måndag, november 12, 2012

Tillbaka från dödsbädden

I lördags bestämde vi oss för att ha en lugn och mysig hemmadag då både Astrid och Elsa var slitna och famniga efter magsjukans härjande. Och tur var väl det, för vid lunchtid kände jag mig illamående, och sen brakade helvetet lös. Och kort därefter gjorde Darlingen mig sällskap. Det är utan tvekan den värsta sjukan jag varit med om, fy farao! Darlingen hävdar att jag var så grå i ansiktet att jag smälte in i sovrumstapeten, och vågen visar att jag tappat 6 kilo. Buhu, mina kära preggokilon som jag aktade så högt..

Två sjuka föräldrar med två små barn att ta hand om, det låter verkligen som en mardröm men gick trots allt bra. Bägge barnen visade sig från sina bästa sidor, var lugna och trodde sig väl i soffan eller i sovrummen tillsammans med oss. Farbror Kocko åkte på Ica och köpte ersättning till Elsa, om det skulle bli så att hon inte kunde få tillräckligt med mat från sin uttorkade mor, men det gick bra utan.

När jag är magsjuk eller bakis så drömmer jag om vad jag ska dricka när jag mår bättre. Den här gången var det Önos tropiska saft, vatten med grönt äpple/apelsin/citron/päron och alla det i glas fyllda till bredden med is. Gör ni också så?

10 kommentarer:

  1. Anonym14:32

    Fy! Tur att ni vara ok när barnen var sjuka.

    www.mammatwa.se

    SvaraRadera
  2. Fy vad jobbigt! Att bli sjuka alla samtidigt ärmen mardröm, hittills har jag och maken lyckats med konststycket att den ena blir sjuk precis när den andra mår bättre.

    Jag brukar tänka på cola när jag är sjuk...

    SvaraRadera
  3. Elina18:37

    Skönt att ni är bättre igen! Det är ju det vidrigaste som finns med magsjuka. Jag är som dig, men jag drömmer om cola:)

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att ni är på väg tillbaka igen!

    När jag har magsjuka så blir jag alltid sugen på en massa godasaker som man absolut inte ska äta som godis, skrovmål osv....

    SvaraRadera
  5. Skönt att ni börjar bli bättre nu!
    Magsjukor är verkligen en urusel uppfinning. Provade här om veckan och då drömde jag om att äta allt som kom i min väg som jag inte fick äta, jobbigt läge...

    SvaraRadera
  6. sofia hüb21:35

    hahaha jag drömmer också så!!!

    SvaraRadera
  7. Nej inte ni också! Skönt att det gick över så pass fort ändå. Jag kan inte ens tänka på mat när jag är magsjuka, det jag kan drömma om är att bälja i mig vatten.

    Sv: Astrid klarade sig och även mannen. Jag var istället dålig i flera dagar, men nu är jag på benen igen. Tack för krya på hälsningen.

    SvaraRadera
  8. Hujedamej! Skönt att ni är återställda hela bunten nu, det är ingen höjdare med magsjuka föräldrar samtidigt.. har även vi fått erfara!

    Så synd att kilona rasade så för dig, vi som har så svårt o behålla några!

    Kram på er!! <3

    SvaraRadera
  9. Fy för magsjuka!
    Vi har dock haft en sabla tur o inte haft det på en herrans massa år!
    *peppar peppar*

    Hoppas att ni mår bättre!!

    SvaraRadera
  10. Elina: Ja, visst är det vidrigt..Jag kommer med cola när du blir sjuk! :)

    SvaraRadera