fredag, december 05, 2014

En allergisk reaktion

Igår när jag promenerade hemifrån till bussen ringde min mobil, och när jag såg "Golfkullens fsk Klubban" på displayen började alla varningsklockor ringa. Elsa hade kräkts, och behövde såklart bli hämtad. Då Crille var ute på jobb och det skulle tagit en timme för honom att packa ihop, hämta bil och barn så fick jag helt enkelt promenera förbi busshållplatsen och vidare till föris. Hann fundera hur i hela fridens namn jag skulle sanera boben om hon skulle kräkas på den (duschen verkade vara bästa idén) och ringde till Astrids avdelning och bad att de skulle lämna ut henne färdigklädd tio minuter senare så att jag inte skulle behöva knata in på avdelningen med smittospridaren.

När jag kommer in och möter upp min lilla sjukling får jag höra att efter en koll med köket har man insett att hon ätit köttfärslimpa med ägg i till lunch. Puh, ingen magsjuka alltså, "bara" en allergisk reaktion, men en liten stackare som är sliten även idag. Hon kräktes en gång till här hemma, men efter det har det varit lugnt. Dock är inte aptiten någon vidare, men det kan man ju förstå.

Hon har inte fått i sig ägg på snart ett år (i januari på flyget till Gran Canaria), så jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera nu. Då hon kommer i kontakt med ägg "utvärtes" så får hon nässelutslag på en gång, men jag har då inte upptäckt några utslag på henne än i alla fall. Väldigt tråkigt att det blev såhär galet på förskolan, men det känns inte som slarv utan snarare som ett misstag. Det har aldrig hänt tidigare och jag tror verkligen inte att det kommer hända igen.

För en liten stund sedan somnade hon sittandes i soffan, och hon sover ju aldrig middag hemma, så nog är hon trött och sliten. Nu när hon laddar batterierna har jag och Astrid bakat glutenfria vaniljdrömmar, mysigt med en liten stund bara vi två. Och så taggar vi inför kvällen då Elsa ska vara här hemma med doktor Lisa, och vi andra ska iväg och bowla med Lucas plus föräldrar!


Här satt en nyduschad näspetare och kollade på 
den vackra solnedgången igår eftermiddag

4 kommentarer:

 1. stackars elsa!!
  haha, det där näsipetfingret alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande är hon inte riktigt återställd, det blev verkligen tokigt..Haha, ja, det där fingret tror jag FASTNAR snart ;)

   Radera
 2. Oj, hoppas Elsa mår bättre nu. Det är jobbigt när kidsen inte kan äta tårta och diverse andra godsaker med ägg i (och så "gömd" ägg i exempelvis vissa pastasorter). Kommer ihåg att "men jag ska bara prova en liten bit och se om jag fortfarande är allergisk" var en återkommande mening i debatter om mat med brodern. Fast efter några omgångar projektilspyor brukar de förstå varför de inte får äta vissa saker...

  Ang. saknaden av julkänslor: Sent till kvarn, men om symptomen kvarstår (hoppas inte) föreslår jag Puppini Sisters julskiva, eller Adolf Fredriks Ungdomskörs Från Mörker till Ljus (beroende på om du gillar dessa genrar). Annars är det inte så juligt här heller. Årets i-landsepidemi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas verkligen att hennes allergi ska växa bort innan hon blir stor nog att behöva ta ansvar själv för vad hon får i sig (i skolåldern tänker jag?)..Men gör den inte det så lär det ju funka det också :)

   Har faktiskt lyssnat lite på Puppini Sisters efter att ha hört en duett med Michael Bublé :D Tack för tipsen! Garanterat årets I-landsproblem, man får väl vara glad att man inte har värre saker att gnälla över ;)

   Radera