söndag, februari 01, 2015

Det var en snöig vecka

Vi har haft full rulle sen sist, obeskrivliga mängder snö har trillat ner så vi har varit ute mycket. Tjejerna är glada i att hjälpa till med skottningen och klättrar gärna i snödrivorna emellanåt. Efter avslutade styrkepass ute med spadarna så har vi både fredag och lördag gått in och fikat varm choklad och bullar, mycket mysigt! På lördagen hann dock Elsa välta ut en kopp över sig själv innan vi hade hunnit spä på med kall mjölk, turligt nog så hade jag inte värmt upp chokladen så pass att den kokade, men det blev ändå en sväng in i duschen och aloe vera salva efteråt.

Jag har varit ledig i helgen, och lördagen var vi hemmavid. Tog en långsam morgon med frukost och en liten tupplur efteråt innan vi gick ut och skottade efter lunch. Jag tog på mig att skotta av taken på förrådet, över bron och garaget. Det känns i kroppen idag! Crille och barnen fick roa sig med att köra traktor och forsla bort det jag skottade ner. En lyckad uppdelning, framförallt för Elsa som älskar att åka alla slags fordon (förutom personbil typiskt nog). Efter en promenad så åt vi thaimat till middag och kollade Den otroliga vandringen, och det var en mirakel att jag höll mig vaken. 

Idag vaknade jag av att Elsa ropade 06:34 från sitt eget rum, sjung halleluja! Det har inte hänt en enda gång sedan vi flyttade hit att båda barnen sovit hela natten i sina sängar, så det var två något chockerade föräldrar som gjorde den upptäckten på morgonen. Efter morgonens promenad och snöskottning så åkte iväg till Vidsel på kalas och grattade Filip och Sandra, fikade gott, surrade mycket, och Astrid var glad att leka med kompisarna. Elsa satt mest i mitt knä, som det så ofta blir när det är mycket folk som hon inte känner, men efteråt var hon då väldigt glad över att ha lekt med Elise.

Efter kalaset styrde vi vidare mot Älvsbyn där Crilles kusin Pernilla och hennes Andreas bjöd på paltmiddag till släkten på Crilles mammas sida. 16 personer, varav 3 busiga barn, plus 4 hundar gjorde att det var rätt fartfyllt även där! Astrid, Elsa och Minnah leker så himla bra tillsammans och har alltid så kul, fantasin är det absolut inget fel på. Astrid var väldigt imponerad av deras fina badrum, haha! Mycket god palt och mycket surr och bus även där, så barnen somnade gott när vi tagit oss hem.

Nu laddar vi inför en ny vecka, den första i februari, VAB-dagarna är uppdelade (smartaste grejen såhär i vabruari, bestäm innan veckan börjar vem av er som eventuellt ska vara hemma vilken dag, om ni är två som turas om) och morgondagens middag står färdig på spisen. Nu är det bara att måla naglarna och sedan krypa till kojs med en bok, ska börja på en ny som jag är nyfiken på.


En snöig morgonpromenad i fredags / Tur att vi får hjälp med skottningen!


Skotta skotta skotta! Bara fegisar och gamlingar tar stegen på vägen ner!


En faster bakom buketten / Elsa fick hjälp av lilla Link i pusselbyggandet


Elsa, Minnah och Astrid, en fartfylld trio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar