tisdag, september 01, 2015

Vid liv och i god vigör

Efter en månads frånvaro här på bloggen så börjar det klia lite i fingrarna. 31 dagar går fort, särskilt när det varit en kombination av väldigt lediga och väldigt upptagna sådana! Men nu känner jag mig motiverad igen, och grämer mig lite över att hela den här sommaren blev ett svart hål i mitt arkiv, tycker att det är så kul att kolla tillbaka själv på vad vi gjort, bläddra i gamla bilder och minnas tillbaka. Kanske blir det en bildbomb längre fram, vi får se!

Det har nu gått två veckor sedan inskrivningen på universitetet, och det känns som att jag börjar komma in i vardagen som student. Första 1,5 veckan så var det nolleperiod med studieförberedande föreläsningar på dagarna och festligare aktiviteter på kvällarna. Jag var med på alla föreläsningar, en del mer intressanta än andra, och fick med mig något i den mentala ryggsäcken från varenda en. Jag var med några kvällar, träffade klassen, gick ut på Stuk (studenternas uteställe på campus), klädde ut mig i häxhatt en kväll och upptäckte den fantastiska natthamburgaren (endast 25 spänn!) en annan.

Vi har en intensiv första läsperiod framför oss med rapporter, seminarier, tentor och ska ut på våra första fältstudiedagar nu i september. Jag ska vara på avdelning 31 (ortopedi) på Sunderby sjukhus och är väldigt taggad samtidigt som jag är livrädd att någon ska ställa en fråga, jag kan ju inget!

Barnen kom snabbt in i tillvaron på förskolan igen, fast Elsa har varit ledsen en del lämningar. Sen så hade en pedagog pratat med Crille idag vid hämtning om att Elsa hänger efter Astrid som en liten svans då de träffas utomhus (inomhus är dom på olika avdelningar). När storasyster försöker "frigöra" sig då tar lillasyster till mistluren ("-Och hon sparar inte på krutet"), och då skyndar sig ju storasyster dit så klart. Hon är listig den där Elsa! Någon som sitter på bra tips om hur vi ska lösa det här lilla bekymret?


Brännboll under nollep


Den fantastiska natthamburgaren!


6 kommentarer:

 1. Elsa + Astrid = sant... Minns själv hur det var när jag ständigt hade med mig lillasyster i hasorna när jag lekte med mina kompisar hemma. Våra barn går numera på olika ställen (Noah i förskoleklass på skolan och Neo på förskolan), men förra läsåret hände det titt som tätt att de var på samma ställe på förskolan. De lekte dock GÄRNA tillsammans, nästan sökte sig till varandra. Om pedagogerna - och ni som föräldrar, tycker att det är ett problem att era tjejer hänger ihop på förskolan - går det att skilja dem åt på något sätt? Neo och Noah gick t.ex. på olika avdelningar och det fanns möjlighet att "stänga av" gården mellan avdelningarna.

  Hemma brukar Noah ibland vilja ha Neo med, ibland inte. När han inte vill brukar vi som föräldrar försöka sysselsätta Neo med någonting annat (inte alltid så lätt). I värsta fall mobiltelefonerna.... Pedagogerna på förskolan kanske kan ta med sig Elsa och göra någonting annat, om Astrid vill vara utan henne?

  Kramisar och lycka till med allt framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När dom är inomhus så går dom på olika avdelningar och är inte med varandra, men utomhus delas gården och det är inte möjligt att "skärma av". Och det är då lillasyster som mest vill hänga med storasyster, såklart ;) Hemma leker dom med varandra utan några som helst problem, men det är just att Astrid vill vara själv med sina jämnåriga kompisar ibland på föris..Dock låter det som att det hela blivit bättre sedan jag skrev inlägget :)

   Tack för din kommentar, blir alltid lika glad när du skriver! Kram

   Radera
 2. Anonym16:00

  Äntligen ett inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe! Plötsligt händer det ;)

   Radera
 3. bildbomb, klappklappklapp, bildbomb, klappklappklapp!
  jag vill också ha hortensior, min absoluta favoritblomma :)
  kul att vara igång med plugget, och bloggen.
  och jaa, elsa och astrid hänger ihop när jag träffar dem på förskolans gård ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där bildbomben kommer..så småningom ;)

   Radera