1 liter vatten
1/2 dl honung
2 citroner (saften)
Jag förespråkar ekologiska råvaror så långt det går, jag upplever att både citroner och honung är lätt att hitta, ingefäran kan vara lite svårare.
Skölj ingefäran och riv den sedan grovt på ett rivjärn (skalet kan vara kvar om du använder ekologisk). Lägg i en kastrull och häll över vattnet. Värm till MAX 60° (vid temperaturer över det så förstörs en del av de nyttiga ämnen som finns i ingefäran), och låt sedan värmas i 20 minuter. Använd gärna termometer för att hålla koll, men 60° är ungefär precis innan det börjar sjuda.
Sila av, låt svalna lite och rör sedan ner honungen tills den löst sig. När blandningen är rumstempererad så pressa i saften från citronerna, rör om och häll upp på rena flaskor.
Förvara i kylskåp, håller i flera veckor. Skaka om flaskan och ta en liten slurk varje morgon (6cl räcker), och håll tummarna för att immunförsvaret får en boost!
Espressokopp från Rörstrand
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar