang utomhus för några veckor sedan. Tror att springandet får vänta tills resten av kroppen kommit igång, vill inte göra mig illa. Konstigt känns det, löpning är en av få saker jag känner att jag "kan" när det gäller träning, och så går det inte. Men jag ska nog komma tillbaka!

Är sjukt nöjd över att jag nu tagit första steget mot en starkare, friskare kropp, vilket ju i förlängningen innebär en starkare, friskare och gladare mamma.



Utgångsläge!

8 kommentarer:

  1. Anonym22:49

    Så fin! Kram lina

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag längtar efter att känna så! Vill också komma i form men jag är inte en sån som tycker om att gymma så jag vet inte hur jag ska lyckas. Men än kan jag ta det lugnt, lillan är ju trots allt bara två veckor. :)

    SvaraRadera
  3. Heja heja! Träning är roligt! :) kör själv 3ggr i veckan nu i hemmagymmet o bara längtar efter att asfalten dka komma fram så jag vågar mej ut och jogga :)

    SvaraRadera
  4. Heja heja :)
    Det kommer gå toppen :)

    Kramar!

    SvaraRadera
  5. sofia hüb08:11

    tränar du på sensia? :D :D
    Isf får vi hooka nån dag!

    SvaraRadera
  6. Härligt att du är på G! Löpning är bland det mest påfrestande man kan utsätta kroppen för. Verkar klokt att avstå från det, tycker jag. Testa crosstrainer istället, det är minst lika jobbigt men mer skonsamt. Dessutom får armarna och bålen jobba lite också.

    När du får din gyminstruktion: fråga om träning som ger funktionell styrka, d.v.s. inte isolerar enskilda muskler utan tränar många muskelgrupper samtidigt. Generellt är det övningar som bygger på balans och instabilitet (t.ex. kabelmaskiner, fria vikter, balansboll...), och det har man mer nytta av i vardagen.

    Kramis!

    SvaraRadera
  7. Heja! Jag borde också ta tag i det där....

    Sv
    Vi har testat Altera. Nils åt den i början men sen vägrar han. Funkar faktiskt bra med gröt istället. Han dricker jätte bra och har välfyllda kissblöjor på morgonen. Vi har tyckt att det är så smidigt med ersättning/välling nån gång om dagen. Något att ta till när de äter dåligt i övrigt och smidigt i bilen på kvällen osv. Men det är bara att gilla läget.


    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  8. Lina: Tack fina du!

    Sofia: Bara jag kommit igång så hookar vi! Visst brukar du gå på en del pass? Spinning? :)

    SvaraRadera