tisdag, mars 31, 2015

Middag på Hemmagastronomi

I fredags var jag, som tidigare sagt, ut och åt middag med tre härliga morsor. Vi styrde kosan mot Luleå och besökte Hemmagastronomi, vilket jag varmt rekommenderar er att också göra om ni har vägarna förbi! Vi började med varsin drink, begrundade menyerna och gjorde det tuffa valet att bestämma vad vi skulle välja av alla rätter som lät att vara så himla goda allihop. Linn komponerade sin egen meny av olika mellanrätter, jag, Cathrin och AnnLo valde Kvällens 3:a, vilket är en förbestämt trerätters (om det nu inte hörs på namnet).

Charkbricka till förrätt, flankstek med rostad potatis till varmrätt och för min glutenfria del chokladbrulée till dessert. Innan förrätten kom in så serverades det bröd och ett väldigt gott smör (vet inte riktigt vad som var speciellt med det, men ovanligt gott var det), och jag fick minsann glutenfritt bröd som inte kom från någon frysdisk. Tusen pluspoäng för det!

Mina bordsdamer drack vin och utforskade drinkmenyn, jag beställde "något alkoholfritt" och fick vid två tillfällen serverat de godaste drinkarna jag någonsin druckit. Skulle kunna gå dit och dricka alkoholfria drinkar en hel kväll. Mums filibaba.

Så, sammanfattningen lyder; god mat, god dryck, väldigt härlig miljö samt trevlig och kunnig servispersonal. Och fabulöst sällskap! Det avhandlades samtalsämnen från höger till vänster och jag skrattade så att jag fick ont i magen. Landade hemma på kudden vid 03 och vaknade, inte så värst utsövd, vid 07. Men det var lätt värt lite sömnbrist!

2 kommentarer:

 1. Anonym21:42

  Min absoluta drömrestaurang! Säg till nästa gång du ska dit :)
  annaw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörde jag mammamiddag?! Woop woop! :)

   Radera