onsdag, november 28, 2012

Bytt till sittdel på vagnen

Elsa är verkligen ingen vagnälskare, och det tror vi åtminstone delvis beror på att hon är så fruktansvärt nyfiken. Därför provade jag att sätta henne i Astrids sittdel och lutade den bakåt i viloläge, och hon var då nöjd under hela vår promenad.

Det avgjorde saken, och jag gjorde om hennes liggkorg till sittdel. Skulle det inte heller funka så är det fort gjort att göra om den igen. Nu är problemet att hitta en bra lösning på att hålla henne varm, åkpåsen från The Buppa Brand är nog så stor i öppningen, och hon är för kort för att nå upp till kanten som blir då påsen är helt stängd i sidorna.

Med Astrid bytte vi till sittdel vid ungefär 5 månader, och det var rätt och lagom för henne. Kan säga att jag är glad att vi nu har en vagn med ergonomiska sittdelar, för i city crossen skulle Elsa aldrig ha kunnat sitta såhär tidigt.





8 kommentarer:

  1. 7 AM Le sac igloo i strl S, kanske? Nog perfekt i storlek, extremt varm, har en huva man kan fälla ner osv? Slumpmässigt framgooglad länk, finns i massa färger: http://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/barnvagnar-tillbehor/akpasar/7-am-enfant/7-am-enfant-le-sac-igloo-akpase-small-beige.html

    SvaraRadera
  2. Grattis till lilla stora tjejen på 2månaders-dagen. Klart hon vill kombinera att vara mysigt nerbäddad med att ha koll på omvärlden!

    SvaraRadera
  3. Huvudsaken är väl att hon är nöjd! Och vad skönt att ni har en vagn som kan ha sittdelarna vända mot er. Hoppas på att vår lilla gillar att åka vagn lika mycket som E. Med henne bytte vi till sittdelen vid 5 månader också.

    SvaraRadera
  4. Vill du låna och testa stoppa i mjuklift? Vi har en svart dock carena... den åker iväg i veckan då den inte används...

    SvaraRadera
  5. Anonym00:55

    Stora lilla tjejen! Nils har fortfarande sin liggdel och är för det mesta nöjd i den. Hoppas han är nöjd en månad till så har han liggdelen att sova i när vi är borta i jul. Smidigt i sä fall. Signe byte vid fyra månader men hon gillade aldrig liggdelen.
    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  6. Mellan Happy homes och nya butiken Herrman. Alltså på Öbergs. Men du kanske redan har hunnit besöka den :) En riktigt bra butik med blandade kläder.

    SvaraRadera
  7. Willis var/är också grymt nufiken så jag fick också "sätta" henne tidigt.
    Har du provat och lägga en fleecefilt om axlarna/ i öppninden på åkpåsen? Kanske du slipper köpa en ny om det fungerar...
    Kram

    SvaraRadera
  8. Elsa låter precis som min lillebror, ja inte nu utan då han var liten ;-) Mina föräldrar köpte en superfin liggvagn men han vägrade den. Så fort han fick en sittvagn så blev han nöjd.

    Jag har en röd "voksi" åkpåse som svärmor sydde till Cornelia. Den är supervarm och går att dra åt kring huvudet. Om du vill så får du låna den?

    Kram

    SvaraRadera