torsdag, maj 24, 2012

Glutenfria brownies

Det ursprungliga receptet kommer från Leila Lindholms bakbok Piece of cake, men det är nog inte mycket som är likt efter min massaker av hennes recept..

350g mjukt margarin
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl glutenfri mjölmix (eller vetemjöl om så önskas)

250 mörk choklad

-Sätt ugnen på 175 grader.

-Vispa margarin och socker vitt och krämigt (ett tips är att använda hushållsassistent, det var tungt med elvispen).

-Rör ner kakao, sirap och salt.

-Rör i ett ägg i taget och sedan mjölmixen.

-Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.

-Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter, häll i smeten och grädda 20-25 minuter. Prova att picka med en sticka, kakan ska fortfarande vara lite kladdig och stelnar när den svalnar.

-De är godast efter en natt i kylskåpet (eller har bäst konsistens iallafall enligt mig), och går utmärkt att frysa om man inte kan/vill äta en hel plåt på en gång.



Försvinnande goda..

2 kommentarer:

  1. Tror du man kan hälla smeten i muffinsformar istället? Av någon anledning så har jag ingen plåt med höga kanter :3

    SvaraRadera
  2. SV; Tack! Får dock vänta med receptet till nästa gång, hade inte ens en visp och såg din kommentar om att det kunde bli tungt ;)

    SvaraRadera