tisdag, mars 31, 2015

Sjukt men friskt barn

Den lilla damen här hemma har varit lite rosslig i halsen de senaste dagarna, och i förrgår kväll började hon hosta så att det hängde med magsäcksinnehåll på vägen upp. Hon fick således bli hemma 48 timmar då vi inte kunde veta säkert om det var magsjuka eller ej, men med facit i hand törs jag garantera att någon sjuka ej härjar här hemma. Crille vabbade igår, och idag rycker deras farmor in så vi kan jobba båda två. Kan konstatera att vi varit förskonade från sjukdomar under vintern, det enda vi åkt på är den där förkylningen med tillhörande hosta. Må det även förbli så, tack på förhand.

Och tur är väl det, att ingen sjuka härjar, då vi ska iväg och fira påsk hos barnens mormor och morfar!  Det ska bli så himla kul att träffas, några av syskonen och syskonbarnen kommer också dit, så vi blir ett gäng i år igen. I fjol var vi 16 stycken på plats, lite trångt runt matbordet visserligen, men ändå så himla härligt. Då var vädret så otroligt fint dessutom, så vi var nog mer utomhus än vi var inne.

Sista tvätten är nu ren och upphängd, vi har börjat packa så smått och i kväll när barnen somnat så packar vi färdigt så att vi slipper stressa i morgon, utan bara kan äta frukost i lugn och ro innan vi susar iväg till flygplatsen. Ser fram emot resan ner (flyg och tåg) så galet mycket, har målat upp en bild framför mig hur mysigt det ska bli. Gissar att jag kanske borde dämpa mina förhoppningar en aning och ta med risken för plötslig bajsnödighet vid start/landning (för barnen alltså), diverse utbrott vid meningsskiljaktigheter (den lilla) och så vidare, men ingen minns en fegis!


Egentligen inte alls särskilt sjuk, visade det sig

2 kommentarer: