torsdag, februari 04, 2010

Du kan räkna med mig Sigvard!

Idag fick Darling ett brev från lungkliniken på Sunderby sjukhus, han ska nu få påbörja sin hyposensbehandling. Men det var inte det som är poängen med det här inlägget, poängen är det faktum att tillsammans med Darlings alla tusen papper så fanns det ännu en kallelse. Allt i sin ordning så långt, men det visar sig att kallelse nummer två inte alls ska till Kullenvägen 10 utan till en farbror som heter Sigvard och bor åtskilliga mil härifrån.

Stackars Sigvard, tänker jag som välmenande medmänniska, och ringer till Sunderbyn för att reda ut misstaget och se till att denna stackars farbror får sin kallelse och kan beställa sin färdtjänst i god tid. Jag har nu blivit runtskickad i luren och blivit hänvisad till FEM olika nummer för att få prata med rätt person, och ingen svarar någonstans. Ska det vara så jävla svårt? Jag har full förståelse för att en kallelse kan komma på rymmen någon gång, men ska det vara så svårt och tidskrävande att reda ut ett misstag?

Tänk om en livsviktig kallelse kommer fel, och personen som egentligen ska ha den inte får den överhuvudtaget och DÖR? Nä, nu blir jag rädd för svenska sjukvården, bäst att jag ringer till Sunderbyn en gång till och reder ut det här så att Sigvard inte hamnar i en kista i onödan.

2 kommentarer:

  1. Men stackars Sigvard. Du kan inte bara posta den till rätt adress eller ringa gubben själv? Fattar däremot inte hur det ska kunna vara så svårt att få tag i någon på sjukan som kan lösa det, det står väl varifrån kallelsen kommer och då borde väl den avdelningen ha hand om det? Jaja.

    SvaraRadera
  2. Njah, ville inte riktigt tejpa igen kuvertet och skicka det vidare, skulle inte själv vilja få en remiss i brevlådan som jag ser att någon annan läst..Och ringa en gammal man och börja förklara, nej jag tror inte det..

    Ringde till lungkliniken som brevet kom från, och blev kopplad vidare till receptionen, hon försökte koppla till två olika läkarsekreterare som inte svarade, fick deras nummer, fick till sist tag på en av dom som gav mig ett annat nummer till lungkliniken. PUH, problemet löst :)

    SvaraRadera