måndag, december 07, 2015

Det här med astrologi

Jag är inte någon som tror stenhårt på astrologi, att spå i kort (säger man ens så?) och dylikt. Men häromdagen snubblade jag in på en länk som handlade om hur ens stjärntecken säger hur man är som mamma. Har väl egentligen mer med de karaktärstypiska dragen för olika stjärntecken att göra, men så var det vinklat i alla fall. Och jag höll på att falla av stolen, det känns som att det är jag som beskrivs?!

Jungfruns stjärntecken

Jungfrun, som normalt är något av en pedant, släpper faktiskt på kontrollen när det gäller barnen.
Visst, du kan fortfarande oroa dig över att du tycker att barnen inte äter tillräckligt med grönsaker,
men du är också mån om att de ska få uppleva mycket i form av kultur och resor. Du slösar inte energi på att stressa upp dig över småsaker som du annars har en tendens att göra. Så det är inte så konstigt att jungfrun älskar att vara mamma - det ger dig möjlighet att slappna av och ha roligt.

Min pedantiska ådra får verkligen vila när det gäller barnen. Jag har liksom accepterat att barnrum är stökiga emellanåt (om inte mamman städar det vill säga..), att deras kläder med största sannolikhet inte kommer matcha om de valt själv (och att Elsa alltid drar sockarna på utsidan av byxorna), att det faktiskt inte spelar någon roll om den där tomten vi pysslar har 2 eller 7 ögon och så vidare. 

Småsaker och detaljer känns inte lika viktiga idag, än vad de gjorde för några år sedan. När Astrid fötts var jag fortfarande noga med alla mina rutiner och att göra-listor. När Elsa kom fick jag lov att tagga ner, och hjälp så skönt det är, så här i efterhand. Då var det en stor omställning, nu är jag bara glad att mina barn hjälpt mig att bli en person jag hellre vill vara.

Kolla HÄR om det stämmer för ditt stjärntecken också!


Mammans ordning i ett nyinflyttat hus!


2 kommentarer:

  1. Anonym10:04

    Haha, ja det stämde ju verkligen. "Kanske klär du dig till och med likadant som dina barn" Undrar om de har kikat in på oss när vi alla skrotar runt i likadana nattlinnen...

    SvaraRadera