onsdag, maj 01, 2013

Elsa 7 månader

Äter en flaska majs/altheravälling i sängen på morgonen, polentagröt med fruktpuré till frukost, ett mål mat till lunch, frukt och bröd/rån till mellis, ett mål mat till middag och gröt till kvällsfika. Vi har inte introducerat "burkmat" än, utan lagar allting själva, men vid några tillfällen har hon fått fruktpuré i bägare. Älskar mat och kan inte sitta med vid bordet utan att få något att pilla med/äta på.

Sitter själv utan problem, och har gjort så i ungefär en månad. Vänder sig åt båda hållen. Började för några dagar att ställa sig upp, hållandes i något. Står och gungar på alla fyra ibland men har inte tagit något krypsteg än. Färdas framåt, bakåt samt åt sidorna på något mystiskt sätt som vi inte förstår, men inte på så vis att hon tar sig fram dit hon vill. Utan det tycks bara hända. Promenerar gärna omkring hållandes i händerna på någon som håller henne uppe.

Somnar kring 19 på kvällen, i famnen. Sedan lägger vi ner henne i spjälsängen som står i hennes och Astrids rum, och sedan är det lite olika hur länge hon ligger där. Vi får oftast gå upp några gånger per natt och stoppa i nappen, och är det svårt för henne att somna om så får hon komma över till våran säng. Där somnar hon gott och snabbt. Morgon gör hon 06-07, och är då glad som en stare.
Vilar två gånger per dag, kring 8:30 och 13, som kortast en timme och som längst två.

Vi fortsätter att försöka få någon ordning på hennes allergier, och inväntar kallelse för provtagning på vete (eventuellt även soja). Tills vi vet så är allt hon äter fritt från ägg, mjölk, vete och soja.

Ljudar på T, som låter "ttu ttu tutt", och vi skrattar lika mycket varje gång det låter som att hon säger "tutte". Vevar ibland med hela armen då man vinkar till henne, men det är oklart om hon försöker vinka eller om det bara spritter i hela kroppen på henne.

Vår älskade lilla Elsa har en sjuhelsikes humör, men så länge hon inte är riktigt ledsen så går det alltid att locka fram ett leende som smittar likt pesten.

Och förresten (120506): hon har fått en liten, liten tand, väger 7220 gram och är 67.6 centimeter lång. Bara så ni vet!


6 kommentarer:

  1. Anonym13:12

    Stora tjejen och så mycket hon kan!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Stora tjejen! Tiden går så oerhört fort, var inte du gravid nyss? ;-)

    SvaraRadera
  3. Anonym18:28

    Hur vande du av henne med o amma ?

    SvaraRadera
  4. Linda m. Mileon07:25

    Hon är så söt! Så fort det går, fick inte ni henne nyss??

    SvaraRadera
  5. så himla söt och jaa, glad som en stare, haha! jag är imponerad av alla rutiner och som sagt att hon sover i eget rum.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Vi gav ersättning istället, och hon accepterade det direkt. Då hade hon ju fått prova tidigare, så det var inte helt ovant :)

    SvaraRadera