torsdag, december 04, 2014

Ho ho, julkänslan?

Jag har tappat bort min julstämning. Och kom inte dragandes med att det blir så då man tjuvstartar, utan jag är övertygad om att det var kräksjukan som förstörde alltihop då det skedde i samma veva. Doften av ljuvlig hyacint gör mig mer illamående än lyrisk, när jag sitter och myser med saffransskorpor i skenet från pappstjärnorna i fönstret känner jag nada. Inget pirr och ingen salig förväntan inför vad som komma skall. Fan!

Så nu är det, med tre veckor kvar till juldagen, lite kris, och jag har påbörjat en övertalningskampanj för mitt sinne. Igår blev det julfika i soffan, på morgonen kokade jag risgrynsgröt och i kväll tror jag nog att det får bli inslagning av några klappar. Skulle gärna plocka fram granen NU, men känner inte riktigt att vi har tid att göra det tillsammans hela familjen förrän på söndag. Och hela familjen ska vara med, annars tappar det ju halva poängen.

Vad har ni för juligheter som ni laddar upp med innan jul? Tips på filmer, musik, bakverk? HJÄLP!


Gör inte susen.6 kommentarer:

 1. Malin20:50

  Jag vet! Ingen julkänsla finns att finna någon stans. Säg till om du hittar den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har den börjat smyga sig tillbaka för min del! Julpyssel, en och annan pepparkaka och julmusik har hjälpt till här :)

   Radera
 2. Jag brukar alltid titta på filmen Love actually någon gång under december. Ger mig den ultimata julkänslan =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Såg den för några veckor sedan ;)

   Radera
 3. du får försöka framkalla lite i-väntan-på-astrid-feelings istället ;).

  SvaraRadera