onsdag, oktober 26, 2016

Årets pumpor 2016

Igår gjorde vi pumpalyktor! Jag och Astrid gjorde en, och Elsa samarbetade med Crille. Det blev ett projekt i flera steg, vi började i lördags med att välja ut och köpa pumporna och i måndags samlade vi inspiration (pinterest är ju ett fantastisk bra uppslagsverk när det gäller pyssel) och gjorde ritningar.

Så i går var det dags, vi skar och gröpte ur och pillade och fixade. Kanske inte det mest barnvänliga pysslet, det blev mest vi vuxna som fick utlopp för vår kreativitet. Sedan gjorde jag och Elsa pumpamuffins med fruktköttet och rostade kärnorna i ugn med olja och havssalt under tiden som Crille och Astrid var på skidträning. Självklart blev det provsmakning till kvällsfikat, och barnen var väldigt nöja med både muffinsen och lyktorna som lyste så fint ute på bron.

Idag på morgonen då vi skulle iväg till föris/skolan så konstaterade barnen att ljusen slocknat, men då det var vanliga värmeljus så var det ju inte så konstigt med tanke på brinntiden. När jag kom hem stod pumporna fortfarande fint på bron, men då en tjej kom förbi en stund senare (för att hämta kläder som jag sålt på en köp&sälj-sida) så frågade hon om vi haft pumpakrig på bron. Jag förstod ingenting och tittade ut, och jag tror minsann att skatorna haft kalas här ute. Vi har tidigare haft problem med att de knyckt metallbehållarna från värmeljus som stått i ljuslyktor ute på altanen, men nu har de hackat sönder hela ansiktet på min och Astrids pumpa, gissningsvis för att komma åt de utbrunna värmeljusen. Frågan är nu; måste jag göra en ny? Eller kommer jag undan med att bjuda på muffins?

Innan massakern..

Crilles och Elsas

Min och Astrids, R.I.P

Dom här smakar fint med en cream cheese-frosting på!

1 kommentar:

  1. Vilka fina! trist bara att de råkade ut för skatorna. Måste prova baka med pumpa, aldrig testat förut. Ja jag vet, tiden går alldeles för snabbt, ser själv fortfarande Alfred som en plutt och blir lika förvånad varje gång jag lyfter upp honom i famnen! Hoppas det går bra på tentan imorgon, ska hålla tummarna! så ses vi förhoppningsvis på skolan snart:)

    SvaraRadera