onsdag, februari 11, 2015

Where do I begin?

Ni andra bloggers känner säkert igen er, känslan när man inte skrivit på länge och inte riktigt vet vart ni ska börja er redogörelse av den senaste tiden. Så då skjuter man upp det litegrann, och så lite till. Och lite till. Och sen, så låtsas man som att det regnar och hoppar in HÄR OCH NU.

Den här dagen, en klassisk upp som en sol och ner som en pannkaka-dag. Glada barn, glad mamma. Lämnade visserligen en ledsen Elsa på förskolan, men det var inte den där paniken som snarare varit regel än undantag under hösten/början av vintern. Buss till jobb med Veronica Maggio i lurarna, äta en banan och börja jobba klockan 12.

Men! Så fick jag en mindre trevlig överraskning i form av nytt schema. Ett som är betydligt mindre trevligt än det jag haft innan, och jag ville bara lägga mig i fosterställning och gråta. Vi som äntligen fått snurr på vardagen och Elsa som äntligen börjat vinka glatt när jag lämnar på föris. Astrid som slutat fråga "-Ska vi på föris idag? Imorgon? Dagen efter det?" varje morgon. Lugn och ro i schemat, föris 3 dagar-hemma 4 dagar och ungefär så har det snurrat runt. Underbara lediga fredagar har vi haft med middag på bordet då pappan kommit hem och roliga, kravlösa fikadejter som start på helgen.

Nepp, nu får ungarna det trevliga schemat föris 2-hemma 2-föris 1-hemma 2-föris 2-hemma 2-föris 1-hemma 2-föris 2-hemma 1-föris 2-hemma 2. Ni ser ju vilken (ursäkta) jävla soppa! Känner för att downshifta och bli hemmafru. Flytta ut i skogen och leva på bark och rötter.

Eller så ignorerar jag mitt förändringsnegativa jag och bestämmer mig för att det ska bli bra. Och så känner jag att det var nog bra egentligen med det här skitbeskedet, för det gjorde att jag inte hade ett dugg dåligt samvete över att söka föräldraledigt hela påsken. HAHA!


10 kommentarer:

 1. Anonym22:47

  Vad jobbigt att behöva ändra om när ni kommit in i vardagsrutinerna, men hoppas att det blir bra det med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer det säkerligen att bli, men det där med förändringar är inte min grej just i planeringsfasen ;)

   Radera
 2. Aaaaaahhhh!!! Kan du inte påtala problemet och hoppas på ett bättre schema som är lite mer sig likt från vecka till vecka? Eller byta lite med någon kollega som OCKSÅ vill ha lite mer rutiner och regelbundenhet...
  Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr hänger detta byte främst på en kollegas inställning till att någon annan hade ett "bättre schema", så det lär nog inte hända..inte på denna schemaperiods åtta veckor iaf, och jag siktar på att inte bli så länge kvar på denna arbetsplats så nu orkar jag fan inte bry mig ;) kram!

   Radera
 3. Lisa23:35

  Men usch så tråkigt! Låter ju inte alls bra, kan det väl inte vara för någon? Hoppas att det löser sig. Sen vet jag ju av erfarenhet att du har en förmåga att vända det mesta till positivt, så det här kommer säkert också bli bra tillslut. Kramar! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är det där med förändringar i mina planer som ställer till det..Men det kommer nog bli bra! :) kram

   Radera
 4. Inte roligt när rutiner måste ruckas på! :-( hoppas ni ställer om er väl och att det inte känns så tokigt ändå i slutändan. ♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer nog bli bra! Kram!

   Radera
 5. och precis sådär känner jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att inte vara ensam om det! :)

   Radera