söndag, november 04, 2012

Push-gift

Redan när Astrid var i magen pratade jag och Darlingen om olika amerikanska traditioner som rör graviditet och barnafödande. De vi kunde komma på var babyshower, babymoon och push-gift.

Vi har inte haft någon babyshower med någon av magarna, men var iväg och reste med bägge. Efter Astrids förlossning dök det inte upp någon present, men efter Elsas fick jag en!

Har varit sugen på den här nyckelringen från Mulberry ett tag, och nu fick jag den alltså i krystgåva, som det så fint kallas på svenska. Tack igen älskling!

7 kommentarer:

  1. Den traditionen förekommer i Sverige också, minns att pappa köpte en ring till min mamma efter att min lillebror föddes, diskuterade det där när jag väntade Embla med M och min dåvarande jobbarkompis.
    M hade aldrig hört talas om den traditionen medan Hedvig berättade att hennes mamma fick ett guldhalsband med ett hjärta när hennes lillasyster fötts.
    Jag tyckte att vi kunde anamma den traditionen men M var lika sugen på det som han var över min idé om sommarpresent då jag ville ha en ny cykel dvs inte alls ;)

    SvaraRadera
  2. Anonym00:33

    Fint, både gesten och nyckelringen.

    Www.mammatea.se

    SvaraRadera
  3. Gulligt!

    Vi har inte anammat traditionerna alla här hemma, men kanske ska hinta nåt för maken... ;-)

    SvaraRadera
  4. Vilket fint hjärta! Jag fick ett halsband när Cornelia föddes, dock inte direkt efteråt men ändå ;-)

    Vi ser fram emot en massa tjejsurr och fika på fredag :-)

    SvaraRadera
  5. Fult ord, krystgåva :-) Men fin nyckelring!

    SvaraRadera