tisdag, december 02, 2014

Helgen i Stockholm

Efter en härlig helg i gott sällskap har jag landat hemma (kom hem igår), lite varmare i hjärtat, lite pankare och fortfarande rätt mätt. Vi har ätit god mat, surrat oss hesa och skrattat så magmusklerna värkt. Jag och Jenny har haft lite abstinens efter våra barn (fast bara en smula, det är rätt härligt att sova ostört om natten och bara behöva skära sin egen mat), och var det ju en himla tur att vår fantastiska systerson med den busiga blicken och starka viljan fanns till hands.

Lördagen åkte vi in till stan för shopping och mötte upp syster Linda, åt lunch ute och kom sedan hem med några shoppingkassar och godsaker från Friends of Adam. Bland godsakerna fanns bland annat de första goda glutenfria pepparkakorna jag någonsin ätit, inte illa! På kvällen åkte vi in till tapasrestaurangen Ramblas på Mariatorget, åt massor av gott och drack sangria. Innan hemfärd blev det en drink på Rival innan jag gäspade allt för stort och vi återvände hemåt.

På söndagen så åkte vi ut till Linda (och Daniel, fast han var inte hemma) i Haninge för visning av deras rätt nyköpta hus, tacolunch och mys framför kaminen. På kvällen kollade vi Frost och åt sedan århundradets kvällsfika, med allt från pepparkaka+färskost med smak av pepparrot till lantchips via salami och tomatmarmelad. En salig och delikat blandning!

Måndagen fick en långsam start innan jag och Jenny åkte in till stan för att äta lunch och strosa runt lite innan det var dags för oss båda att bege oss hemåt. Med tåg för systerns del och Arlanda Express+flyg för mig, och vi tog oss båda hem även om det strulade med tågen för den stackarn som kom hem betydligt senare än planerat.

En mycket trevlig helg som får lov att bli en årlig tradition!


Lite Pettsson-läsning med Ted


En selfie på Liljeholmskajen


Köpte supergott surdegsbröd och bullar


Köksassistent / Instagramsjukan


Redo för middag!


Tapas på Ramblas


Crema Catalana


En drink innan hemgång / EPIC KVÄLLSFIKA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar