torsdag, november 29, 2012

Elsa 2 månader

Igår blev Elsa två månader, hurra! Jag har tyvärr inga aktuella siffror på hennes vikt och längd (förstår att ni gråter över det) men kan garantera att hon växer. Vi har fått byta blöjstorlek till nummer tre, och nu är det 62 centilong som gäller i kläder.

Vissa dagar är hon fortfarande som en utväxt på min kropp (dvs väldigt närhetskrävande), men en del dagar är nu mycket bättre och ger oss hopp om framtiden. Pappan duger allt oftare till tröst, och han har provat att ge henne ersättning i flaska för att det kanske ska kunna stärka deras något högljudda relation. Hon skrek ännu högre de första två kvällarna, men tredje kvällen snuttade hon i sig litegrann. Får se om vi fortsätter med det projektet eller om det läggs ner.

När hon har glada stunder så funkar babysittern eller spjälsängen med fiskmobilen ovanför bäst. Då kan man få äta middag eller städa ett badrum utan bebis på magen, väldigt skönt under en famnig dag.

Inser att det låter som att hon är en bebis som avskräcker från fortplantning, men det är elak osanning. Man smälter som smör över öppen eld när hon ler och gurglar, och en glad minut väger upp en ledsen timme. Så länge hon får vara i min famn så är hon nöjd, men det är ju den där lilla detaljen om fem minuters ensamrätt på min kropp då och då som saknas. Men det blir bättre och lättare för var dag som går, idag har jag fått se vackra spottbubblor!





7 kommentarer:

  1. hon är helt bedårande söt : )

    SvaraRadera
  2. Grattis på tvåmåanadersdagen!

    SvaraRadera
  3. HErregud vilken liten prinsessa :) Grattis till henne!

    sv: ja, hon är sååå söt!! Jo, det finns mycket tatueringar.. Själv har jag kommit till det stadiet då jag inte "bryr" mig om vad jag gör :P Det som faller mig in dagen jag ska tatuera mig gör jag.. haha :)

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att pappa duger alltmer. Min Norah var också väldigt mammig,det kunde man bli galen på vissa dagar att behöva ha ett barn på armen dygnet runt. Vår Charlie har inte alls varit så, å nu kan jag nästa sakna det, han sitter inte ofta i knät förutom när han är jätte trött, nä han vill ner på giolvet å fara runt å upptäcka :)

    skönt att hon växer på också förresten =)

    SvaraRadera
  5. Har det redan gått två månader?! Grattis till stora lilla E.

    Sv
    Tack för tipset om vantar.

    Vi har inte våra familjer i närheten så i jul blir det först till mina föräldrar och sen till husbandets i mellandagarna.

    SvaraRadera
  6. Hon är ju sååå fin!
    O va fort tiden har gått!
    Det känns som om det va förra veckan som jag läste att hon kommit.

    SvaraRadera
  7. Va?! Två månader.. men hon föddes ju nyss. Jisses vad tiden går. Grattis på tvåmånadersdagen. :)

    SvaraRadera