lördag, november 03, 2012

Glutenfri foccacia

Receptet jag använder kommer från Finax.

5dl vatten
25g jäst
1½tsk fiberhusk
3msk olivolja
2tsk salt
1tsk honung
7dl fin mjölmix
2-3msk olivolja
1½tsk torkad rosmarin, eller några kvistar färsk
1tsk grovsalt

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt vattnet.
Rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt fiberhusk, olivolja, salt och honung.
Rör om och låt stå att svälla i ca 10 minuter.
Blanda ner mjölmixen och vispa degen med maskin i ca 5 minuter, degen ska vara något lös och kladdig.
Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
Smörj en liten långpanna, ca 25x35 cm, med ca hälften av olivoljan.
Stjälp upp degen i formen och tryck ut den jämnt så att den täcker bottnen.
Ställ brödet att jäsa i ca 15-20 minuter.
Pensla det färdigjästa brödet med olivolja och strö över rosmarin och grovsalt.
Baka i mitten av ugnen i 175º ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar