måndag, november 09, 2015

Tid och plugg - en intressant ekvation

Tiden, ja, den där tiden. Tycker att många som pluggat på universitet berättat om hur härligt det är att vara chef över sitt eget schema, och hur mycket fritid de fått. Men att gå från sysselsättningsgrad på 62,5% till heltidsstudier har gett mig mindre fritid (hade jag varit lite mer klipsk så hade jag kunnat lista ut det i förväg, men det är ju så dags att komma på det nu).

Det är vänner jag längtar efter att träffa, träning jag längtar efter att träna och så vidare, men har svårt att hitta tid för. Och barnen. Även om vi har så otroligt mycket mer tid tillsammans hela familjen, så är dagarna på förskolan så mycket längre (och fler) än tidigare. Inte för att de verkar må dåligt över det, absolut inte, det är hos mig problemet ligger med det där dåliga samvetet.

Och stressen över att det alltid finns något som borde pluggas, förstås. Försöker vara strukturerad och tycker att det går bättre redan nu vid kurs 3 och 4 i ordningen. Har pluggtid under dagen, och försöker vara effektiv. När tjejerna hämtas så lägger jag böckerna åt sidan, och plockas de fram på kvällen är det efter läggning. Försöker jobba undan bra under veckan för att kunna vara ledig på helgen, tycker att det verkar vara ett bra upplägg för mig/oss.

Det är kul att plugga, när jag läser igenom vad jag skrivit här ovan låter det ju inte som annat än ett straff, men jag ångrar absolut inte mitt beslut att ta ett kliv vidare i livet! Nu är det mycket bacillskräck (just nu läser vi bl.a mikrobiologi och hygien, alltså ni skulle bara veta!) och peppen är stor inför två dagars fältstudier om två veckor.

Bäst att nu försöka bena ut något från Barnkonventionen innan dusch och kudde. Här kan jag ju inte sitta hela natten! Men rätt trevligt är det ändå i sällskap av en kaffekopp samt en rad Salta mandlar från Marabou, när jag försöker få hjärnan att samarbeta en liten stund till.

Och bortsett från plugg, skötsel av sjuka familjemedlemmar (här har både feber, snoriga näsor och MAGSJUKA passerat sedan sist), så roar jag mig med att drömma om julen som närmar sig och att stå på huvudet! 1,5 månad kvar nu till min deadline, då jag ska klara av att stå på händer. Än är det inte kört!


2 kommentarer:

  1. Ja det där tidsekvationen funkar inte särskilt bra vad man än sysselsätter sig med tror jag!

    Så du ligger nu i hårdträning för att stå på huvud.. haha! Du är härligt knäpp! <3

    SvaraRadera
  2. Ja, dygnet tycks ju alltid ha för få timmar ;)

    Vi får se om jag tar mig upp på händer, det var ju målet..har inte tränat på ett tag nu, kanske får ta tag i det i morgon..Nu lockar soffan ;) <3

    SvaraRadera