söndag, februari 22, 2015

Sol i sinne trots vab

De senaste dagarna har bjudit på FANTASTISKT väder, temperaturen har legat kring nollgradigt och solen har strålat som aldrig förr. Det känns som vår och påsk, redan i februari? Antar att vi har någon period av kallgrader och några snöoväder kvar att avverka innan det blir vår på riktigt, men det känns väldig skönt med en försmak av vad som komma skall.

I fredags vaknade Elsa med feber, och då hon hade snurrat som en propeller och varit orolig under natten så gissar jag att det var orsaken. Jag hade vab-dag, så det föll på min lott att vara sjukvårdare, men det var i ärlighetens namn ingen betungande uppgift. Hon var inte så värst påverkad av febern, men famnigare än vanligt och lite sliten, så dagen blev mest bara mysig. Vi byggde tusen pussel, läste sjuhundra böcker i storsängen, spelade spel och så pysslade barnen i Astrids skrivbord under tiden jag bäddade rent och städade litegrann. 

Då hon var i behov av en tupplur men är omöjlig att söva här hemma så tog vi en tur med vagnen på eftermiddagen, och det gick vägen! Jag och Astrid promenerade sakta hemåt, hon klättrade i varje snöhög vi passerade och testade vart skoterspåren ledde. En lugn kväll hemma, med middag och sällskapsspel (det roligaste just nu, vi spelar minst ett om dagen) innan Astrid och Crille åkte iväg för att handla och jag pysslade på här hemma tillsammans med Elsa.


Vi är fortfarande väldigt nöjda med vår Baby Jogger City Mini 4w!

Igår (lördag) var Elsa fortsatt krasslig trots att febern försvunnit, så jag och Astrid fick åka på egen hand till slalombacken i det vackra vädret. Denna gång blev det Storklinten som har ett FANTASTISK litet barnland, med rullband att åka upp på (lätt som en plätt för barnen att åka själva) och portar, figurer och små gupp på vägen ner. Väldigt uppskattat, så vi åkte bara där och löste aldrig liftkort för de "vanliga" backarna. Klantiga mamman hade lyckats glömma Astrids hjälm hemma, men som tur var så fanns det att hyra i skishopen!

Efter hemkomst och middag tänkte Crille åka längdskidor, så jag och tjejerna hängde med till skidstugan och barnen fick provåka lite längdskidor och så hade vi stjärtlappstävling i de små backarna runt stugan. Jag vann! Hem för mellomys i soffan, och sen gick det snabbt att somna i soffan..för mig alltså.


Idag fick vi sovmorgon till åtta(!), och sedan blev det pusselmorgon till nio då pappan klev upp. Långsam frukost (som alltid på helgen hemma hos oss), och när barnen sprang från bordet för att leka  så åkte kaffekopparna och kakfatet fram. Jag har läst några tidningar (ligger efter med läsningen) och så har vi börjat planera hur det egentligen ska se ut i trädgården när vi är färdiga. Vi har inte så bra koll på växtligheter och så vidare, men har i alla fall en plan. Ett eget inlägg får det bli!

Solen lyser med sin frånvaro (hehe), och en hostande Elsa gör att vi nog inte lämnar hemmet för några vidare utflykter idag, Crille är ute och spikar i garaget (tilläggsisolering på gång), Astrid hjälper honom och jag håller med hjälp av Elsa på att beta av sysslor som tydligen inte gör sig själva (schemaläggning på föris, städa i inkorgen och svara på mail osv).


Systrarna Sällskapsspel spelar memory

2 kommentarer: