torsdag, mars 26, 2015

Måla lite nagellack

Det verkar som att jag bara tar mig tid till att skriva en gång i veckan nu för tiden? Skärpning, det är ju allra roligast att gå tillbaka själv och läsa i bloggen då man uppdaterat mer frekvent, och det är ju faktiskt en av de stora anledningarna till att jag bloggar..

Idag har jag och tjejerna varit lediga, och roat oss med att bädda rent i sängarna, dammtorka och påskpynta! Då vi åker iväg nästa vecka så kände vi att det var på tiden, så att vi faktiskt får njuta lite av det fina. Dock har jag inte vågat sätta vatten i vasen till påskriset, förra våren var både jag och Crille galet allergiska vid lövsprickningen, så det räcker nog med att vi har en liten kvist här hemma där lövet redan spruckit ut. Efter lunch tog vi en liten promenad i solen, men det blåste så himla kallt att vi bara gick till lekparken en stund och sedan tog en liten omväg hem.

Nu tog jag mig en stund för mig själv vid köksbordet med nagellack och datorn som underhållning till tiden det tar att torka. Barnen fick lov att se på Lotta på Bråkmakargatan och pärla vid vardagsrumsbordet. När Crille kommer hem ska vi snabbt äta (det serveras något så glamouröst som rester idag) och sedan åka in till stan. Det är kvällsöppet till 21 (som alltid sista torsdagen varje månad), Crille ska vara mitt smakråd till ett par glasögonbågar, vi ska hämta ut en gjutjärnspanna som vi beställt, strosa runt lite och så blir det nog en fika som vanligt.

Vanligtvis brukar jag aldrig måla naglarna på dagen, alltid på kvällen när barnen gått och lagt sig och jag ska sitta still fram tills det är dags att gå och lägga mig, men nu kanske jag är en superlösning på spåret! Topplack från Seche Vite, som ska torka supersnabbt och ge en riktigt hård och slitstark yta. Än så länge bådar det gott, men det var lite trixigt att måla då det ska målas på vått underlag. Övning ger färdighet gissar jag, får se om det här blir en ny favorit.


Ballet slippers från Essie4 kommentarer:

 1. Malin17:45

  Måla på vått underlag? Hur går det, färgar det inte av sig direkt då och förstör? Intressant, blir spännande att höra hur det gick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick bra! Man får bara se till att ha ordentligt med lack på penseln :) Har nu målat för andra gången, och får säga att det var ett riktigt bra topplack som torkar snabbt och håller bra. Gick dock lätt att få bort trots att det satt ordentligt :)

   Radera
 2. Ett bra tips jag ska prova! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska! :D

   Radera