onsdag, februari 10, 2010

Glutenfria mockarutor

Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk eller vatten
4½ dl glutenfri mix fin
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
150g smält smör eller margarin

Glasyr:
3½ dl florsocker
50g smält smör eller margarin
4 msk kaffe
1 msk kakopulver
2 tsk vailjsocker

Garnering:
Kokos

Vispa ägg och socker pösigt
Blanda torrvarorna och blanda i smeten
Rör ner mjölk/vatten och smör/margarin
Häll i långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda ca 12 minuter i 225 grader

Rör ingredienserna i glasyren till en slät massa
Bred ut över den varma kakan
Strö över kokos
Låt svalna, skär sedan i bitar

Går utmärtk att frysa!

2 kommentarer:

  1. Anonym10:30

    Tack! Du har räddat min dag! Mvh/ Fikasugen Glutenintolerant! ;)

    SvaraRadera
  2. Anonym11:13

    Tack för receptet!! Blev kanongott!! Ha en bra dag!
    Mvh/ Maria

    SvaraRadera