måndag, september 28, 2015

Elsa 3 år

Hur kan en bebis fylla tre? Ja, för hon är ju fortfarande min lilla Pelsa, även om hon själv inte håller med mig.

Familjens minsta person, med den allra största viljan. Hon har ett humör med toppar och dalar, ett fantastiskt morgonhumör och så mycket spring i benen att hon far runt som ett suddigt streck mest hela tiden. När hon inte bygger pussel förstås! Då sitter hon stilla länge, länge, vrider och vänder tills sista biten är lagd, visar stolt och fortsätter med nästa.

Storasyster är fortfarande (och har ju alltid varit) den stora idolen, och allt som syrran håller på med vill hon också göra. "-JAG KAN ÅSSÅ SIMMA" säger hon på badhuset och vill ta av ringarna från armarna. Sakta i backarna säger jag och hennes far, fler än en gång per dag.

Den där förkärleken till allt som är rosa, lila och glittrigt som kom fram för ganska precis ett år sedan håller i sig. Fascinationen för djur (stora som små) växer, stora kärleken heter Silver och är farmor och farfars jämthund. Kärleken är ömsesidig och det blir många pussar och mycket mys varje gång de ses. Favoriterna vid matbordet är nu avokado, fetaost och majs, men i stort sett allt slinker ner, och hon är inte främmande att testa nya saker.

Rädslan för spöken, monster och annat läskigt (bl.a. rävar) har dykt upp och stör nattsömnen, hon vaknar orolig och rädd, men somnar gott om på en gång i vår säng när vi lugnat och tröstat. Fast nu lät det där som att hon sover i sin egen säng annars, och det gör hon verkligen INTE, mamma och pappas säng är bäst, ingen protest. Vår nya filosofi har blivit; sover alla om natten så spelar det ingen roll vart vi sover.

Vi märker både jag och Crille att vi rätt så ofta underskattar henne, framförallt gällande hennes fysiska förmågor. Saker vi försöker hindra henne från att göra, då vi inte tror att hon kan och inte vill att hon ska göra illa sig, fixar hon utan problem bara vi låter henne försöka. Och sen så är det väl ett småsyskons lott i livet, att vara "liten" lite längre än äldre syskon.

Hip hurra för vår spexiga solstråle, 3 år idag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar