lördag, november 07, 2015

Julklappstips

Jag planerar att vara ute i god tid med julklappsinköpen i år. Innan november är slut ska det mesta (gärna alla) vara klara! Så nu sitter jag och kollar upp vad vi redan köpt till barnen, och vad som ska köpas. Svårast att köpa till är de äldre syskonbarnen och Crille..

Vi har som tradition att barnen får varsin bok på julaftonsmorgonen, vilket jag alltid fick som liten, och så tänker jag att det skulle kunna vara kul med något pyssel att hålla på med under dagen. Till Astrid blir det en ABC-bok, och Elsa får nog ett pussel.

Vi försöker att hålla ner antalet julklappar till barnen, både från oss och familjen runt omkring. Max ett paket per person har vi sagt nu i några år, och från oss så får dom varsin grej under granen, plus att de får köpa (välja) en sak till varandra.

Här får ni ett litet hopplock av fina prylar jag snubblat över;


Elsas största önskan just nu, en sån här 
kommer tomten med! Från H&M


Baka/Odla/Fixa av Clara Lidström och Anna-Karin Nyberg
Bild från UnderbaraClaraLittlephant har många fina muggar


Elsas favoriter i bokhyllan, Vem-serien av Stina Wirsén


Bäddset och prydnadskuddar (stor/liten)
från Ferm LivingPrenumeration på beauty-box från thepurebox.se 
Kommer en gång i månaden, med 5 naturliga skönhetsprodukter
Bild från NaturligtSnygg


Tofflor från Flattered


Häftapparat från Tom Dixon


..eller varför inte bloggvärldens stora snackis? 
Morbergs skärbräda, som finns hos Åhléns. 
Endast 3995 riksdaler!

2 kommentarer:

 1. Fina grejer!

  Vi hade som tradition att vi alltid fick något att hålla oss sysselsatta med under dagen som morgonpaket, det kunde vara böcker, ett tv-spel eller något pyssel. Det försöker jag föra vidare. I år kommer barnen få ett stort legobygge som ett gemensamt paket.

  Vi har dock hittills gjort så att vi bara ger dem morgonpaket då de får så mycket annat på kvällen. Än så länge har vi inte köpt de saker till varandra. Tror att det kanske får bli nästa år då jag gett bort alla önskningar redan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år kommer det bli bok+ett pussel till Elsa på morgonen, och ett årskort till badhuset på kvällen. Astrid kommer få en bok och en ABC-bok på morgonen, och ett par hörlurar på kvällen. Då har dom något nytt att roa sig med under dagen, och får en mer "nyttig" grej av tomten :)

   Just det där med att barnen ger en klapp till varandra började då Elsa var bebis, och vi gick på stan innan jul. Astrid hittade då bilar i trä på Åhléns som hon bara visste att Elsa "verkligen verkligen ville ha", vi kunde knappt hålla oss för skratt (Elsa var ju typ 3 månader sin första julafton) och lät henne köpa dom..Och det var början på den traditionen :)

   Radera