torsdag, mars 19, 2015

En ledig dag

Hej hej från en trött tjej! Vet inte vad det är med mig, men jag sover och sover utan att bli riktigt pigg. Häromkvällen somnade jag i soffan när Crille nattade barnen (19:15), och vaknade sedan endast för att borsta tänderna och förflytta mig till sängen innan jag sedan sov till 06, och ändå tänkte "är det redan morgon" när jag vaknade. Det känns ju som att det borde vara tvärtom nu när ljuset och våren kommit till oss?

Igår och idag har jag i alla fall varit ledig, skönt med tid tillsammans med tjejerna. Igår åkte vi och grattade bebisMaja som fyllt ett, och så var jag iväg på ett pass bodybalance på kvällen. Idag hade vi bara siktat på att ta det lugnt, och det har vi gjort. När Crille kommer hem ska vi iväg till familjen Strömbäck och gratta Arvid som också fyllt ett (faktiskt samma dag som Maja), och där blir vi bjudna på middag, så vi behöver inte ens stå vid spisen till middag idag!

Dagen har spenderats med lite yoga för mamman, paparAstrid (höhö) såg till att det finns bildbevis på mig i diverse asanas (ställningar inom yoga), och tyckte att jag var väldigt duktig. Tack och bock för det, kära lilla vän! Vi har också haft låtsaspicknick, byggt pärlplattor (uggla, påskfjäder och namnskylt till Astrids rum fick det bli) och haft en riktig stund av kaos mitt i allt, vid lunchtid.

Det var en pannkakssmet med tre gånger så mycket bakpulver som i receptet, slut mjölmix så jag kunde inte göra en ny, endast en halv deciliter grädde som blev vispad på gränsen till smör i ett obevakat ögonblick, en pannkaka som brände fast i gjutjärnspannan då jag försökte avvärja tredje världskriget mellan barnen och så vidare. Men efter att vi fått mat i magen så var vi betydligt mer överens alla tre, och tog en promenad i solsken och blåst. Vi kom hem med påskris och ett sug efter mellanmålet som ställts fram på köksbänken innan vi gick ut, sommarkaka som vi bakade igår. Fika på altanen och en stunds lek innan vi gick in, och nu laddar vi batterierna inför nästa etapp av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar