fredag, april 30, 2010

Ett litet paket dök upp!


Igår när Darling kom hem så hängde det ett paket på handtaget. Det visade sig vara från lillebror, Rebecka och mamma till 23:an (eller Fritz som lillebror kallar honom/henne). Tack tack tack, vilket bortskämt barn vi har! :)

Well hello vecka nio!

Idag går vi in i vecka 9 (8+0), om två veckor har 25% av graviditeten passerat, jösses. 23:an är nu stor som ett hallon, böjer sin handleder, och alla organ, nerver och muskler fungerar. Hoppas vi iallafall!

Alldeles strax ska jag bege mig iväg mot jobbet, börjar lite tidigare än vanligt idag. Men det innebär ju att jag slutar tidigare också, och det ger fredagen ett stort plus i kanten. Ikväll blir det grillning hos my fellow pregger Sandra, ska bli skönt med en lugn valborgs, känns inte som att jag orkar med några vilda eskapader. Fast iofs, ikväll får jag säkert sällskap om jag behöver spy i en buske och behöver inte stå ut från mängden trots att jag är på tjocken!

torsdag, april 29, 2010

Nu ger jag SeaBands en chans!



Snygga hinkar efterlyses

Det känns som risky business att äta saker man vanligtvis gillar, eller t.o.m älskar när magen&kroppen inte fungerar riktigt som vanligt. Mitt favoritthé smakar nu som något man hostat upp ur halsen, och allt jag ätit som kommit upp lika fort igen känns nu inte så lockande att stoppa i munnen. Kommer jag ha kvar några favoriträtter i slutändan?

Nu är det bara att hoppas att illamåendet går över, eller åtminstonde lugnar ner sig. Och skulle det inte göra det, då är det bara att gilla läget och införskaffa en snyggare hink. Den jag har nu är så fruktansvärt tråkig att man vill spy bara man ser den. Finns det snygga designade hinkar någonstans eller måste jag måla en själv?

onsdag, april 28, 2010

Pipet är funnet

Jag har hittat det pipande ljudet! Började med att kolla i taket efter brandvarnaren när jag kom ned från övervåningen imorse, men inte hittade jag någon. Kom ihåg att Darling berättat något om ett trasigt fäste som han skulle fixa, för typ ett år sen.

Började så smått tro att det var en fågel som pep enligt Darling's teori, men började sedan leta efter den försvunna brandvarnaren. Hittade den i en garderob på övervåningen (vad den nu kan tänkas göra för nytta där), och mycket riktigt, batteriet sjunger på sista versen.

Mysteriet är löst!

Holy macarony

Dödligt sugen på makaronipudding, det äter vi i stort sett aldrig eftersom det inte är en av Darling's mest älskade rätter direkt, och då tycker jag att han kan få slippa det. Fast inte idag! För när man har noll matlust i övrigt så är det bara att slå på stort när något slags matsug infinner sig, och då får det vara hummer om det så gärna vill.

Iväg och handla rätt sorts makaroner!

Morotskaka i långpanna

Kaka:

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
6 dl grovt rivna morötter
175 g smält smör/margarin

Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt de torra ingredienserna
Tillsätt smör/margarin och sedan morötterna
Grädda i långpanna i 175 grader i 25-30 minuter

Glasyr:

150 g philadelphiaost
100 g mjukt smör
6 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Vispa ihop glasyren med elvisp
Bred över kakan när den kallnat

Ultimat dag

Jag har kommit på den ultimata sysselsättningen för att "ta det lugnt", nämligen att lyssna på Whitney Houstons gamla godingar och baka morotskaka. Bakning är utmärkt terapi för en stressad själ, och likaså är doften av sköljmedel i tvättstugan.

Jag får fikagäster senare idag också, inte tokigt med finbesök på en onsdag!

Är det brandvarnaren eller en fågel?

De senaste två dagarna har vi hört ett pipande ljud från nedervåningen, men glömt att kolla upp det morgonen efter. Senast imorse påstod Darling att det var en fågel, men jag tror att det är brandvarnaren som börjar få dåligt batteri. Bäst att kolla upp saken så man inte behöver vakna av ett kaosartat tjutande någon natt.

Breakfast in bed



tisdag, april 27, 2010

Grattis lilla svägerskan!














Tänka sig att det händer så mycket på fem år, på bilden är Ebba 10 år, idag fyller hos 15. Nu har gummistövlarna blivit utbytta mot klackeskor må ni tro!

Grattis Arjan!

No more

Inget mera blod, och inga flera tårar. Vi drar en lättnadens suck och hoppas att det bara var kroppen som protesterade mot motionen. Imorgon är jag ledig, och ambitionsnivån på dagen är att borsta tänderna. Låter väl som en skön dag?

Tack T!


Precis som om hon visste att det skulle behövas lite extra uppmuntran idag så har finaste T skickat en present till 23:an. En jättefin mössa fanns det i paketet jag hittade i postlådan! Tack fina du!

Kaosmorgon

Vaknar i vanlig tid, äter en yoghurt och går ut på promenad. Kommer på att det snart är dax för Vårruset och tänker att jag kan ju springa en liten bit iallafall, för att hålla uppe flåset. Jag har ju nämligen bara sprungit en gång sen vi fick veta att 23:an flyttat in, av rädsla för att något ska gå på tok.

Börjar springa, känner efter en liten bit att det hugger till i vänster sida av magen, och att det börjar svida precis som när man har UVI. Slutar springa och börjar gå istället. Det fortsätter göra ont och svider värre och värre för varje steg jag tar, tillslut går jag i myrtakt och försöker hålla tårarna inne, vad har jag gjort..

När jag kommer hem med kinderna randiga av tårar så går jag raka spåret till toaletten. Börjar med att torka för att se om jag blöder, och på pappret syns ingenting. Drar en lättnadens suck men håller mig över magen för att det gör så ont. Känns precis som UVI, svider som tusen nålar när jag kissar. Ser ner i toalettstolen, och det är alldeles rött. Rött, rött, rött. Börjar gråta och mumlar nej, nej, nej för mig själv. Ringer till Darling som släpper allt vad han har i händerna och kommer hem.

Ringer till barnmorskan som har telefontid först klockan 10, ringer till Gyn och får en tid att bli uppringd 09.25, en och en halv timme senare. Darling ringer till vårdcentralen och får prata med en sköterska. Hon förklarar att slemhinnorna blir mycket känsligare när man är gravid och att det kan handla om en vanlig UVI. Hennes råd är att jag ska komma in och lämna prover. Åker in, får prata med en nervös sköterska som vill rådfråga barnmorskan då jag är gravid och det kommit blod i urinen. Ängeln till barnmorska kommer in och vill höra hela händelseförloppet, jag berättar allt på en utandning och hon säger samma sak som sköterskan i telefonen. Sen träffar hon så mitt i prick när hon säger;

"-Jag förstår att du är orolig och tänker "varför skulle jag springa", och att du tänker att det är ditt fel. Så får du absolut inte tänka! Även om det här skulle visa sig att vara ett missfall, så får du absolut inte tänka att det är ditt fel eftersom du var ute och sprang. Skulle det blivit ett missfall hade det blivit det ändå. Det är inte ditt fel!"

Och jag grinar. Utan hejd, för det är ju precis det jag tänker. Varför i helvete skulle jag springa för att vara i form till vårruset? Vem fan bryr sig om vårruset, jag är gravid, jag ska vara rädd om mig, inte tro att jag är någon jädra atlet.

Jag får lämna ett urinprov som visar något förhöjda värden, men läkaren som rådfrågas vill vänta med behandling eftersom jag är gravid. Däremot ska jag ringa dit om jag blöder något mer, för då måste de kolla upp vart det kommer ifrån. Det verkar som att det kom från urinen, men det är inget som är 100% säkert.

Nu ska jag bara vara uppmärksam på min kropp och ta det lugnt. Jag tänker inte ta ett löpsteg förrän nästa år då 23:an ligger i vagnen, vårruset kan kyssa mig därbak.

måndag, april 26, 2010

Semestern närmar sig

Vi sitter och kollar runt på diverse turist-sidor inför Londonresan, och jag blir inte lite exalterad. Snart ska det växlas pengar, packas väska och sen bär det iväg! Vi ska bo mitt i smeten, oj så skönt att ha gångavstånd till allt.

Turligt nog så klaffade dagarna jag tog semester riktigt bra med mina "vanliga" lediga dagar, så jag blir ledig 8 dagar i sträck. Vi tar tillfället i akt och åker ner till mamma i två dagar innan vi beger oss utanför landets gränser.

MAMMA: Vi vill önska oss varsin maträtt. Jag vill ha kåldolmar (det vill inte Darling men han får äta ändå) och Darling vill ha lax på saltbädd. Vad han vill ha som tillbehör kan du ju försöka gissa, det vet jag att du lyckas med.

Adjö min kära bil

Dagens att göra-lista var varken lång eller komplicerad. Plocka ögonbryn och ta bort gammalt nagellack. Punkt. Eventuellt storhandla. Men då fick jag för mig att hämta posten, och det gjorde att jag blev motiverad att sopa både uppfart och carport. Och sen hämtade jag nyckeln till mitt bilskrälle (som f.ö. var anledningen till mitt lilla utbrott igårkväll), lyfte ur sommardäcken och öppnade huven. Bara att öppna huven är en mindre bedrift för att vara jag. Sen skruvade jag lös batteriet för att kunna sätta det på laddning, men det visade sig vara lättare sagt än gjort då det sitter ordentligt fast på någon slags bottenplatta vars skruvar sitter riktigt besvärligt åt. Darling får helt enkelt hjälpa mig att knuffa in åbäket i carporten så jag når batteriet med laddaren.

Däck ska bytas, batteri ska laddas och kanske ska den få sig en dusch. Ut på blocket med dig ditt jädra skrälle, här har du stått och skrotat länge nog. Jag blir dock väldigt arg när Darling nämner min bil och mindre positiva ord i samma mening och försvarar mitt vrålåks ära med att hojta "-DET ÄR FAKTISKT EN MYCKET FIN BIL!".

En mycket fin bil för någon annan kanske, det enda den använts till i det här hushållet de senaste 3,5 åren är att forsla runt Darling under älgjakten och kosta pengar från mitt konto. Hejdå bilen.

En bra påminnelse

Nästa tisdag ska jag bli gravid på pappret, dax för inskrivning på MVC. Har hört ryktas att det finns två barnmorskor man kan hamna hos, varav en är rena rama ängeln och den andra är en häxa. Hade två nummer i mobilen och chansade hejvilt. Första varvet jag ringde svarades det inte på något av dem, men andra försöket svarade hon jag ville hamna hos, halleluja!

Det blir mer och mer verkligt för varje dag som går, men trots det vaknar jag varje morgon och undrar om det är sant. Tills det börjar vända sig i magen, då fattar jag att det är på rikt. Ljuva illamående!

söndag, april 25, 2010

Söndag

Vad kul det är med räkningar! Tur att dom dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum, annars vet jag inte vart jag skulle göra av alla pengar.

Att humöret är bra, men mellan varven kort, blev tydligt ikväll när både räkningspärm och bankdosa åkte iväg över vardagsrumsgolvet. Jag skyller på att 23:an ställer till obalans i min annars så harmoniska kropp, precis som när jag fick rusa in från bilen och tömma magen på allt innehåll.

Både grillat och glass är godare på vägen ner än på vägen upp, lita på mig.

Skön helg

Igår stod långpromenad, glassätning, korvgrillning och sillmiddag med efterföljande fest på schemat. Mycket trevlig dag och kväll!

Imorse var det orättvist nog jag som vaknade illamående, men efter frukost var jag fit for fight för promenad med Sandra. Filip och magarna (plural!) var givetvis med, och vi fick oss en skön timme i solskenet. En stunds sällskap i solen medans Darling och Filip lekte som bäst, och efter det har vi firat lilla svägerskan som fyller 15 på tisdag.

La dolce vita, det här är livet på en pinne.

lördag, april 24, 2010

Hanna < 3 Bredsel

Så fort jag anländer till Svärisarna i Bredsel så glömmer jag bort mobilen. Vid läggdax börjar jag fundera vart jag egentligen lagt den och kollar för första gången under dagen på displayen. Här behövs det inga teknikens under, förutom datorn lite nu och då.

Man kan sitta runt köksbordet och surra timme efter timme, spela lite kort, ta med hundarna på en promenad eller somna i soffan framför en film (det senare gör jag varje kväll). Bara umgås, och OJ så skönt det är.

fredag, april 23, 2010

Fredagsfika


Som om det inte vore nog med att det är prick tre veckor tills vi åker till London, jag går på tredagarshelg kl 18, 23:an idag går in i vecka 8 och att jag just köpt tidernas finaste klänning. Hanna Pe har bakat supergoda chokladbollar! Fredagsfika är världens bästa påhitt, utan tvekan.

Från A till Bebis

I förrgår snubblade 210 unika läsare in här på bloggen, igår var ni 1999. Hoppsan! Kanske nån som undrar hur vi hamnat vart vi nu befinner oss?

April 08
Vi bestämmer oss för att bli med barn. Det är väl ingen konst?

Sommaren 08
Ingenting händer, jag börjar redan få panik. Darling har is i magen.

Oktober 08
Jag besöker vårdcentralen för att få bukt med mina mellanblödningar som uppstått. Barnmorskan jag träffar råder oss att söka hjälp om inget hänt efter ett år.

Februari 09
Nähe, ingen bebis eller stor mage. Vi som skulle bli föräldrar nu?

April 09
Tar det tunga klivet till att ringa Gyn och söka hjälp. Grinar utan hejd när det väl är gjort, vilken lättnad.

Maj 09
Får hem hälsodeklaration som ska fyllas i och återsändas.

Augusti 09
Darling ringer och frågar hur det går för oss. "-Oj, ni har visst fallit mellan stolarna, era resultat är inte inmatade i datorn ens. Men jag ser här att din sambo är 21, egentligen gör man ingen utredning förrän båda parterna fyllt 23. Blir det någon lucka kan vi nog klämma in er, men annars får ni vänta." Darling blir arg i luren och tycker att dom skulle kunnat berätta det direkt då vi sökte hjälp, men tanten i andra luren kan inget göra.

September 09
Vi kliver ur barnlöshetsgarderoben och gör det offentligt. Vi blir inte på smällen, that's it!

November 09
Jag träffar en läkare på vårdcentralen för att få till min oregelbundna menscykel. Hon tycker det är konstigt att vi inte får börja med vår utredning på en gång, och menar att det ändå är på Gyn dom måste justera min kropp med hormoner för att få cykeln att bli regelbunden.

Det kommer ett brev på posten med kallelser! Min läkare på VC ringde Gyn.

Darling lämnar spermaprov som han får uppbringa på en handikappstoalett. Värdigt!

December 09
Jag lämnar blodprov.
Resultaten på Darlings spermaprov dimper ner i brevlådan, inga allvarliga fel har hittas, men han får äta slemlösande för att lösa upp sädesvätskan.
Resultaten på mina blodprov kommer också som en tidig julklapp, inget konstigt där heller, men jag är tydligen inte immun mot röda hund.

Januari 10
Vi åker på vårat första besök på Gyn. Jag får en grundlig genomgång med genomspolning av äggledare, det gjordes VUL för att kolla äggstockar och livmoder och lämnades cellprov. Inga konstigheter upptäcks, det bestäms att Darling ska fortsätta med sina Bisolvon, och jag ska få äta ägglossningsstimulerande Pergotime. Har vi inte gjort några framsteg till hösten blir det IVF.

Februari 10
Jag äter min första kur Pergo och klarar mig utan allvarliga biverkningar.
Bortsett från överstimulering, vilket läkaren som gör ett VUL för att kolla om Pergon gett resultat berättar. Han slutar räkna vid 10 ägg och vi får sexförbud.

Mars 10
Åker in på ett VUL för att kolla så jag fortfarande inte är överstimulerad. Det hittas två fina ägg som är påväg att släppa, och vi ställer in oss på att äta nästa Pergokur i april. Pergo-experten på gyn tittar mig allvarligt i ögonen och förklarar att det inte går att ge en mindre dos pergo än vad jag redan äter. "-Blir du överstimulerad nästa kur också så skickar vi er till IVF på en gång." Jag blir livrädd men samtidigt överlycklig.

27 mars blir jag plötsligt illamående och undrar om jag blivit magsjuk. Darling flinar och påminner mig att jag mådde illa kvällen före också. 31 mars får jag anstränga mig för att inte spy på mina kära arbetskamrater när vi har morgonmöte. Darling kommer hem med en påse från Apoteket, här ska det testas. Och det blir ett plus. Det blir ett plus. Efter tusen ensamma streck så blir det här ett plus.

April 10
Vi får se 23:ans hjärta picka.
Idag går vi in i vecka 8.

torsdag, april 22, 2010

Nämen tjena!












Jag tror, eller rättare sagt vet, att Linda a.k.a Innan Du Fanns har ett finger med i spelet när det gäller dagens statistik. För att smickra mitt ego ska jag dock låtsas att en del av er enbart kikat in för att kolla på min oklädda mage.

Häng kvar, imorgon ska jag berätta historien om hur vi tagit oss från A till Bebis, och har ni tur så får ni en solig bild på spärrballongen till mage i helgen.

Städgodis!


När Darling hittar godis på golvet då han städar så ropar han "-STÄDGODIS!" och äter upp den. Även om den har mer päls än en katt. Jag tycker det är rätt äckligt och har inte följt hans exempel, förrän idag. Svåger Jocke glömde hela sin stora lösviktspåse under soffbordet igår! Sjung halleluja, han har mycket bättre godissmak än sin bror. Nu skulle man bara hitta det där borttappade godissuget..

A clean home is a happy home

Jag älskar att komma hem och inse att det är nystädat. För att inte tala om när det är dax att krama kudden och jag inser att det är nybäddat. Ååååh!

Andra gillar att roa sig med knark och sprutor, jag gillar såpa och dammtrasor. Jag är en lite gladare människa när det är rent och snyggt, frågan är om jag är min sambos dröm eller mardröm. Han behöver sällan öppna dörren till städskåpet, men får dagligen bannor för sitt sockludd. Man kan inte få allt!

Osvullen


Oäten morgonmage, nog märks det att den sväller så fort man ätit. Tips mot svullen preggo-mage tack? Jag promenerar, äter mycket fibrer och dricker duktigt med vatten.

onsdag, april 21, 2010

Men vad i hela fridens namn


Ska jag vara tvungen att börja handla byxor på vuxenavdelningen nu eller? Varje gång jag äter är det nära att knappen ska flyga. Nu blir det leggings i fortsättningen!

Tack så hjärtligt

Det finns nog rätt många som vandrar runt på våran jord och tycker att bloggar är trams. Jag har lyckats omvända en del, men än är jag inte färdig med att sprida bloggandets budskap och förträfflighet.

Jag har nog mest snöat in på barnlöshetsbloggar, samt en del bakbloggar. Jag älskar att baka, fast jag älskar inte riktigt barnlöshet. Däremot så älskar jag att det finns så många modiga människor som är villiga att dela med sig av resan mot ett efterlängtat plus. För ett år sen började jag läsa Innan Du Fanns, kloka Linda som nu har Lill-Bosse i magen. OJ, vad denna kvinna peppat mig och många andra till att höja blicken och fortsätta försöka när det går tungt.

För inte så länge sen fick jag en fråga om hur vi kunnat hålla oss så positiva fastän det känts som att allt går åt skogen, inga fel som hittats och ett ensamt streck på stickan månad efter månad. Darling har gillat läget, och jag har läst blogg efter blogg efter blogg. De som fick plus på stickan, satt i samma sits som oss men log ändå, fick negativa besked men tog det som ett steg på vägen, väntade på barnbesked och reste jorden runt för att få hem sitt lilla hjärta. Dom människorna motiverade mig till att inte bryta ihop till ett sorgligt litet paket, utan fortsätta försöka.

Till sist gick det ju! 23:an flyttade in och jag hoppas att jag kan vara den som ger lite hopp åt någon annan som tycker att allt går åt helvete. Tack alla barnlöshetsbloggare för att ni vågar!

tisdag, april 20, 2010

Chokladtryffeltårta

Hittade receptet hos Drömkaka, som i sin tur hittat det hos Arla. Jag vet fler än en som skulle gå ner i spagat för den här tårtan..

Chokladkakan:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl (går lika bra med glutenfri mjölmix)

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull, ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad rund form,
ca 20-24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 min,
kakan ska vara lite lös i mitten.

Tryffel:
Hacka chokladen.
Koka upp grädde & smör i en kastrull, ta den från plattan.
Rör ner chokladen så den smälter.
Låt tryffeln stå i kylen 5-10 minuter.
Bred den över kakan.

Låt kakan stå i kylen minst 1 timme före servering.

Dagens PJ


Jag är frestad att sätta tillbaka knapparna på fel ställen och se hur Darling reagerar..

Jag vill bli krösus!

Jag känner för att spara pengar. Det skulle vara skönt att ha sisådär en miljon på banken, men jag skulle kunna nöja mig med betydligt mindre. Att jobba deltid (lite varierande men som lägst 60%) gör hela processen något segdragen då det inte alltid finns så mycket att stoppa undan. Lite är alltid något resonerar jag och försöker lägga slantarna på hög.

Vanligtvis så är det shoppingnerven som brukar ställa till det i slutändan, men nu är sparbegäret desto större och jag funderar på hur jag ska kunna minimera onödiga utgifter.

Gymkortet t.ex, jag betalar för att få nyttja tre olika anläggningar men tränar alltid på samma ställe. Där skulle jag kunna gå ner till ett s.k silverkort istället och spara lite stålar. Att kolla över mina försäkringar och byta bredbandsleverantör skulle nog också kunna göra litegrann. Sen är det väl rätt objektivt om shopping kan räknas in som en onödig utgift..

Kan det möjligtvis vara mammans flykt till Småland som påverkar mig?

Jag gillart

Idag är jag ledig och startade med sovmorgon. Lugn frukost, snart badrumsstäd och dammsugning av golv, promenad i solen och sen ska jag bara vara. Kanske tvätta en maskin och göra graneola, kanske lägga mig och ta en tupplur i solstolen. Vi får se vart ambitionsnivån ligger när dagen nått så långt.

Jag vill prioritera mina vänner så mycket högre än jag gör just nu, men när arbetsdagarna närmar sig sitt slut eller klockan närmar sig 16 så skriker hela min kropp efter Darling. Den varma famnen som jag känner mig trygg i, dom fina ögonen som ser mig som vackrast i världen, leendet och skrattet som smittar mig på en sekund. Jag är så jäkla lycklig över att jag känner så, att det finns någon som gör mig hel, och han är min. Logiken i att man ofta tyr sig till sin partner när man är gravid och hormonerna svallar vet jag inte om ger särskilt mycket för, allt räknas som normalt när man är på tjocken. Kanske är det vårkänslor, kanske är det rädsla eller så är det bara vanlig hederlig kärlek, jag gillart i vilket fall som.

måndag, april 19, 2010

Snark

Från att ha ätit som en häst (faktiskt mer än vanligt) och varit pigg som mört så har jag nu taskig aptit och skulle kunna sova dygnet runt. Det är ett mindre mirakel att jag inte slocknat än, men knäpptv och Darlings kramar håller mig vaken. Imorgon blir det sovmorgon!

Darling jobbar redan nu på att bli tjenis med 23:an, till middag blev det plättar. Vilket kid gillar inte det? Dock fick jag bara i mig tre stycken, nästan skamligt.

Imorron ska ni få recept på den där ljuvliga tryffeltårtan, så ladda upp er inför bakning!

Hur tänkte du nu..

Detta räknande på hur långt man är gången i graviditeten gör mig snurrig. Det är + hit och + dit, trimestrar, veckor och månader. Ju mer jag läser ju mer förvirrad blir jag, men inte kan jag låta bli. Kanske är det nyhetens behag, men jag har väntat och längtat efter att få räkna dagar och byta veckor.

Idag har vi nått fram till 6+4 enligt uträkningar på beräknat ankomstdatum, men när jag räknar på att 23:an var 5+6 när vi gjorde VUL i torsdags så blir det 6+3. Förklara det kära läkare som ändrade beräknat ankomstdatum två dagar framåt till 9 dec, men flyttade 23:an 3 dagar bakåt i graviditeten. Vart tog den sista dagen vägen?

Antar att storleken på 23:an är mest tillförlitligt, så då blir det 10 dec istället. Det är jag som är morsa-och morsan bestämmer!

söndag, april 18, 2010

Vet ni av nån brajmasa?

Varje minut med Sandra och Anton är en bra minut! Ikväll har vi käkat Darlings goda hamburgare och min ljuvliga tryffeltårta. Gästerna kom med fina tulpaner och nyaste numret av Föräldrar och barn-Gravid, den har jag länge tänkt köpa men telepatin hann visst före. ;) Anton har ikväll avslöjat sin mycket goda karaktär och sin längtan efter en brajmasa. Nu får vi börja leta om det finns någon sådan här i Sävast så det är möjligt att fira valborgs här.

Ska bli riktigt skönt att ha Sandra på jobbet några dagar den här veckan och några näst-nästa vecka, du är efterlängtad! Nu ska jag krypa till kojs med min nya tidning, en mycket bra avslutning på helgen.

Husmusen

Här snöar det, och det har det gjort konstant det senaste dygnet. Världen är återigen helt vit och jag kan väl inte påstå att jag gillar det. Snart ska jag bege mig till jobbet, och ikväll kommer Sandra&Anton hit på middag. Darling frågade om man kanske får smaka lite på efterrätten redan nu, och fick ett NEJ till svar. Då påstår han att den där husmusen kanske råkar tjuva en bit, men jag vet nog vem den där husmusen egentligen är.

Off to work!

lördag, april 17, 2010

En härlig dag från början till slut

Jag gillar på något konstigt sätt att jobba helg. Visserligen skulle jag säkert känna annorlunda om det inte vore så att jag alltid har en ledig helg mellan, men ändå. På morgonen ställer jag väckaren lite tidigare än vanligt så att jag hinner kramas med Darling, sen äter vi frukost tillsammans. På jobbet är kunderna glada och skämtsamma, det är oftast bra med folk och arbetsdagen flyger förbi.

Sen kommer man hem och blir bortskämd med god mat, som idag då det slank ner några minicalzone i soffan framför en film. Sen bakade vi tryffeltårta (som vi inte hunnit smaka än), och nu ska vi bada bubbelbad. Schysst kväll eller vad?

En fin fredagkväll

Igårkväll begav vi oss till Älvsbyn för att gratta Darling's kusin Kajsa som fyller år idag. Sally charmade oss som vanligt, Daniel berättade en mycket underhållande historia om sina husdjur tjädern och kråkan August, Hoffmann fick en och annan klapp och det fikades och surrades.

På vägen hem fick vi se en förvirrad mus mitt på vägen och ett stjärnfall. Jag vet inte vad som var det bästa, att vi fick se en stjärna falla eller att jag inte kunde komma på någon önskning.

Jag har allt jag någonsin kunnat önska mig.

fredag, april 16, 2010

4 veckor kvar till avfärd!

Snön yr utanför fönstret och gårdagens solstrålar känns avlägsna. Det är april, då får man stå ut med aprilväder!

Idag är det fyra veckor tills vi lämnar Svea rike för en weekend i London, jag har längtat sen julafton och snart är det dax. Längtan blev knappast mindre då jag och syster Jess insåg att vi kommer vara där samtidigt, vilka är oddsen för det egentligen?! Det ska bli så skönt att koppla bort allt hemma, strosa omkring och bara bry oss om varandra. 4 veckor, 28 dagar..snart är vi där!

Hej fredag!

Så var det fredag återigen. Även när jag ska jobba helgen så älskar jag veckans femte dag som vanligtsvis är startskottet för lite ledighet, det är något skönt och avslappnat som infinner sig i kroppen från att man slår upp ögonen. Tråkigt nog bara så har skillnaden mellan vanliga vardagskvällar och den magiska fredagskvällen suddats ut litegrann för min del. Jag kommer hem från jobbet, vi äter middag, jag somnar i soffan och Darling bär upp mig till sängen vid kl 23.

Men jag gillar det ändå!

torsdag, april 15, 2010

Åhnej!


Min viktigaste kökspryl-äggtimern har gått sönder! Syster Jess-vart kan man köpa sånahär?!

Fint middagsbesök

Vi fick besök av Grönis kring middagstid, så det har hunnits med en och annan thékopp, lite middag + fika och en massa surr. Nu börjar det nästan vara synd om honom, för jag visar filmer på vad som händer i magen från vecka 1 till vecka 9. Kanske inte vad en 24-årig singelkille föredrar att roa sig med en torsdagskväll i vanliga fall. Men här blir man tvingad!

Filmen hittar ni HÄR om ni är sugna på att kolla.

Life is like a box of chocolate


Höstnougaten är inte särskilt populär i det här hushållet.

SATC 2

Det finns inget "bara" när det gäller vår 23:a

2 saker har gjort mig besviken sen jag blev gravid.

Det första är en vän som sa till mig att vi ska räkna med att vi får missfall. Att det är så vanligt, men att det inte spelar så stor roll i vårat fall, nu vet vi ju att jag kan bli gravid. Jag jämställer det med att vara rädd för att bli överkörd så fort man går utanför dörren, rent jävla nonsens. Risken för missfall är 10-15% för oss fick jag höra idag, inte fan tänker jag räkna med att det ska gå åt helvete. Jag känner inte att jag vill dela med mig överhuvudtaget om vår graviditet till henne.

Det andra är kommentarerna vi redan hunnit få idag i stil med "bara en?" VADÅ BARA? Ett pickande hjärta i min mage, det är ju helt otroligt! Jag är så glad över det lilla, lilla hjärtat och har aldrig räknat med att det skulle finnas två. Vi vet att chansen funnits/finns, men andra har stått för att vara övertygade och säkra om att det är två, inte vi.

Säg hej!


Den ljusa lilla pricken mitt i det mörka är 23:an. 2.8mm stor med ett litet pickande hjärta! Läkaren ville inte garantera antalet då det är svårt att se så tidigt, men det syntes klart och tydligt att det är ett litet liv där i magen. Vilken lättnad!

Dagen VUL

Om två timmar ligger jag med benen i vädret på Gyn och vi får se om det finns något pickande hjärta i magen. Håll tummarna gulle ni! Jag har försökt förbereda mig på hur det ska kännas om det inte ser bra ut, men det är nog omöjligt.

Tills motsatsen är bevisad så finns 23:an i magen!

onsdag, april 14, 2010

Det där med frisyr

Jag har inte klippt mig på över ett år. Skämmes tamefan, men jag har inte vågat/haft lust. Dels har den första frisören jag någonsin fått ett förtroende för varit mammaledig, och dels så har jag sparat ut lugg och längder och har inte en susning om vad jag ska göra med dem. Varför jag började spara från första början, det kan man fråga sig, antagligen trodde jag som vanligt att gräset var grönare på andra sidan som vanligt. Men långt, rakt och platt är inte kul, det är tråkigt.

Nu på morgonen har jag suttit och kollat på gamla bilder, och jag tror jag vet vad jag vill göra med håret. SÅHÄR vill jag se ut i skallen, precis som sommaren 07 då vi åkte på tältsemester. Det var en schysst frilla om jag minns rätt. Antagligen hinner jag väl ändra mig tills ikväll/imorgon/när det är dax att klippa mig, men just nu vill jag det iallafall.

Min vecka 15

Jag måste ju berätta vilken kick-ass vecka jag har, trots att halva snart gått.

Mån
Lång morgonprommis, putsa fönster, jobb 14-19.10, löprunda med Darling

Tis
Lång morgonprommis, LEDIG, baka limpa, dammsuga golv och städa badrum, slappa i solstol, fint besök av Janet

Ons
Kort morgonprommis, jobb 09.55-18, prommis och mys med Darling

Tors
Kort morgonprommis, LEDIG, VUL 10:00, städa hemma

Fre
Lång morgonprommis, jobb 12-19.10, mys i soffan med Darling

Lör
Kort morgonprommis, jobb 09.30-16.10, gratta Darlings kusin Kajsa

Sön
Kort morgonprommis, jobb 11.30-16.10, middag med Sandra&Anton


tisdag, april 13, 2010

Min expert

Har jag nämnt att min kära sambo älskar att leta efter och kolla upp saker på internet? Mest handlar det om leksaker för stora pojkar och de hittas allt som oftast på blocket. Tidigare har följande ämnen avverkats: bilar, båtar, motorcyklar, husvagnar, hus, crossar, fyrhjulingar.

Nuförtiden har han annat framför ögonen: bilar i modell kombi och barnvagnar. Det som är värt att veta om barnvagnar vet han, nyss tittande han på en video som visade hur en vagn från Emmaljunga görs-från grunden. Totalt ointressant om du frågar mig, tur att jag delar säng med en blivande expert.

Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är såhär

Idag går vi in i vecka 7, hip hip hurra! Man kan inte bli annat än förvirrad då man läser runt på alla preggo-sidor och läser vad som händer med 23:an just den här veckan, för alla säger olika. Skulle jag radda upp allt skulle de flesta av er dö av uttråkning och således sluta läsa min blogg, och det vill jag i möjligaste mån undvika. Men här får ni en liten jämförelse:

blimamma.se
I början av veckan är bebisen 7-8 mm och i slutet har den nästan fördubblats i storlek och ökat till 9-15 mm!

growingpeople.se
Barnet har vuxit och är drygt 1 cm från hjässa till stjärt.

barntotal.se
13mm längden mäts från huvud till stjärt.

babycenter.com
Nu är embryot ungefär 1,25 centimeter långt (ungefär så stor som ett litet smultron).

familjeliv.se
Embryot är nu en centimeter långt.

Nu förstår jag självklart att det är olika från embryo till embryo, men aldrig är dessa vecka för vecka-guider överens. Eller jo, alla är överens om att hjärtat nu har börjat slå. Nu hoppas vi att 23:an beter sig som ett vanligt Svensson-embryo och att pyttehjärtat pickar på.

Jag må vara liten-byxorna spricker ändå

Jag spräckte just mina jeans, inte kul. Varför är det alltid dom dyra byxorna som går sönder? Inte ett enda par från Kappis barnavdelning har jag lyckats paja.

Från att ha haft garderoben full av H&M, sen gått vidare med att vara petig med märken har jag nu landat med att jag tar på mig vad jag tycker är snyggt. Oavsett vad det står på lappen i nacken. Och jag må säga att även om min röv mådde bra i Acne så klagar den inte på Kappis 158/164 centilong. Ni skulle bli jävligt förvånade om ni visste hur mycket kläder jag äger från barnavdelningen. Lucky to be little!

Jag löser bryderier från min solstol

Har två bryderier som ska utredas:

Måste jag stå kvar som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen, trots att jag inte stämplar, för att inte förlora/sänka min SGI då jag jobbar deltid? Väntar på att Försäkringskassan ska ringa upp, antagligen hinner väl solen gå ner innan dess.

Hur gick det med den där rubellavaccinationen? Ingen i hela detta rike kunde berätta för mig om jag var vaccinerad eller inte, och man får inte vaccinera sig då man är gravid. Har ni röda hund så håll er långt härifrån, tack på förhand. Ska googla lite nu och fråga mina hjältar på Gyn på torsdag.

måndag, april 12, 2010

En liten löprunda på kvällskvisten

Mittemot mig sitter Darling med en tallrik yoghurt framför sig och ansiktet lutat i nävarna. Han frågade för en stund sen om jag ville följa ut på promenad och jag tackade givetvis ja, den typen av chanser tar man när man får dem! Så fort vi kommit ner från kvarteret började jag småfrysa och joggade lätt bredvid honom för att få upp värmen, och rätt vad det var så började Darlings ben att röra sig snabbare och snabbare tills han sprang han med.

3,5 kilometer på 20 minuter, helt klart godkänt.
Ikväll kommer vi sova gott må ni tro!

Funderar du på hur lång din löprunda/ditt promenadstråk/vägen till ICA är så kan jag tipsa om iForm's mätprogram som funkar tiptop och är jättelätt att använda.

Rena rutor

Jag har putsat fönster idag! Då jag inte är någon expert på just det ämnet så blev det okej, inte perfekt. Fast om man står några meter ifrån och kisar så ser det perfekt ut, och dom blev inte smutsigare iallafall. Sen låste jag inte ut mig själv på taket ovanför bron den här gången, och det måste väl klassas som framsteg?

Man får vara nöjd för det man kan, och glad över att flugsmälle-märket från i höstas nu är ett minne blott.

Pick pick

Imorse skulle jag vara huslig och plocka ur diskmaskinen innan jag åt frukost, det visade sig vara ett dumt val som slutade med ett besök i badrummet. Jag är väldigt tacksam över att jag bara mår illa när jag är hungrig, för då är det ju inte så svårt att undvika illamåendet, bortsett från när man tvunget ska ge sig på den rena disken. Sen är jag nog lite tacksam över att jag mår illa också, för det känns som ett kvitto på att det händer någonting i magen och att det lilla livet inte tagit slut innan det börjat.

På torsdag 10:00 ska vi infinna oss på Gyn för VUL, och jag längtar mig blå. Darling googlar tvillingvagnar "för säkerhets skull", men jag tror att det är en 23:a där inne och inte två 23:or. Det känns inte som det viktigaste med VUL:et ens en gång, jag vill bara se ett pickande hjärta, och skulle det vara två små pickande hjärtan så är det bara en extra lycka.

söndag, april 11, 2010

Därför älskar jag SATC-The movie

Jag har kommit på varför jag och så många andra tjejer/kvinnor älskar Sex and the city-The movie, den samlar rädslor som dom flesta av oss bär på och ger dom lyckliga slut.

Carrie blir lämnad vid altaret, men får till sist den kärlek hon längtat efter från Mr Big. Samantha's kärlek till Smith tar slut, men hon lär sig att det är viktigast att sätta sig själv i första hand. Miranda blir bedragen av Steve, men dom hittar tillbaka till varandra och inser hur stark deras kärlek är. Charlotte och Harry har klassats som oförmögna att få biologiska barn och adopterat Lily, men Charlotte blir gravid och föder en liten flicka.

Vem gillar inte lyckliga slut?

Kvällen och morgonen


















lördag, april 10, 2010

Underbara vårsol















Här sitter vi ute i solen och jag har börjat utforska den alkoholfria vindjungeln. Snart ska räkorna skalas och grillen tändas..Ikväll siktar vi på 2010's största spärrballong till mage!

Min lördag

06:07 tyckte kroppen att det var färdigsovet och dax att kliva upp, hjärnan höll inte med. Efter tusen försök till att somna om klev jag upp och gick på morgonprommis, duschade och kröp sedan ner i sängen igen för att väcka Darling och surra sår i öronen på honom. Det gick sådär, vi klev upp ganska fort.

En sväng till diverse matbutiker har vi hunnit med under dagen, och så har vi förberett inför kvällens middag då Palina och Håkan kommer hit. Jag har som plan att supa dom under bordet med X antal B52'or och white russians och sedan spöa skiten ur dom i Uno. Det lär bli en intressant lördagkväll!

fredag, april 09, 2010

Fredagsbesök och minicalzone

Efter att jag slutat jobbet idag så mötte Darling upp mig på stan och sen gick vi till min gamla jobbarkompis Märit och blev bjudna på jättegod tårta med kola och maräng. Det surrades, dracks någon thékopp och Märren hann återigen uppmana mig till att "lugna ner mig och SLUTA STRESSA". Skönt att hon påminner mig ibland när andan befinner sig i halsen.

Sen begav vi oss hemåt och åt otroligt goda minicalzone som Darling gjort igår. Det var ingenting märkvärdigt med receptet men dom var så fruktansvärt goda att jag inte kunde sluta. Efter fem stycken står nu magen ut som en spärrballong återigen, bäst att jag låter den sjunka tillbaka litegrann innnan jag attackerar chipspåsen..

Spärrballongen

Jösses, jag har läst om att magen jobbar långsammare när man är gravid och att den därför fort blir svullen. Eftersom min mage är känslig mot en hel del saker och även vanligtvis sväller så fort jag ätit så har jag inte räknat med någon större skillnad. Men igår blev det stor middag och några bullar på det, och magen svällde som en spärrballong.

Darling blev lyrisk när jag klädde av mig vid läggdax över hur mycket magen växt. Jag skrattade och förklarade att 23:an är stor som en ärta och knappast kräver något större utrymme, utan att det är matsmältningen som sackar efter. Vi fotade för att kunna kolla tillbaka om några månader och skratta åt vad vi tyckte var en stor mage. Sen fick jag honom att ta ett kort nu på morgonen också så att jag ska något att sikta på nästa sommar när det är dax att hitta formen igen.

Min perfekta gårdagskväll

Vilken kväll jag hade igår! När Darling plockade upp mig efter jobbet så påtalade jag att det luktade kanel i bilen, han påstod att det nog var han som luktade och jag skrattade. Men så när vi kommer hem och kliver innanför dörren så känner jag en bekant doft..KANELBULLAR!
Yummy yummy in my tummy!













Sen när tjejerna dök upp så hade dom med sig en jättefin blombukett som grattis till 23:an. Tror ni inte att dom lyckats pricka in båda mina favoritblommor, tulpaner och gerbera? Vilka tjejer alltså!
Fika och surr på det, sen kröp jag nöjd och glad till kojs med en bok.

torsdag, april 08, 2010

Innehållet i 23'ans garderob


Sockar som syskonbarnen skickat

Body och snyttedjur från Parvel (Åhléns)

Klänningar från Kappis












Frottéhandduk med huva som Svärisarna köpt

















Filt, tossor och hakklappar från Kappis

















Labanbody som Sandra med familj köpt

Bodysar som Svärisarna köpt på H&M

8 april 2010

Hade tänkt hinna lägga upp bilder på innehållets i 23'ans garderob innan jag beger mig mot jobbet, men då passar självklart routern på att krångla så att det inte går att ladda upp bilder. Suck och stön, det får bli senare.

Har varit flitig som en myra här hemma på morgonen, hemligheten bakom att vara effektiv innan kl 09 är att inte starta datorn. Gör jag det så sitter jag fast, låter jag bli så hinner jag med promenad, frukost, dusch, fix, städning av badrum och dammsugning+skurning av golv. Duktig Hanna!

Dagen ska spenderas på jobbet, kvällens ska spenderas här hemma med mina förtjusande granntjejer. Nu var det länge sen vi fikade och surrade alla fyra, så det är på tiden. När Irina gratulerade till 23'an så skrev hon även att det ska bli kul att få se mig bli tjock. Jag hotade med att baka så otroligt gott fika att dom håller jämna steg med mig i viktuppgången, och idag går startskottet!

onsdag, april 07, 2010

Ett års Puffande

Hip hip hurra, Elinas blogg fyller ett år idag! Det firade vi igår med att äta lite god choklad och spela Touché. Jag och Pa krossade såklart motståndarna, inget annat fanns på kartan. I helgen ska vi nog fira bloggens födelsedag med lite grillat och rödtjut, vad rekommenderar ni för alkoholfritt rött vin?

Presenter till 23:an

Igår hade jag glömt att hämta in posten, så det gjorde jag nu på morgonen istället. Reklam, nått papper till Darling och ETT PAKET låg i postlådan och väntade. Jag vart riktigt exalterad över detta paket, läste att "Barnen Fridlund" stod som avsändare och förstod att paketet var till deras kusin 23:an. 2 par pluttesmå strumpor låg däri, tack så mycket! Gladast blev jag nog över det fina kortet där det skrivits och ritats så fint av mina älskade syskonbarn.

23:an är lite bortskämd redan nu trots sin ringa ålder och storlek, ni ska få se senare vilka fina presenter han/hon fått. Igår bar vi in en kartong med kläder som jag haft när jag var liten, ska bli så kul att titta igenom, hoppas att vi hinner göra det ikväll för det kliar i fingrarna!

tisdag, april 06, 2010

En eller två ärtor?

Idag har jag gjort bort lite tråkiga sysslor som jag skjutit framför mig, varför göra idag det du kan göra imorgon liksom? Har sorterat bort massa gamla papper från pärmar, tror inte att jag har så stor användning av mina redan betalda räkningar från 2005 längre. Har skickat iväg ett viktigt mail och fyllt i mina avdrag för resor på Skatteverkets hemsida, ska bara låta Darling kolla att jag gjort rätt innan jag skickar in deklarationen. Är det överambitiöst att deklarera en månad i förväg? Jag menar att jag bara är väldigt nyfiken på att se vad återbäringen ska sluta på, och så är det ju skönt att ha det bortgjort.

Sen gjorde jag något betydligt roligare, pratade med Gyn i Sunderbyn för att höra om jag ska in på någon extra koll då jag gått på hormonbehandling eller om jag hör till MVC nuförtiden. "-Vi vill att du kommer in på en koll i vecka 7" svarade den rara kvinnan i andra luren. Nästa vecka får vi se 23:an! Vi hoppas på ett litet pickande hjärta, och så ska det ju förstås bli kul att se om båda äggen som fanns innanför naveln sist jag låg med benen i vädret har blivit pyren. Vi är så nöjda och glada över tanken att det ska finnas ett litet liv i min mage, tänk om det är två?

Det lär ju visa sig, om inte tidigare så på förlossningen, så tills nästa vecka lever vi i tron att det är en liten ärta som flyttat in.

Vecka 12's magiska gräns

Många väntar med att berätta om sina graviditeter tills dom nått vecka 12. Det respekterar jag, och på samma sätt förväntar jag mig att andra ska respektera att vi berättar om vår graviditet trots att vi denna vecka går in i vecka 6.

Anledningen till att många väntar med att berätta är för att risken för missfall sjunker betydligt efter vecka 12. Men inte ökar väl chansen för missfall av att människor i vår omgivning vet om att vi ska bli föräldrar? Det handlar alltså om att man själv inte känner sig bekväm med att behöva berätta om ett eventuellt missfall, vilket i mina ögon är fullt förståeligt. Det finns inget rätt eller fel, det är upp till var och en att avgöra. När vi började försöka bli gravida (eller snarare sagt få mig gravid) så ville vi vänta till vecka 12 efter ett eventuellt plus med att berätta. Månaderna gick och vi ändrade inställning pga två orsaker.

1. Sen september 2009 har vi försökt göra barn offentligt. Inga hemligheter, inga konstigheter, varför skulle vi börja vara hemliga nu och behöva ljuga i två månader? Undanhålla den största lyckan som hänt oss för dom som stöttat oss när det varit tungt och hjälpt oss igenom tårar och förtvivlan.

2. Calle Schulmans krönika Tystnaden kring missfall är farligt som publicerades i Expressen 2 november 2009. Kan ni inte vara snälla och ägna fem minuter åt att läsa den?
Jag säger som Calle;

"Låt oss skita i de tolv veckorna och ta glädjen när den kommer och sorgen när den kommer. För en sak vet jag: tar man ut glädjen i förskott får man i alla fall vara glad en gång."

måndag, april 05, 2010

Adjö påsken

I fyra dagar har vi nu blivit bortskämda hos Svärisarna med god mat, gott sällskap och härligt väder. Tur att åtminstonde en av oss har en giltig ursäkt till viktuppgång, för när mamma Stråmo dukar fram middag så är det svårt att hålla igen! Sen har det väl blivit en och annan grillad korv också, kan jag ju erkänna. Tack för i år påsken!

Det är så mycket glädje runt omkring oss just nu att jag vaknar och somnar leendes. Tusen tack för alla varma kramar, fina ord, sms, hälsningar via facebook och här på bloggen, ni vet väl om att ni är guld värda?

lördag, april 03, 2010

Allt annat känns banalt

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Allt känns så fruktansvärt banalt då det ställs mot det faktum att det finns ett litet liv i samma storlek som ett knappnålshuvud i min mage. Hur mäktig är inte den kvinnliga kroppens förmåga att bära ett barn? Jag skriver väl om det lilla knappnålshuvudet, även kallat 23:an, då.

Trots sin ringa storlek så gör 23:an lustiga saker med sin moders kropp. Jag dricker nu vatten som aldrig förr, mår småilla så fort jag är hungrig (dvs så fort jag inte tuggar på någonting), har ont i de små behagen jag kallar boobs och har en mer eller mindre konstant svag molande värk i nedre delen av magen. Det gör mig absolut ingenting, någon av ovanstående "besvär", de är ju alla bevis på att det finns någon därinne.

23:ans pappa kommunicerar med sin kommande arvinge dagligen och är mycket frikostig med pussar och kramar, både till magen och mig. Jag gillart! Nu ska jag bege mig en trappa ner och tillaga en smörgås med påskskinka på, 23:an är visst sugen på en sån.

fredag, april 02, 2010

23:an har flyttat in!













Sen den 31:a mars så lyser solen lite starkare, himlen är lite blåare och vi går runt med varsitt brett flin. Jag kan inte förstå att det händer nu, 23:dje gången gillt. Jag ska bli mamma, Darling ska bli pappa, och vi ska få ett Pyre.

När jag hänger över toalettstolen och mår pyton så gör jag det med ett leende, för det här är en lycka större än någonting annat.


Och den är vår <3

Godmorgon på morgonen

Vad kan man hitta på när man vaknar 07.30 och hela huset är tyst? Igår spelade vi kort till strax efter 12 och jag vann varken i gin rummy eller chicaco, dock trodde jag att jag vunnit en lång och skön sovmorgon, men tydligen inte. Kroppens väckarklocka säger godmorgon och då är det bara att gilla läget, försöka väcka Darling och sen ge upp och sätta datorn i knät.

Datorn står på en bok, och inte vilken som hellst, utan Storälgar av Håkan Jonsson. Jag känner mig mer frestad att läsa boken än att klicka runt på internet, men saknar sänglampa. Note to self: ta in pannlampan från bilen till kommande morgonar.

Ha en lång långfredag!

torsdag, april 01, 2010

April April

Vad man än skriver idag så lär väl folk tro att det är ett aprilskämt, så jag håller mig till konstaterade fakta. Idag är det skärtorsdag, startskottet för påsken. Imorgon är jag ledig, det ska bli mycket skönt. Efter att jag slutat jobba idag så åker vi upp till svärisarna i Bredsel. På fredag ska min pappa komma och äta påskmiddag med oss. Solen lyser för närvarande med sin frånvaro.

Det var nog alla sanningar jag hade på lager! Dax att borsta gaddarna, vattna blommorna och se till att det blir trevligt att komma hem nästa vecka (dvs rensa kylen och ta ut soporna).

GLAD PÅSK!